Ana Sayfa Destek JPG ve JPEG Arasındaki Fark Nedir?

JPG ve JPEG Arasındaki Fark Nedir?

0

İster yeni bir blog yazısı tasarlıyor olun, ister web siteniz için ücretsiz stok görseller arıyor olun, muhtemelen birden fazla dosya formatı türünün mevcut olduğunu fark etmişsinizdir. Bunlardan en fazlası JPG fortmatıdır.

PNG dosyaları, GIF’ler ve dikkate alınması gereken birçok başka seçenek vardır. Ancak, iş liderlerinin ve pazarlamacıların kendilerine sorması gereken en kafa karıştırıcı sorulardan biri, JPG ile JPEG arasındaki fark nedir?

İlk bakışta, bu biçim seçenekleri neredeyse tamamen aynı görünüyor.

Aslında, JPG ve JPEG o kadar benzer ki, geçmişte iki terimi birbirinin yerine kullanmış olabilirsiniz.

Bugün, web siteniz için neye ihtiyacınız olduğunu bir kez ve her şey için bilmeniz için bir J P G görüntüsü ile bir JPEG görüntüsü arasındaki farkı açıklayacağız.

jpg
Resim Formatları

JPEG Nedir?

JPEG formatı ile başlayalım.

Tasarım dünyasında JPEG, üç farklı şeyi temsil eder:

1.JPEG kayıplı sıkıştırma: Web sitenize bir resim yüklediğinizde, resmin kalitesini korumak ve site hızını azaltmak arasında denge kuracaksınız. Çok büyük bir resmin müşterinizin tarayıcısına yüklenmesi sonsuza kadar sürer ve sitenizdeki deneyimlerine zarar verir. Bununla birlikte, JPEG kayıplı sıkıştırma yöntemi, görsel dosyalarınızın çevrimiçi olarak daha hızlı yüklenmesi için küçük kalmasına yardımcı olur.
2.Ortak Fotoğraf Uzmanları Grubu: “JPEG” terimi, JPEG görüntü standardını oluşturmaktan sorumlu alt komitenin adı olan Ortak Fotoğraf Uzmanları Grubunu da ifade eder. JPEG formatında 1992 yılında Uluslararası Standardizasyon Örgütü tarafından yayınlandı.
3.JPEG dosya formatı: JPEG dosya formatı, bugünkü makalemizin odak noktasıdır. Bu, dijital bir görüntüyü kaydetmenin bir yoludur. JPEG formatı, dijital kameralar tarafından kullanılan en yaygın seçenektir. Toplamda 16.777.216 rengi destekler. JPEG ayrıca, kayıplı sıkıştırma sayesinde kaydederken görüntülerinizin boyutunu önemli ölçüde azaltır.

JPEG görüntü formatı, birçok görüntü türü için mükemmel şekilde uygundur. Ancak, dosyadaki renklerin birbirine karışma olasılığı daha yüksek olduğundan, JPEG daha keskin kenarlı resimler için ideal olmayabilir.

Gerçekten keskin görünen bir görüntü istiyorsanız, bunun yerine PNG dosya biçimine geçmeniz gerekebilir. Bunun nedeni PNG’lerin tek tek pikselleri daha eksiksiz göstermesidir.

JPG Nedir?

Peki, JPG nedir?

JPG terimi, yalnızca bilgisayarınızda bulunan JPEG dosya biçimini ifade eder. Bu doğru – yukarıda özetlediğimiz JPEG formatı ile tamamen aynı.

Peki, sayısız tasarım ve geliştirici web sitesinde neden her iki terime de referanslar bulabilirsiniz?

JPG terimi, daha genç işletim sistemlerinin JPEG yerine .JPG terimini kullandığı Windows’un eski günlerinden beri hala kullanılmaktadır.

Windows’un eski sürümlerindeki işletim sistemi işlemlerinin çoğunda dosya adları için 3 harfli bir sınır vardı. Bu da bu fazladan “E”yi karışıma sığdıramayacağınız anlamına geliyordu. Bu sorun Mac ve Linux sistemlerinde yoktu. Bu yüzden o zamanlar resimlerinizi JPEG olarak kaydedebiliyordunuz, ancak Windows’ta JPG’ye bağlı kalmanız gerekiyordu.

Açıkçası, yıllar içinde Windows işletim sisteminde çok sayıda yükseltme yaptı. Bu da artık Windows’ta JPEG dosyalarına erişimimiz olduğu anlamına geliyor.

Biçimin kendisi değişmemiş olsa da, Windows’un dosyalarınızı etiketleme şekli gelişti. Bu yüzden JPEG resim/JPG resim dünyasında çok fazla kafa karışıklığı var. Pek çok insan JPG demeye alıştı. Yıllardır formata bu şekilde atıfta bulunmaktan vazgeçmediler.

Aslında, Windows’ta bir görüntü kaydederken “JPG” seçeneğinin hala JPEG dosya biçiminin yanında yer aldığını fark edebilirsiniz:

Özet olarak JPEG ile JPG arasında hiç bir fark olmadığını bu tartışmalara bu makale ile nokta koyulduğu anlaşılmaktadır.

Farklı dosya formatlarını jpg dönüştürdüğümüz yazımızı da inceleyebilirsiniz : PNG fotoğrafı JPG ye çevirme