Sosyal medya stratejinizin işe yarayıp yaramadığını bilmek ister misiniz? Bu metrikler aracılığıyla sosyal medya etkinizi takip edin.Sosyal medya stratejisi geliştirme, mevcut performansınızı ve sosyal platformlardaki varlığınızı takip etmeyi gerektirir. Çok sayıda sosyal medya metriği ile hangilerini izleyeceğiniz konusunda kafanız karışabilir. Hesaplarınızı büyütmek için bireysel bir kullanıcı olarak ölçmeniz gereken 13 hayati metrikten oluşan bir liste burada.

1. Beğeniler veya Tepkiler

Facebook, Instagram veya LinkedIn’de ilk içeriğinizi yayınladıktan sonra her iki dakikada bir bildirimleri nasıl kontrol ettiğinizi hatırlıyor musunuz? Beğeniler veya tepkiler, kitlenizin içeriğinizden hoşlandığının önemli bir göstergesidir. Sosyal medya paylaşımlarınızın popülerliğini öğrenmek için bu metriğe dikkat etmeniz gerekiyor.

Çoğu platformda, daha fazla beğeni almak, arama sonucunda daha yüksek bir yer ve bir sonraki gönderi için daha yüksek potansiyel erişim anlamına gelir. Ancak paylaşımlarınızda daha fazla öfkeli tepkiler almak iyiye işaret değil. Bu gibi durumlarda, yazdıklarınıza ikinci bir düşünce vermeniz gerekir.

2. Yorumlar

Sosyal platformlar, sosyal olmanın sanal yollarıdır ve yorumlar, gerçek hayattaki konuşmaların dijital yerine geçer. İlgili tüm içerik, yorumlar şeklinde bir konuşma başlatabilir. Genel tartışma, alkış ve eleştiri içerebilir.

Teknoloji Destek Hattı Orta Pulse CSS
Aramayı başlatmak için tıklayın!

Ancak, tümü daha iyi içerik oluşturmanız için yararlıdır. Yorumlar her zaman sessizlikten daha iyidir ve bu, izleyicilerin içeriğinizi ilginç bulduğunun bir işaretidir.

3. Paylar

Pasif bir eylem olan beğenmekle karşılaştırıldığında, paylaşmak izleyici tarafından bilinçli ve bilinçli bir karardır. Birisi gönderinizi veya retweetlerinizi paylaşırsa, gönderinizi kişisel olarak arkadaş çevrelerine önerir.

Daha fazla paylaşım, sizin tarafınızdan herhangi bir ekstra çaba harcamadan erişim ve gösterimlerde artış anlamına gelir.

4. Sosyal Platformlarda Takipçiler veya Aboneler

Abone veya takipçilerinizin sayısı, erişiminizi artırmada ve ağınızı genişletmede önemli bir rol oynar. Aynı zamanda popülerliğinizin bir göstergesidir. Yeni profillerin daha az takipçisi olması zorunludur ve sayıyı artırmaya çalışmalısınız.

Birden fazla sosyal ağda hesabınız varsa, platformların takipçi sayılarını karşılaştırmalısınız. Nereye daha fazla çaba göstermeniz gerektiği konusunda size net bir fikir verecektir.

5. Takipçi Büyümesi

Takipçi sayınızda büyüme veya artış, sosyal medya performansınıza bakmanın başka bir yoludur. Popülaritenizin veya hayran kitlenizin artıp artmadığını ve bunun hızlı bir şekilde olup olmadığını gösterir.

Takipçilerdeki artış, sosyal ağlarda büyüme anlamına gelir. Birkaç ay içinde istikrarlı bir şekilde büyüyorsanız, sosyal stratejiniz işe yarıyor ve doğru yolda ilerliyorsunuz. Ne yazık ki takipçiler sizi terk ediyorsa stratejinizi yeniden düşünmeniz gerekiyor.

6. Aktif Takipçiler

Bu metrik aynı zamanda hayran kitlenizle de ilgilidir. Sosyal medyada aktif olmayan bir takipçiye sahip olmak, o kişinin takipçiniz olmamasıyla aynı şeydir. Bırak etkileşime girmeyi, gönderilerinizi kontrol etmeye zahmet etmeyen takipçiler bile işe yaramaz.

Bunun yerine, son 30 gün içinde giriş yapan ve gönderilerinize tepki veren aktif takipçileriniz olsun istiyorsunuz. Takipçiniz olmak için aktif kişilere hitap eden içerikler oluşturmaya çalışın.

7. Sosyal Medya Mansiyonları

Bahsetmeler, insanların sizi alakalı bulup bulmadığını ve sizi sohbetlerine dahil etmek isteyip istemediğini öğrenmenin harika bir yoludur. İnsanlar, kendi gönderilerinizin veya başkalarının gönderilerinin yorum bölümünde sizden bahsedebilir.

Hedef kitlenizle daha iyi bir etkileşime sahip olmak için bahsedilenleri takip edin ve gerektiğinde yanıtlayın. Performansınızı izlemek için sözlerinizi en iyi etkileyicilerinkiyle de karşılaştırabilirsiniz.

8. En Çok Yönlendirilen Sosyal Kanallar

Sosyal medya aracılığıyla web sitenize veya blogunuza daha fazla trafik oluşturmak istiyorsanız, bu metrik öncelikli olarak kontrol edilmeye değerdir. Hangi sosyal medyanın web sitenize daha fazla ziyaretçi çektiğini bulmanızı sağlar.

Bu metriği kontrol ederken, hemen çıkma oranı daha yüksek olan sosyal platformlardan gelen ziyaretçileri de (web sitesinden veya blogdan herhangi bir yere tıklamadan ayrılan ziyaretçiler) izlemeniz gerekir.

9. İzlenimler

İzlenim, gönderinizin haber akışında veya başkalarının zaman çizelgesinde kaç kez göründüğü anlamına gelir. İzlenimin hedef kitlesi çoğunlukla takipçilerinizdir. Birisi bu konudaki gönderilerinizi veya yorumlarınızı paylaştığında, arkadaşlarının gönderiyi haber akışlarında alma şansı daha yüksektir.

Bu aynı zamanda bir izlenim olarak kabul edilse de, gönderilerinizi fark edeceklerini garanti etmez. Ancak, daha yüksek bir gösterim sayısı her zaman daha yüksek erişim anlamına gelir.

10. Potansiyel Erişim

Gönderi erişimi, gönderinizi gönderdikten sonra gören kişi sayısı anlamına gelir. Gönderinizin zamanlaması, içeriği ve hashtag’leri erişiminizi etkiler. Kitlenizin neyi değerli bulduğunu bilmenizi sağlar.

Çeşitli sosyal platformlar, farklı stratejiler aracılığıyla posta erişimini belirler. Genel olarak, gönderinizin tepki ve yorumlarla gönderilerinizde aktif olan kişilere ulaşma şansı daha yüksektir.

11. Tıklama Oranı (TO)

Sosyal medya aracılığıyla blogunuza daha fazla ziyaretçi çekmeyi hedefliyorsanız, bu ölçüm doğru sosyal stratejiyi oluşturmadaki başarınızı size bildirecektir. TO’yu elde etmek için gönderi gösteriminizi, gönderinize eklediğiniz bir bağlantıya yapılan tıklamaların sayısıyla karşılaştırabilirsiniz.

Bir sosyal medya hesabının bağlantılarını başka bir hesap üzerinden paylaşırken, TO’nuz başarıyı ölçmek için yararlı bir yoldur.

12. Benzersiz Ziyaretler

Benzersiz ziyaretler, sosyal hesabınızın popülaritesi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Takipçilerinizi ve ağınızı büyütmek istiyorsanız, sayfanıza yapılan benzersiz ziyaretlerin sayısını artırmalısınız.

Aynı takipçi grubu gönderilerinizi görürse takipçi sayısı artmaz. Gönderilerinizi gören ve sayfanızı ziyaret eden yeni insanlar, yeni abone edinme şansınızın yüksek olduğu anlamına gelir.

13. Viralite Oranı

Bir gecede başarıya ulaşmak için sihirli bir iksir olabileceğinden, bu günlerde herkes viral içerik üretmek istiyor. Gönderilerinizin virallik oranını, gönderilerin aldığı gösterim sayısı ile paylaşım sayısını karşılaştırarak ölçebilirsiniz.

İçeriğiniz viral hale geldiğinde, tepki ve yorumlar gibi temel metrikleri gözden geçirebilir ve üst düzey metrikleri hedefleyebilirsiniz. Viral içeriği belirleyerek, bu tür içeriği sosyal medya planınıza dahil edebilirsiniz

Artık Hangi Sosyal Medya Metriklerini İzleyeceğinizi Biliyorsunuz

Sosyal içeriğinize zaman ve emek harcamak yeterli değildir. Yukarıdaki metrikleri takip etmek, stratejinizin işe yarayıp yaramadığını ve istediğiniz sonuçları elde edip etmediğini anlamanıza yardımcı olacaktır. Ek olarak, bir sonraki sosyal medya gönderileriniz için yaratıcı görseller yapmak için biraz çaba sarf etmeniz gerekiyor; Bunu çevrimiçi tasarım araçlarını kullanarak ücretsiz yapabilirsiniz.