Instagram pazarlama, e-ticaret işletmeleri için çok önemlidir.
Instagram‘ı, ürünlerinizi tanıtmak için kullanmamak, bir marangozun, ağaç testerelerinin o kadar da yararlı olmadığına karar vermesi ve kullanmaması gibi bir şeydir.
Bu tam anlamıyla bir delilik olur! Özellikle, günde 500-milyondan fazla Instagram kullanıcısının bu platformu kullandığını ve bunların %50‘sinin en az bir işletmeyi takip ettiğini ve ayrıca Instagram’ın, e-ticarette daha da ilerlemeye kararlı olduğunu düşündüğünüzde…
İster sürekli Instagram Mağazası güncellemeleri, ister bir ödeme butonu tanıtımı olsun, e-ticaret mağazalarının, ayak uydurması veya geride kalma riskini alması gerektiği açıktır.
Peki Instagram Mağazası tam olarak nedir, işinizi büyütmenize nasıl yardımcı olur ve nasıl kurabilirsiniz?
Tüm bunları öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.
Instagram Mağazası (Instagram Shop) Nedir?
Bir Instagram Mağazası (Instagram Shop), ürün kataloğunuzu Instagram profilinizle entegre etmenizi sağlar. Bu da, ürünlerinizi doğrudan Instagram kullanıcılarına gönderiler (paylaşımlar), Hikayeler (Stories), Keşfet (Explore) sekmesi ve profilinizdeki özel bir Mağaza (Shop) sekmesi aracılığıyla tanıtmanıza olanak tanır.
Instagram Mağazaları’nın (Instagram Shops) nasıl çalıştığına dair bazı örneklere bakalım.
Aşağıdaki ekran görüntüsü, MVMT saat markasına aittir ve Instagram Mağazası sekmesinin nasıl göründüğünü ve çalıştığını gösterir. Bu sekme, profili ziyaret eden kullanıcıların, Instagram uygulamasından çıkmadan (çıkış yapmadan) tüm ürünlerini görmelerini sağlar.
Instagram Mağaza (Instagram Shop) ürünlerini de, bir arkadaşınızı etiketlediğiniz gibi, gönderilerinizde (paylaşımlarınızda) etiketleyebilirsiniz.
Bu, paylaştığınız resme (fotoğrafa) küçük bir alışveriş çantası simgesi ekler.
Kullanıcılar fotoğrafa dokunduklarında, mağazada gösterilen ürünlerin fiyatlarını görebilir ve ürün sayfalarını görüntülemek için ürün etiketlerine dokunabilirler.
Tek bir resim (fotoğraf) paylaşımı başına en fazla 5 ürün veya çoklu resim (fotoğraf) paylaşımı başına 20 ürün etiketleyebilirsiniz.
Ürünlerinizle bir resmi veya fotoğrafı her etiketlediğinizde, bu içerik Instagram işletme profilinizde özel bir alışveriş akışında görünecektir.
Ürünlerinizi Instagram Hikayeleri’nde (Instagram Stories) bile tanıtabilirsiniz.
Aşağıdaki ekran görüntüsü, bir Hikaye’yi (Story) görüntüleyen, ürün hakkında daha fazla bilgi almak için bir ürün etiketine dokunan ve ardından bir satın alma işlemi yapan bir kullanıcıyı göstermektedir.
Instagram Mağazası (Instagram Shop) ürün sayfaları, bir kullanıcının bir ürünü satın almadan önce bilmek isteyebileceği her şeyi içerir:
- Ürünün adı
- Ürün resimleri
- Ürün açıklaması
- Ürün fiyatı
- Ürünü web sitenizde görüntülemek için bir bağlantı
- İlgili (benzer) diğer ürünler
Instagram Mağazası Kurmanın 3 Temel Faydası
Daha önce de belirttiğimiz gibi, Instagram hızla bir e-ticaret merkezi haline geliyor.
Çocuk giyim markası Spearmint Love‘ın kurucusu ve CEO‘su Shari Lott, “Instagram Mağaza (Instagram Shop) özelliğini kullanıma sunduğumuzda, Instagram‘da alışveriş nedeni ile oluşan ziyaretçi trafiğinde %25 ve gelirde %8 artış yaşadık.” diyor.
Tamam, Instagram Mağazaları (Instgram Shops) işe yarıyor! Peki, onlara bu gücü tam olarak veren şey nedir? İşte, bunun üç temel nedeni:
1. Tüketiciler (Müşteriler) İçin Alışverişi Kolaylaştırır
İnternette, kafa karıştıran ve dikkat dağıtan çok şey var.
İlgi çekmek için rekabet eden pek çok işletme olduğu için, müşterilerin sosyal medyada yaptıklarını bırakıp mağazanızı ziyaret etmelerini sağlamak son derece zor olabilir.
Peki, çözüm nedir? Tüketicileri (müşterileri) size getirmeye çalışmayın, mağazanızı onlara götürün.
Bir Instagram Mağazası (Instagram Shop), alışveriş yapanların kataloğunuza göz atmasını, fiyatları kontrol etmesini veya belirli bir ürün hakkında daha fazla bilgi edinmesini kolaylaştırarak, satın alma sürecindeki sorunları ortadan kaldırır.
Ayrıca, satın almaya hazır olduklarında, web sitenizdeki ürün sayfasını tek bir dokunuşla ziyaret edebilirler.
Hatta bir ürün sayfasındaki etiket simgesine dokunarak, ürünü, daha sonra geri gelmek (ziyaret etmek) üzere kaydedebilirler. İşte, güneş gözlüğü markası Shwood‘dan bir örnek:
Instagram‘ın yeni ödeme özelliği, alışveriş deneyimini daha da geliştiriyor.
Alışveriş yapanlar, çeşitli boyutlardaki ve renklerdeki ürünler arasından seçim yapmak için ona dokunabilir ve ardından Instagram‘dan ayrılmadan ödeme işlemine geçebilir.
Ve ilk siparişlerini verdikten sonra, bilgileri (ad, e-posta, fatura bilgileri ve teslimat adresi) Facebook’un veritabanına kaydedilerek, onlara alışveriş işlemi ve teslimatla ilgili bildirimler göndermenize olanak tanır.
2. Ürünleri Doğrudan Tanıtmanıza İzin Verir
Instagram, her zaman hedef kitlenizle bağlantı kurmak ve müşteri ilişkilerini derinleştirmek için harika bir yer olmuştur.
Bununla birlikte Instagram, işletmeleri, profillerinde yalnızca bir bağlantı (link) eklemelerine izin vererek kısıtlıyor. Ve hâlâ Instagram, gönderi (paylaşım) açıklamalarına tıklanabilir bağlantılar eklenmesine izin vermiyor.
Bu, bireysel ürünlerin tanıtımını son derece zorlaştırıyor.
Örneğin, bir gönderide bir ürünü öne çıkarırsanız, mesajınızın, takipçi biyografinizdeki bağlantıya yönlendirmesi gerekir ve bu da potansiyel müşteri dönüşüm oranınızı büyük ölçüde düşürür.
Görüldüğü gibi durum daha da kötüleşiyor.
Biyografinizde yalnızca bir bağlantı olduğunu unutmayın.
Elbette her yeni gönderi paylaştığınızda güncelleme yapabilirsiniz, ancak artık mağazanıza bağlantı (link) içermeyen tüm önceki gönderileriniz ne olacak?
Instagram Mağazası’na (Instagram Shop) girin.
Bir Instagram Mağazası (Instagram Shop), tüm Instagram içeriğinizi mağazanızla sorunsuz bir şekilde entegre etmenizi sağlar. Bu, özellikle en iyi performans gösteren marka gönderilerinin %65‘ini oluşturan bir ürün içeriyorsa, harika bir özelliktir.
Artık, ürün promosyonlarınızı gönderilerinize ve Hikayeler’inize (Stories) ekleyebilir ve takipçilerinize sürekli “Biyografimizdeki bağlantıyı tıklayın!” diye sürekli hatırlatma sıkıntısından ve derdinden kurtulabilirsiniz.
Tyme‘de pazarlama müdürü olan Savannah Boysen bu özelliği, “Ürününüzü, kullanıcı deneyimini etkilemeden, bir yaşam tarzı ortamında göstermenin temiz ve basit bir yolu” olarak niteliyor.
Kullanımı da kolaydır.
Instagram‘ın da belirttiği gibi, “Bir işletmenin hesabına bir ürün kataloğu bağlandığında, bir ürünü etiketlemek, bir gönderideki bir kişiyi etiketlemek kadar basittir.”
3. Ürünlerinizi, Satın Alma Niyeti Olan Kullanıcılara Gösterebilirsiniz
Bir gönderide bir ürünü etiketlediğinizde, bu gönderi, Instagram‘ın yeni Alışveriş Keşfetme (Shopping Explore) sekmesine dahil edilecektir.
Hashtag‘lerinizi optimize edip Instagram etkileşimini artırarak, ürünlerinizin Alışveriş (Mağaza) Keşfetme (Shopping Explore) sekmesinde görünmesini sağlayabilirsiniz.
Ayrıca, bu alışveriş gönderileri (paylaşımları) kişiselleştirildiğinden ve kullanıcıların ilgi alanlarına ve geçmişteki etkileşimlerine dayandığından, ürünlerinizi hedef kitlenize tanıtmış ve sunmuş olacaksınız.
Alışveriş (Mağaza) Keşfetme (Shopping Explore) sekmesini görüntüleyen kullanıcılar, satın alma niyetleri yüksek olan kullanıcılardır. Başka bir deyişle, satın alma olasılıkları yüksektir.
Şöyle düşünün: Ara sıra vitrinlere bakanlar dışında, çoğu insanın alışverişe gittiğini söylemek doğru olur.
Aynı şey Alışveriş (Mağaza) Keşfetme (Shopping Explore) sekmesi için de geçerlidir.
Bu kullanıcılar, koala fotoğraflarına göz atıyor olabilirler, ama öyle değiller. Bunun yerine, aktif olarak Instagram Mağaza gönderilerine göz atmayı seçiyorlar. Bu, “satın alma” modundayken dikkatlerini çekmek için bir fırsattır. Bu gibi fırsatları yakaladığınızda, ürünlerinizi, onların istek listesine ekleyebilirsiniz.
Sonuç olarak, Instagram Mağazaları satışlarınızı artırmanın güçlü bir yoludur. Peki, bir Instagram Mağazası nasıl oluşturabilirsiniz?
İşletmeniz için Instagram Mağazası Nasıl Oluşturulur?
Bir Instagram Mağazası oluşturmak için önce bir Facebook Mağazasına ihtiyacınız var. Bunun nedeni, Instagram‘ın, Instagram Mağazanızı oluşturmak için, aslında Facebook‘tan ürün bilgilerinizi çekmesi gerektiğidir.
Entegre etmeniz gereken birkaç bölüm vardır ve Instagram‘ın, hesabınızı onaylaması zaman alabilir. Ancak, artık bildiğiniz gibi, kesinlikle uğraşmaya değer.
Öyleyse konuya girelim.
Bir Facebook Mağazası oluşturmanın iki ana yolu vardır:
Facebook Mağazası Seçeneği 1: Bir Facebook Mağazası Oluşturun
Bir Facebook Mağazası oluşturmak için bu makalemize göz atabilirsiniz.
İşletmenizin bulunduğu ülkeye bağlı olarak, siparişlerinizi yönetebilir ve doğrudan Facebook üzerinden ödeme alabilirsiniz.
Bu seçeneği önermiyoruz.
Öncelikle, Facebook’un e-ticaret yöneticisi çok iyi değildir ve özel bir e-ticaret platformu sağlayıcısında yaygın olan birçok harika özelliğe sahip olmayacaksınız.
İkinci olarak, mağazanız için zaten bir web siteniz olması muhtemeldir. Bu nedenle, bağımsız bir Facebook Mağazası oluşturursanız, iki farklı sipariş setiyle, iki ayrı mağazayı yönetmeniz gerekir. Bu da, envanter izlemenin son derece karmaşık olabileceği anlamına gelir.
Bunun yerine ikinci seçeneği öneriyoruz.
Facebook Mağazası Seçeneği 2: E-ticaret Web Sitenizi, Facebook Sayfanızla Eşitleyin
Shopify gibi bir çözüm kullanırsanız, tüm ürün kataloğunuzu Facebook ile kolayca senkronize edebilirsiniz ve böylece, ürün listelerini manuel olarak oluşturmanıza gerek kalmaz.
Ayrıca, bu şekilde envanter takibi otomatiktir ve tüm Facebook Mağazası siparişlerinizi Shopify kontrol panelinizden yönetebilirsiniz.
İşlerinizi basitleştirir ve daha az zaman alır. Bu şekilde, satışlarınızı artırmak gibi önemli şeylere odaklanabilirsiniz.
Bu nedenle, bu yazımızda size Shopify e-ticaret web sitenizle sorunsuz bir şekilde entegre olan bir Instagram Mağazasını nasıl oluşturacağınızı göstereceğiz.
Bir Instagram Mağazası oluşturmak için şu üç şeyi entegre ve senkronize etmeniz gerekir:
- Shopify Store
- Facebook Sayfası / Mağazası
- Instagram İşletme Profili
Instagram Mağazası Nasıl Oluşturulur?
1. Adım: Uygunluk (Yeterlilik) Koşullarını Yerine Getirin
Bir Instagram Mağazası açmadan önce Instagram’ın (talep ettiği) tüm gereksinimlerini karşılamanız (yerine getirmeniz) gerekir.
Instagram Mağazasını hizmet satmak için kullanamazsınız, yalnızca kriterlere uygun fiziksel ürünler satabilirsiniz. Ayrıca işletmenizin Instagram‘ın ticaret politikalarına uyması gerekir.
İşletmeniz, Instagram Mağazası özelliğine erişimi olan bir ülkede de bulunmalıdır. Instagram Mağazası özelliğine erişimi olan ülkelerin yanı sıra, aşamalı olarak kullanıma sunulduğu ülkelerin bir listesini görmek için Instagram‘ın Mağaza (Shop) sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Instagram Mağazası özelliğini kullanmak için Instagram uygulamasının en son sürümüne sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekiyor.
Bunları yaparsanız, alışveriş yapılabilir gönderilerde (paylaşımlarda) küçük alışveriş çantası simgelerini göreceksiniz:
Uygulamayı kullanırken herhangi bir Instagram Mağazası etiketi görmezseniz, uygulamayı güncellemek için cihaz ayarlarına gidin.
Daha sonra, bir Instagram Mağazası oluşturmak için Instagram işletme profilinizin olması gerekir.
İsterseniz, Instagram profilinizi bir dakika içerisinde bir işletme profiline dönüştürebilirsiniz. Böylece, Aksiyon Butonları (Action Buttons), Instagram Insights (Instagram Insights) ve Instagram reklamları gibi diğer iş araçlarına erişim elde edeceksiniz.
Bunu yapmak için Instagram ayarlarına gidin:
Ayrıca Instagram işletme profilinizi, Facebook İşletme Sayfanıza bağlamanız gerekir. Bunu yapabilmek için, Facebook sayfası yöneticisi olmanız gerekir.
Bunu da yine Instagram ayarlarından yapabilirsiniz:
Adım 2: Ürün Kataloğunuzu, Facebook Mağazanıza Ekleyin
Unutmayın, Instagram Mağazaları, ürün bilgilerini Facebook Mağazalarından alır.
Artık Instagram hesabınız, Facebook sayfanıza bağlı olduğuna göre, bir Facebook Mağazası oluşturmanız ve ürün kataloğunuzu onunla senkronize etmeniz gerekiyor.
Bu aynı zamanda, ürünlerinizi doğrudan Facebook‘ta tanıtmanıza da olanak tanır. İşte bir kozmetik markası olan KKW Beauty‘nin bir Facebook Mağazası ürün sayfası örneği:
Henüz yapmadıysanız, öncelikle bir Shopify mağazası oluşturmanız ve ona bazı ürünler eklemeniz gerekir.
Ardından, Shopify mağazanızı Facebook sayfanıza bağlamak için, Shopify kontrol panelinde sol taraftaki kenar çubuğunda bulunan “Satış Kanalı (Sales Channel)” seçeneğinin yanındaki artı (+) simgesini tıklayın.
Hesaplarınız bağlandıktan sonra, ürün kataloğunuzu Facebook‘a eklemeniz gerekir.
Bunu yapmak için, Shopify kontrol panelindeki ürün yöneticisine gidin, ürünlerinizi seçin, açılır menüden “Ürünleri Kullanılabilir Yap (Make Products Available)” seçeneğini tıklayın ve Facebook‘u seçin.
3. Adım: Instagram Satış Kanalını Kurun (Ayarlayın)
Ardından, Instagram‘ı da aynı şekilde Shopify kontrol panelinde bir satış kanalı olarak ayarlamanız gerekir.
Bir önceki adımda olduğu gibi, bir satış kanalı eklemek için artı (+) simgesine tıklayın ve ardından Instagram ekleyin:
4. Adım: Hesabınızın Onaylanmasını Bekleyin
Bu aşamaya kadar aşağıdaki işlemleri tamamlamış olmalısınız:
- Instagram profilinizi bir İşletme profiline dönüştürdünüz.
- Instagram İşletme profilinizi, Facebook İşletme sayfanıza bağladınız.
- Shopify Mağazanızı, Facebook Sayfanıza bağladınız.
- Bir Facebook Mağazası oluşturdunuz ve ürünlerinizi onunla senkronize ettiniz.
- Shopify Mağazanızı Instagram hesabınızla ilişkilendirin.
Hepsi tamam ise, bundan sonra her şey daha kolay!
Artık Instagram profilinize bağlı bir Facebook Mağazanız olduğuna göre, Instagram, bir Instagram Mağazası oluşturmanıza izin vermeden önce hesabınızı inceleyecektir.
İnceleme süreci birkaç gün sürebilir ve Instagram, sürecin daha uzun sürebileceği ilgili sizi bilgilendirir.
Hesabınız onaylandığında, Instagram size bir bildirim gönderecek:
Adım 5: Hangi Facebook Mağazasının Instagram’a Ekleneceğini Onaylayın
Onay bildirimini aldıktan sonra tek yapmanız gereken şey, Instagram profilinize hangi Facebook Mağazası‘nı bağlamak istediğinizi onaylamaktır.
Bunu yapmak için bildirimde “Başlayın (Get Started)” seçeneğine dokunun veya Instagram‘ın işletme ayarlarına gidip, “Alışveriş (Shopping)” seçeneğine dokunun.
Ardından, Instagram profilinizle kullanmak istediğiniz Facebook Mağazasını seçin.
Tüm ürünleriniz Instagram, Facebook Mağazanız ve Shopify mağazanız arasında senkronize edilecek.
Tebrikler! Artık bir Instagram Mağazanız var!
6. Adım: Ürünlerinizi, Instagram Gönderilerinizde ve Hikayelerinizde Etiketleyin
Artık hazır olduğunuza göre, ürünlerinizi gönderilerde (paylaşımlarda) ve Instagram Hikayeler’inde (Instagram Stories) etiketlemeye başlayabilirsiniz.
Bu aşamaya gelmek biraz dolambaçlı ve zor olsa da, bu kısım daha kolay olamazdı.
Bir Instagram gönderisi (paylaşımı) oluşturduğunuzda, artık ürünlerinizi, diğer Instagram kullanıcılarını etiketlediğiniz gibi etiketleyebilirsiniz:
Bu işlemlerden sonra, gönderilerinizde (paylaşımlarınızda) yer alan ürünler için alışveriş çantası simgesi ve alışveriş etiketleri eklenecek. Finisterre giyim markasından bir örnek:
Tekrar hatırlatmak gerekirse, Instagram, tek bir resim – fotoğraf (paylaşımı) için en fazla 5 ürünü veya çok resimli – fotoğraflı gönderi (paylaşım) başına en fazla 20 ürünü etiketlemenize izin verir.
İşletme profilinizdeki “Mağaza (Shop)” sekmesini etkinleştirmek için en az 1-adet Instagram Mağaza gönderisi oluşturmanız gerektiğini de belirtmek gerekir:
Mağazanızı Instagram’da Nasıl Tanıtabilirsiniz?
Bir Instagram Mağazası kendi başına hiçbir şey yapmaz. İnsanları, ürünlerinizden haberdar etmek için, mağazanızı, ilgili kitleye tanıtmanız ve sunmanız gerekir. İşte birkaç ipucu:
1. Tanıtmak (Teşhir Etmek) için Hashtag’leri Kullanın
Normal (kişisel) paylaşımlar (gönderiler) için, Instagram Hashtag‘leri, içeriğinizin keşfedilebilirliğini artırmak için etkili bir stratejidir.
Hashtag’lerin, “Mağaza (Shop)” bölümü olan ve her ay Instagram kullanıcılarının yarısından fazlası tarafından kullanılan “Ara ve Keşfet (Search & Explore)” sekmesinde görünmenize yardımcı olabileceğini ayrıca belirtmemize gerek yok sanırız.
Ayrıca, bir grup müşteri Hashtag’lerinizi takip etmeye karar verirse, o kitleye ulaşmak için istediğiniz zaman, kullanabileceğiniz ücretsiz bir pazarlama kanalı elde edersiniz.
Örneğin Eiger Adventure, alışveriş gönderilerinde niş Hashtag’ler kullanarak insanların ilgisini çekiyor.
2. Instagram Hikayelerinde, Ürün Çıkartma (Sticker) Özelliğinden Yararlanın
Instagram Hikayeleri’nde (Instagram Stories) ürünleri etiketlemek için “Ürün (Product)” etiketini kullanmanız yeterlidir. Uygulama, 4-farklı çıkartma stilinden birini seçmenize olanak tanır. Çıkartmanın rengini ve metnini bile düzenleyebilirsiniz.
Dahası, ürünleri hem yeni hem de mevcut gönderilerde etiketleyebilirsiniz.
Dolayısıyla, Instagram Mağazanızdan en iyi şekilde yararlanmak için, önceki gönderilerinizi tekrar gözden geçirin ve uygun olduğu yerlerde ürünleri etiketleyin.
Maalesef yayınlanan Hikayeleri (Stories) düzenleyemezsiniz. Dolayısıyla, bir ürün çıkartması eklemeyi unutursanız Hikayeyi (Story) silmeniz ve yeniden yayınlamanız gerekir.
3. Instagram Alışveriş Reklamları Yayınlayın
Instagram ayrıca görüntülenen içerik ile alakalı alışveriş gönderilerini (paylaşımlarını) reklam olarak yayınlama seçeneğini de kullanıma sundu.
Bu reklamlara dokunan kişiler, Instagram‘da bir ürün açıklama sayfasına yönlendirilecek ve mobil mağazanızdan alışveriş yapmaya devam edebilecek.
Bir Instagram Alışveriş Reklamı (Instagram Shopping Ad) oluşturmak için, Facebook Reklam Yöneticinizi (Facebook Ads Manager) açın ve şu adımları izleyin:
- “+ Oluştur” butonuna tıklayın ve “erişim, marka bilinirliği, bağlantı tıklamaları, gönderi katılımı veya dönüşümler (reach, brand awareness, link clicks, post engagement, or conversions)” seçenekleri arasından bir hedef seçin.
- Hedef kitlenizi seçin.
- “Yerleşimleri düzenle (Edit placements)” seçeneğini seçin ve reklamlarınızı yayınlamak istediğiniz tek yer olarak “Instagram Akışı (Instagram Feed)” seçeneğini seçin.
- Reklam grubu özelleştirmesi sırasında “Mevcut Gönderiyi Kullan (Use Existing Post)” seçeneğini seçin.
- Reklam olarak yayınlamak istediğiniz Alışveriş (Shopping) içeriğini seçin.
- Reklamınız için bilgileri doldurun ve “Devam Et” seçeneğine tıklayın.
Reklam olarak yayınladığınız gönderilerin yüksek kaliteli resimler, açıklayıcı ve doğru etiketler içerdiğinden emin olun. Bu, tüketicileri işletmeniz ile ilgili daha açık ve net bir şekilde bilgilendirir.
Instagram Mağazası Kurma Rehberi
Bir Instagram Mağazası kurmak, zaman ve emek isteyen zor bir süreç olsa da, çabaya değer.
Mağazanızı, Facebook ve Instagram ile entegre etmek, e-ticaret mağazanızı büyütmenin güçlü bir yoludur.
Bir Instagram Mağazası başlatmak için yapmanız gerekenleri maddeler halinde tekrar özetlemek gerekirse:
- Instagram profilinizi, bir işletme profiline dönüştürün.
- Instagram işletme profilinizi, Facebook Sayfanıza bağlayın.
- Shopify Mağazanızı, Facebook Sayfanıza bağlayın.
- Shopify Mağazanızdaki ürünlerinizi senkronize ederek, bir Facebook Mağazası oluşturun.
- Shopify Mağazanızı, Instagram hesabınızla bağlayın.
- Instagram tarafından, mağaza oluşturma işleminizin onaylanmasını bekleyin ve ardından Instagram hesabınızla kullanmak istediğiniz Facebook Mağazasını seçin.
- Instagram‘da satış yapmaya başlayın!
İşletmenizi için bir Instagram Mağazası oluşturma işlemini tamamladınız mı? Aşağıdaki yorumlar kısmından bize bildirin!