İşlemci çeşitleri ve özellikleri nelerdir?

Hangi işlemciler alınır.
Biri AMD diğeri ise İNTEL olarak bilinen iki işlemci çeşidi vardır.

İşlemcilerin asıl görevi nedir?
-İşlemciler bir insanın beyin yoluyla organları yönettiği sinir sistemi gibidir, yani kontrol sinyalleriyle sisteme bağlı tüm birimlerin çalışmasını düzenler ve bu birimleri yönetir.

AMD işlemci özellikleri nelerdir?
-AMD ya da Advanced Micro Devices, kişisel bilgisayarların işlemcilerini üreten firmalardan birisidir. Genel olarak Intel’den sonra ikinci seçenek olarak görülmektedir. Mikro işlemciler ve USB bellek üretimi de yapmaktadır. 1 Mayıs 1969 yılında faaliyete başlayan şirket, Windows uyumlu işlemci üretimiyle meşhur olmuştur.

İNTEL işlemci özellikleri nelerdir?

İntel işlemcilerin en büyük özelliği hızı ve uzun ömürlü olmasıdır, fakat kalitesinden dolayı fiyatı AMD işlemciden daha yüksektir.
Intel işlemciler 6 farklı serileri sahip işlemcilerle yerini korumaktadır bu işlemciler nelerdir ve özellikler nedir?
1-PENTİUM
Pentium,ilk olarak 22 Mart 1993 tarihinde duyurulmuştu. Intel bugün, pentium markasından büyük ölçüde çekilmiştir. Ama hala Pentium işlemciler üretilmekte ve bilgisayarlarda kullanılmaktadır.
2-Celeron
celeron, intel tarafından üretilen s1 ile elektriksel olarak uyumludur. ve integrated device technology (idt) gibi intel karşıtı şirketlerin düşük maliyetli socket 7 işlemcileri ile kapışabilir. celeron’un ilk örnekleri 266 mhz hızında çalışıyordu.
3-Atom
Intel Atom ultra-düşük voltajlı x86 ve x86-64 işlemci, 45 nm CMOS tasarlanmışdır. Çoğunlukla netbooklarda, kullanılan işlemci, Intel 21 Aralık 2009 günü, toplamda %40 aşağı güç tüketimi ile N450 dahil yeni nesil Atom işlemcileri duyurdu.
4-Xeon
Intel Xeon, nehalem mikromimari tabanlı, 64-bit, özellikle sunucu ve iş istasyonları için üretilmiş, çok çekirdekli işlemci türüdür. Xeon’lar, Pentium 2 ile benzer özelliklere sahip işlemcilerdir. Ayrıca Xeon’lar, i7’lere göre daha profesyonel işlemciler olduğundan, fiyatları da bir miktar daha yüksektir.

En iyi işlemciler

İşlemci Nasıl Çalışır

Elektrik sinyalleri, işlemcinin içeriğinde bulunan yarı iletken devrelerde hareket etmektedir. Ayrıca ikilik sayı sistemi kullanılarak istenen görev yerine getirilmektedir. İşlemcinin hafızasında komut listesi bulunmakta ve tüm komutları matematiksel işlemler ile sağlamaktadır.

İşlemcilerin çalışma hızları, tamamen üretim teknolojisine ve tasarımına göre değişmektedir. Yeni işlemcilere yapılan müdahaleler ile birlikte hız performansları oldukça gelişmektedir. İşlemcilerin hız birimini ifade etmek için HZ, GHZ ve MHZ sembolleri kullanılabilmektedir.

Başta bilgisayarlar olmak üzere her çeşit bilgi işleyen makinede ve her türlü akıllı sistemlere gömülü biçimde veya açık olarak işlemci kullanımı görülmektedir. Her türlü elektronik cihazın bütün iş yükünü işlemci çekmektedir. Tek saniyede milyarlarca farklı işlem yapabilmesinden dolayı ısınma hızı son derece yüksektir ve soğutulmaması gibi bir durumda kullanılamaz hale gelmektedir.