Site icon TeknoDestek

iPhone’um Neden Mesaj Göndermiyor?

iPhoneum Neden Mesaj Gondermiyor kapak

Bir mesaj gönderilemediğinde iPhone‘unuzun ekranında görüntülenen ve bir daire içindeki ünlem işaretiyle birlikte iki küçük kırmızı kelimeden oluşan Teslim Edilmedi (Not Delivered) mesajından daha üzücü durum, (ilgi) çekici fotoğrafınızın veya esprili yorumunuzun karşı tarafa ulaşmamasıdır.

Neyse ki, hayatta olduğu gibi, iPhone söz konusu olduğunda da “en basit cevap, genellikle doğru cevaptır”. iPhone‘unuz mesaj göndermiyorsa, öncelikle bir Wi-Fi veya hücresel ağ (cellular network) bağlantınız olduğundan ve telefonunuzun Uçak Modu’nda (Airplane Mode) olmadığından emin olun.

iPhone’da Mesaj Gönderememe Sorunu Nasıl Giderilir?

Aşağıda sunacağımız hızlı çözüm yöntemleri işe yaramazsa, çözüm biraz daha karmaşık olacaktır; ancak genellikle mesaj gönderme sorununu Apple‘dan destek almadan çözebilirsiniz.

iPhone’da tekrar sorunsuz bir şekilde mesaj gönderebilmek için aşağıdaki çözüm yöntemlerini deneyin.

Çözüm yöntemlerini uygulamaya geçmeden önce, gönderilemeyen mesajınızın yanındaki ünlem işaretine ve ardından Tekrar Dene (Try Again) öğesine dokunun.

Ağ Ayarlarınızı Kontrol Edin

Mesaj Göndermek İstediğiniz Telefon Numarasını Kontrol Edin

Mesaj göndermek istediğiniz numarayı doğru olarak yazdığınızdan emin olun. Numarayı yanlış girdiyseniz veya mesaj göndermek istediğiniz kişinin artık yeni bir numarası varsa, mesajınız karşı tarafa gönderilemez.

Telefonunuzu Yeniden Başlatın

Güç (Power – On/Off) tuşuna basılı tutun ve ekrana gelen kaydıraçlı butonu kullanarak iPhone‘unuzu kapatın ve ardından yeniden başlatın. Telefon açıldığında, tekrar mesaj göndermeyi deneyin.

Ağ Ayarlarınızı Sıfırlayın

Exit mobile version