Site icon TeknoDestek

iPhone’u veya iPad’i Nasıl Yeniden Başlatıp Sıfırlayabilirsiniz?

iPhoneu veya iPadi Yeniden Başlatıp Sıfırlama kapak

Diğer tüm yöntemler başarısız olduğunda, iPhone X, iPhone 8, iPad Pro ya da diğer iOS cihazlarınızı kapatmak, yeniden başlatmak ya da sıfırlamak, tekrar çalışır duruma getirmenin en hızlı yoludur.

Çoğu zaman iOS cihazlarınızın yan butonuna (Uyku (Sleep) / Uyandırma (Wake) veya Açma(On)/Kapama(Off)) veya Ana Ekran (Menü) (Home) butonuna basarak açılmasını ve kullanmaya hazır olmasını istersiniz. Ve çoğu zaman bu butonlara bastığınızda bu işlevi görür. Ancak cihazınız aslında küçük bir bilgisayardır ve bilgisayarlar bazen yavaşlar ve hatta bazen donma sorunu meydana gelir, donar ve hiç çalışmaz. Bu nedenle, bir süre iPhone veya iPad’inizi kapatmak isteyebilir veya düzgün çalışmasını sağlamak için yeniden başlatmak veya hatta sıfırlamak isteyebilirsiniz. Hatta iPhone 8’i ve iPhone X Serisi’ni bile!

 

iPhone veya iPad Nasıl Kapatılır veya Yeniden Başlatılır?

iPhone X için:

 

iPhone X (Serisi) veya iPhone 8 Nasıl Yeniden Başlatılır ve Sıfırlanır?

iPhone 8 ve iPhone X, Acil Durum (Emergency SOS) moduna geçmek için daha basit ve daha kolay olan ve böylece kullanıcıların acil durum stresini daha iyi yönetmesini sağlayan yeni bir tuş kombinasyonu sunuyor. Ancak bu, yeni ve daha karmaşık bir tuş (buton) kombinasyonuna yeniden başlamak anlamına da geliyor.

iPhone 7 Nasıl Yeniden Başlatılır ve Sıfırlanır?

iPhone 7, fiziksel bir Ana Ekran (Home) tuşuna sahip değil, kapasitif bir ‘Dokunmatik Ana Ekran (Force Touch Home)’ butonuna sahip. Dolayısıyla, yeniden başlatma işlevi ‘Ses Kısma (Volume Down)’ butonuna taşındı.

iPhone 6s veya Önceki iPhone Sürümleri veya iPad Nasıl Yeniden Başlatılır ve Sıfırlanır?

Exit mobile version