Site icon TeknoDestek

iPhone’daki ‘Müzik Notları’ Uygulaması ile Müzik Parçaları Nasıl Düzenlenir?

iPhone'daki 'Müzik Notları' Uygulaması ile Müzik Parçaları Nasıl Düzenlenir?

Apple‘ın ‘Müzik Notları (Music Memos)’ uygulaması, sadece bir dokunuşla şarkı sözlerinizi kaydetmek için harika bir araçtır. Ancak ‘Müzik Notları (Music Memos)’ sadece bir kayıt uygulaması değildir; şaşırtıcı derecede yetenekli bir düzenleme aracıdır. Nerede olduklarını bildikten sonra, düzenleme araçlarını kullanmak kolaydır. Bu araçları nasıl kullanabileceğinizi makalemizin devamında bulabilirsiniz.

 

iPhone’daki ‘Müzik Notları (Music Memos)’ Uygulaması ile Parçalara Bateri ve Bas Nasıl Eklenir?

‘Müzik Notları (Music Memos)’ ile kaydettiğiniz şarkı sözlerine yine aynı uygulama ile bateri ve bas sesi ekleyebilirsiniz. Bu, şarkı sözlerinize biraz daha müzik parçası niteliği kazandırır; böylece, eklediğiniz enstrüman sesleri ile birlikte neye benzediğini duyabilirsiniz.

 

Sanal bas ve bateri her zaman şarkınızla mükemmel şekilde senkronize olmaz. Ancak, akordları düzenleyebilir, ayarlayabilir ve parçalara eklediğiniz seslerin zamanlamasını ve temposunu ayarlayabilirsiniz.

 

iPhone’daki ‘Müzik Notları (Music Memos)’ Uygulaması ile Bir Kaydı Düzenleme

‘Müzik Notları (Music Memos)’, aradığınız sesi yakalamak ve daha da mükemmelleştirmek için birçok kullanışlı düzenleme aracı sunar.

 

iPhone’daki ‘Müzik Notları (Music Memos)’ Uygulaması ile Bir Kaydın Ritmi ve Temposu Nasıl Değiştirilir?

Parçanın Tempo ayarı için ‘Yarım (Half)’, ‘Normal (Regular)’ veya ‘2-kat (Double)’ seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. Zaman ve ritim ayarları için 3/4, 4/4 veya 6/8 zaman ve ritim ayarlarını seçebilirsiniz.

iPhone’daki ‘Müzik Notları (Music Memos)’ Uygulaması ile Sanal Bas (Virtual Bass) Akordları Nasıl Değiştirilir?

Akordlar, şarkı sözü parçanızda (kaydınızda) ‘Müzik Notları (Music Memos)’ uygulamasının uygun akordun olması gerektiğini belirtiği bölümlerde (E, Gm, D #, vb.) etiketleri ile gösterilir.

iPhone’daki ‘Müzik Notları (Music Memos)’ Uygulaması ile Bir Parçadaki İstenmeyen Kısımları Kırpma ve Silme

iPhone’daki ‘Müzik Notları (Music Memos)’ Uygulaması ile Parçanıza Nasıl Metin (Notu) Ekleyebilirsiniz?

Bir parçayı düzenledikten sonra başkalarıyla paylaşmak veya Garage Band ya da Final Cut Pro X gibi güçlü müzik düzenleme uygulamalarına göndermek daha kolay olacaktır.

Exit mobile version