Site icon TeknoDestek

iPhone’da ve iPad’de Sesli Notlar (Voice Memos) Nasıl Kullanılır?

iPhone'da ve iPad'de Sesli Notlar (Voice Memos) Nasıl Kullanılır?

Adından da anlaşılacağı gibi, iPhone’da ve iPad’de yüklü (yerleşik) olarak gelen ‘Sesli Notlar (Voice Memos)’ uygulaması, kaydetmek istediğiniz herhangi bir sesi cihazınıza kaydetmenizi sağlar. Kaydetmek isteyeceğiniz şey, okulda bir konuşma, bir video için sesli konuşma, bir proje için röportaj veya herhangi başka bir şey olabilir.

Ses kaydetmek, kaydettiğiniz ses dosyasını parçalara bölmek, düzenlemek ve daha sonra kaydetmek veya paylaşmak için ‘Sesli Notlar (Voice Memos)’ uygulamasını kullanabilirsiniz.

 

iPhone’da ve iPad’de ‘Sesli Notlar (Voices Memos)’ Nasıl Kaydedilir?

iPhone ve iPad’de, Kaydedilen Bir ‘Sesli Not (Voice Memo)’u Nasıl Dinleyebilirsiniz?

Yaptığınız tüm kayıtları doğrudan ‘Sesli Notlar (Voice Memos)’ uygulamasında dinleyebilirsiniz.

iPhone’da ve iPad’de ‘Sesli Notlar (Voice Memos)’ Nasıl Paylaşılır?

iMessages, e-posta, anlık mesajlaşma ve görüşme uygualmaları (WhatsApp, Messenger, Viber vs.) gibi ek (dosya) gönderebildiğiniz uygulamalar ile, kaydettiğiniz ‘Sesli Notlar (Voice Memos)’ı gönderebilirsiniz, paylaşabilirsiniz.

iPhone’da ve iPad’de ‘Sesli Notlar (Voice Memos)’ Nasıl Kırpılır?

Ses kayıtları nadiren mükemmel bir şekilde başlar ve biter, ancak uygulamadaki ‘Sesli Notlar (Voice Memos)’ınızın başındaki ve sonundaki herhangi bir istenmeyen sesi kesebilirsiniz.

Kaydın sağ üst kısmında, çizgileri ve noktaları olan mavi bir kutu şeklindeki kesme (kırpma) butonuna dokunun.

iPhone’da ve iPad’de ‘Sesli Notlar (Voice Memos)’ Nasıl Yeniden Adlandırılır?

Orijinal kaydınıza verdiğiniz adı beğenmiyorsanız veya kayıt yaparken beğendiğiniz bir isim bulamadıysanız, daha sonra istediğiniz bir zaman ‘Sesli Not (Voice Memo)’unuzun ismini değiştirebilirsiniz.

Başka bir yere (alana) dokunduğunuzda, isim değişecektir. İstediğiniz zaman, istediğiniz gibi herhangi bir kaydı bu şekilde yeniden adlandırabilirsiniz.

 

iPhone’da ve iPad’de ‘Sesli Notlar (Voice Memos)’ Nasıl Silinir?

‘Sesli Notlar (Voice Memos)’ınızı silmenin 3 yolu vardır, bu nedenle size en hızlı ve en kolay silme işlemini (yöntemini) göstereceğiz.

 

Silinen kayıtlar, ‘En Son Silinenler (Recently Deleted)’ klasörüne gönderilecek ve 30-gün boyunca orada kalacak; dolayısıyla yanlışla bir şeyi silerseniz, bu klasörden geri yükleyebilirsiniz.

 

Sorular?

‘Sesli Notlar (Voice Memos)’ uygulamasının nasıl kullanılacağı hakkında sorularınız mı var? Aşağıdaki yorumlar kısmından bize bildirin!

Exit mobile version