Site icon TeknoDestek

iPhone’da Özel Fotoğrafları veya Videoları Gizleme ve Şifreleme

iPhoneda Ozel Fotograflari veya Videolari Gizleme ve Sifreleme kapak

Bu yazımızda iPhone’da özel fotoğrafları veya videoları gizleme ve şifreleme ile ilgili detaylı bilgi vereceğiz.

İster sevdiğiniz birinin doğum günü hediyesi resmini saklamak istiyor olun, ister eski fotoğrafları görmek istemiyor olun, iPhone‘unuzda fotoğrafları gizlemenin birkaç yolu vardır.

iPhone’da Özel Fotoğrafları veya Videoları Gizleme ve Şifreleme

Fotoğraflar (Photos) uygulamasında gizli bir albüm oluşturabilir, Notlar (Notes) uygulamasında fotoğrafları parola korumalı notlara taşıyabilir veya kısa mesajlarınızdaki (SMS) fotoğrafları gizleyebilirsiniz. İşte, iPhone’unuzdaki fotoğrafları gizlemek için yapmanız gerekenler!

iPhone’da, Fotoğraflar (Photos) Uygulaması ile Fotoğraflar Nasıl Gizlenir?

iPhone‘unuz, gizlemek istediğiniz fotoğrafları Fotoğraflar (Photos) uygulamasındaki gizli bir albüme eklemenize olanak tanır.

iOS 14‘ten önceki iOS sürümlerinde bu gizli albüm, Fotoğraflar (Photos)‘daki diğer albümlerinizin yanında Gizli Albüm (Hidden Album) olarak listeleniyordu ve bu çok göze çarpmayan bir çözüm değildi. Ancak şimdi Ayarlar (Settings) uygulamasından, Fotoğraflar (Photos) uygulamasının gizli albümünüzü görüntüleme özelliğini de kapatabilirsiniz.

Seçtiğiniz fotoğraf ya da fotoğraflar artık ana albümünüzden kaldırılır ve Gizli (Hidden) isimli bir albümde saklanır. Bunlara erişmek için Fotoğraflar (Photos) uygulamasının Albümler (Albums) sekmesine dokunun. Ardından, Araçlar (Utilities) bölümünde listelenen Gizli (Hidden) seçeneğini görene kadar ekranı aşağı kaydırın.

Fotoğraflar (Photos) Uygulamasında “Gizli Albüm” Nasıl Gizlenir?

Fotoğrafları gizli albüme taşıdıktan sonra, Fotoğraflar (Photos) uygulamasından kaldırarak, albümün kendisini gizleyebilirsiniz. İşte, bir fotoğraf albümünü Fotoğraflar (Photos) uygulamasında gizlemek için yapmanız gerekenler!

iPhone’da, Notlar (Notes) Uygulamasında Fotoğraflar Nasıl Kilitlenir (Gizlenir)?

Fotoğraflarınızı, Fotoğraflar (Photos) uygulamasının tamamen dışında gizlemeyi tercih ediyorsanız, bunu Notlar (Notes) uygulamasıyla yapabilirsiniz. İşte, bir fotoğraf albümünü Notlar (Notes) uygulamasında gizlemek için yapmanız gerekenler!

iPhone’daki Fotoğrafları Kısa Mesajlarda Nasıl Gizleyebilirsiniz?

Herhangi birisinin Fotoğraflar (Photos) uygulamasında görülmesini istemediğiniz bir fotoğrafı bulmasını ve görmesini istemiyorsanız; ve Notlar (Notes) uygulamasına bakabileceklerini de düşünüyorsanız; fotoğrafı veya notu kısa mesajla kendinize gönderin ve ardından o fotoğrafı fotoğraflarınızdan silin.

Böylece başkaları kısa mesajlarınıza göz atmadığı sürece, gizlemek istediğiniz fotoğraf sizin için erişilebilir olacak; ancak başkalarının bulması zor olacaktır.

iPhone’da Özel Fotoğrafları veya Videoları Gizleme ve Şifreleme

Bu yazımızda iPhone’da özel fotoğrafları veya videoları gizleme ve şifreleme ile ilgili detaylı bilgi verdik.

Konu ile ilgili sorularınızı, aşağıdaki yorum bölümünden bize iletebilirsiniz.

En güncel teknoloji konuları ile ilgili teknik destek ve çözüm içeren videolar için Teknodestek YouTube kanalımızı da takip edebilirsiniz.

Ayrıca, yorumlar bölümünden, web sitemizde hangi konularla ilgili içerikler görmek istediğinizi; hangi teknik konularda arama motorlarında daha çok arama yaptığınızı ileterek; sitemizin içeriğinin daha alakalı ve zengin olmasına katkı sunabilirsiniz.

Hazıladığımız içerikleri beğeniyorsanız, bu içeriklerin daha fazla kişiye ulaşması için, yazılarımızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz; ve böylece daha çok kişinin bu içeriklerden istifade etmesine yardımcı olabilirsiniz.

Exit mobile version