Site icon TeknoDestek

iPhone’da Nesnelerin Boyutu Nasıl Ölçülür?

iPhoneda Olcum Measure Uygulamasiyla Nesnelerin Boyutu Nasil Olculur kapak

Bu yazımızda, iPhone‘da Ölçüm (Measure) Uygulamasıyla Nesnelerin boyutu nasıl ölçülür konusu ile ilgili detaylı bilgi vereceğiz.

iPhone’da Nesnelerin Boyutu Nasıl Ölçülür?

Hayatta, mezura veya metre gibi bazı şeyler bazen gereksiz gibi gelir. Ta ki kendinizi, oturma odanıza uygun bir kanepe arayana veya bir resim asmanız gerekene kadar. Ancak bu gibi durumlarda bir iPhone veya iPad‘iniz varsa, Ölçüm (Measure) uygulaması yanınızda!

İşte, Ölçüm (Measure) uygulamasını doğru bir şekilde kullanmak için bilmeniz gerekenler ve faydalı bulabileceğiniz özellikleri!

iPhone veya iPad ile Nesnelerin Boyutunu Ölçme

Ölçüm (Measure) uygulaması, iPhone SE‘nin 1. nesil veya üzeri iPhone SE modelleri, iPhone 6s veya üzeri iPhone modelleri ve 5. nesil veya üzeri iPad‘lerin yanı sıra, iPad Pro modelleri ile 7. nesil iPod touch cihazlarda çalışır.

Bir Nesnenin Bir Boyutunu Ölçme

Bir Nesnenin, Birden Çok Boyutunu Ölçme

Bir kanepeyi veya 3-boyutlu başka bir nesneyi ölçeceksiniz, birden fazla boyut belirlemeniz gerekebilir. Ölçüm (Measure) uygulaması, ilk ölçümden sonra ölçüme devam etmenizi sağlar.

Dikdörtgen Boyutları Ölçme ve Alanını Hesaplama

Not: Uygulamanın, nesnenin boyutlarını doğru ölçmesi için birkaç deneme yapmanız gerekebilir. Telefonunuzun açısı, nesnenin boyutlarını okumayı etkileyebilir ve ölçümleri yanlış verebilir. Bu nedenle, en az iki kez ölçüm yapın.

Nesnelerin Eğimini Ölçme

Ölçüm (Measure) uygulamasının eğim ölçme aracı, resim veya fotoğraf çerçevelerini düz asmak ve yüzeylerin düz olup olmadığını kontrol etmek gibi ölçümler yapmanıza yardımcı olur.

Duvarda asılı bir çerçeveyi düzeltmek için:

Masa vb. gibi bir yüzeyin eğimini düzeltmek için:

LiDAR Tarayıcı (LiDAR Scanner) ile Yeni iPhone’larda ve iPad’lerde Ölçüm Yapma

LiDAR özelliklerine erişmek için iPad Pro 12 – 9 inç (4. nesil), iPad Pro – 11 inç (2. nesil), iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max gibi yeni nesil cihazlara ihtiyacınız olacak.

Bir Kişinin Boyunu Ölçme

Not: En iyi ve en doğru ölçüm sonuçları elde etmek için bir adım geri atın ve ardından yansıtıcı yüzeyler içermeyen iyi bir aydınlatmaya sahip olduğunuzdan emin olun. Ayrıca, boyu ölçülen kişi yüz maskesi, güneş gözlüğü veya şapka takmamalıdır.

Bu yazımızda, iPhone‘da Ölçüm (Measure) Uygulamasıyla Nesnelerin boyutu nasıl ölçülür konusu ve işlem adımları ile ilgili detaylı bilgi verdik.

Konu hakkındaki sorularınızı ve yorumlarınızı, aşağıdaki yorum bölümünden bize iletebilirsiniz.

Exit mobile version