Site icon TeknoDestek

iPhone’da, iPad’de ve Mac’te Mesajlar Uygulaması ile Uzak Bağlantı ve Ekran Paylaşımı!

Diğer Mac bilgisayarlarda ve iOS cihazlardaki sorunları gidermeye yardımcı olmak için Mac bilgisayarınızdaki Mesajlar uygulamasının ekran paylaşımı özelliğini kullanabilirsiniz.

Mac’teki Mesajlar (Messages) uygulaması, iPhone ve iPad’deki kardeş (Mesajlar) uygulaması ile uyumlu ves senkronize çalışır; arkadaşlarınızla, ailenizle anlık mesajlaşma veya iMessage yolu ile iletişiminizi sürdürmenizi sağlar. Fakat Mac’teki Mesajlar (Messages) uygulaması, ekran paylaşımı ve diğer Mac kullanıcılarının ekranını görüntüleme gibi ekstra özelliklere sahiptir.

Birini, ekranınızı paylaşmak için davet edebilirsiniz veya herhangi bir Mac kullanıcısının ekranını paylaşmak ve görüntülemek için istek veya davet alabilirsiniz ve bütün bu işlemler, Mesajlar (Messages) uygulaması ile yapılıyor. Bu, uzak bir Mac’teki sorunları gidermeye yardımcı olmak için harika bir yoldur ve QuickTime’dan biraz yardım alarak iPhone ve iPad’deki sorunlar için bile yardımcı olabilirsiniz.

Başka Bir Mac Kullanıcısı ile Ekran Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Diğer kullanıcının veya kullanıcıların Mac’inde, (ekran paylaşımı) isteği(ni) kabul etmeleri gerekecek.

 

Ekran paylaşımını durdurmak için aşağıdakilerden birini yapın:

Başka Bir Mac Kullanıcısının Ekranı Nasıl Kontrol Edilir?

Başka bir kullanıcının ekranını kontrol etme, fiziksel olarak onların bilgisayarının yanında olmasanızı bile, ekran paylaşımı yaptığınız uzak Mac bilgisayardaki sorunları uzaktan kontrol ile çözmenize izin verir ve olanak sağlar.

Mesajlar (Messages) Uygulaması Ekran Paylaşımı Kullanılarak Birisinin iOS Cihazıyla İlgili Bir Sorunu Gidermesine Nasıl Yardımcı Olunur?

Bir iOS cihazıyla ilgili bir sorununuz varsa, Mac bilgisayarınızdaki Mesajlar (Messages) uygulamasının ekran paylaşımını ve QuickTime Player’ı kullanarak, yaşadığınız sorun ile ilgili uzaktan destek alabilirsiniz. Uzaktan destek istediğiniz kişi iOS cihazınızı uzaktan kontrol edemeyecek, sorunu gidermek için yapılması gereken işlem adımlarını kendiniz yaparken, ekran paylaşımı ile yaptığınız işlemleri sadece izleyip takip edecekler.

Bu aşamadan itibaren, uzaktan ekran paylaşımını kullanarak cihazınızın ekranını görüntüleyen kişiye yaşadığınız sorunu gösterebilir ve sorunun çözümü için destek alabilirsiniz.

 

Exit mobile version