Site icon TeknoDestek

iPhone’da, Dosyalar Uygulamasıyla iCloud Drive’a Nasıl Erişilir?

iPhoneda Dosyalar Uygulamasiyla iCloud Drivea Nasil Erisilir kapak

Bu yazımızda iPhone‘da, Dosyalar uygulamasıyla iCloud Drive‘a nasıl erişilir konusu ile ilgili detaylı bilgi verip; yapmanız gereken işlemleri adım adım anlatacağız.

Yedekleme, bilgisayar ya da telefon çökene ve her şeyi kaybedene kadar, önemli görülmeyen ve ehemmiyet verilmeyen bir şeydir.

Dosyalar Uygulamasıyla iCloud Drive’a Nasıl Erişilir?

Böyle bir felaket senaryosunu önlemek ve belgelerinizi saklamak (yedeklemek) için iPhone‘unuzda iCloud Drive‘ı kullanabilirsiniz. Bunu için iCloud Drive’ı nasıl ayarlayacağınızı ve ona nasıl erişeceğinizi bilmeniz gerekir.

iCloud Drive Nedir?

iCloud Drive, temel olarak Dropbox‘ın Apple versiyonudur. Tüm belgelerinize, internet bağlantınız varken veya internet bağlantınız olmadan, erişmenize ve silinen dosyaları kurtarmanıza olanak tanır. Ayrıca, aşağıdaki cihazlar da dahil olmak üzere, birçok cihazlarda çalışır:

iCloud Drive, iCloud‘un bir hizmeti olarak geldiğinden, iCloud Drive‘da depolanan her şey iCloud saklama kapasitenize dahildir. 5GB‘a kadar depolama alanı ücretsizdir, ancak gerekirse daha fazla iCloud depolama alanı satın alabilirsiniz. iCloud Drive‘daki bireysel dosya boyutları da 50GB ile sınırlandırılmıştır (boyutu 50GB’ı geçen bir dosyayı iCloud Driver’a yükleyemezsiniz).

iCloud Drive Nasıl Ayarlanır?

Verilerinizin ve belgelerinizin cihazlar arasında senkronize olması için tüm cihazlarınızda iCloud Drive‘ı açmanız ve ayarlamanız gerekir.

iPhone veya iPad’de iCloud Drive Nasıl Ayarlanır?

Mac’te iCloud Drive Nasıl Ayarlanır?

iPhone veya iPad’de iCloud Drive’a Nasıl Erişilir?

Artık, Dosyalar (Files) uygulaması ile iCloud Drive’daki belgelerinize ve dosyalarınıza erişebilirsiniz.

Bu yazımızda; iPhone‘da, Dosyalar uygulamasıyla iCloud Drive‘a nasıl erişilir konusu ile ilgili detaylı bilgi verip; yapmanız gereken işlemleri adım adım anlattık.

Konu hakkındaki sorularınızı ve yorumlarınızı, aşağıdaki yorum bölümünden bize iletebilirsiniz.

Exit mobile version