Site icon TeknoDestek

iPhone iPad Kapalı Uyarısı ve Çözümü

iPhone iPad kapalı uyarısı alıyorsanız aşağıdaki adımları uygulayınız. Bu uyarı neden alınmaktadır ve çözümü nasıldır anlatıyoruz.

Bu işlemlerden önce iPhone, iPad veya iPod Touch cihazınızda kullandığınız Apple ID hesabınızın şifresini bilmeniz gerekiyor. Cihaz sıfırlandıktan sonra sizden cihazınızda tanımlı olan Apple ID şifreniz istenecektir. Apple ID hesabınızın şifresini bilip bilmediğinizi https://appleid.apple.com/tr/ adresinden kontrol edebilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız yine bu adresten Apple ID şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Bu işlem sonrasında cihazınızda ki tüm verileriniz silinecektir. Veri kaybından tamamen kullanıcı sorumludur.

iPhone veya iPad’inize koruma amaçlı parola belirleyip, parolayı unutmanız durumunda bir çok kez hatalı parola denemesi yaparsanız bu uyarıyı alırsınız.

iPhone iPad Kapalı Uyarısı ve Çözümü

Çeşitli nedenlerden bazen kullanıcılar kendi koyduğu parolayı unutabiliyor ve arka arkaya çok fazla sayıda yanlış parola girdiklerinde, aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşıyorlar. Apple, deneme yanılma yöntemi ile parolanın tespitine engel olmak için de, çok sayıda hatalı giriş sonrası deneme süresini artıyor. Bu yüzden belli bir sayıdan sonra deneme yanılma yöntemi ile parolayı bulmak imkansız hale geliyor.

Hatalı girildikçe deneme süresi uzuyor.

Ekran kilidini açtığınızda sadece Acil Aramaya izin veriliyor.

ÇÖZÜM (iTunes ile yedek alınmışsa)

iPhone iPad kapalı uyarısı çözümü için;

 

ÇÖZÜM (iTunes ile yedek alınmamışsa)

DFU MODUNA ALMA (IPHONE);

DFU MODUNA ALMA (IPAD);

Exit mobile version