Site icon TeknoDestek

iPad Pro (2018)’da Face ID Nasıl Ayarlanır?

iPad Pro (2018)'da Face ID Nasıl Ayarlanır?

Yüz Kimliği (Face ID), Apple’ın iPad Pro (2018), iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR ürünlerinde bulunan biyometrik yüz kimliği tarayıcısıdır. Yüz Kimliği (Face ID) ile iPad’inizin kilidini açabilir, uygulamaların güvenliğini artırabilirsiniz. Ayrıca Apple Pay’de, Apple Store’da, iTunes’te yaptığınız alışverişlerinizde kimlik doğrulaması yapabilirsiniz. Yüz Kimliği (Face ID)’nin nasıl ayarlanacağını ve özelleştirilebileceğini makalemizde bulabilirsiniz.

 

iPad Pro (2018)’da Yüz Kimliği (Face ID) Nasıl Ayarlanır?

Yüz Kimliği (Face ID) ayarlama (oluşturma), Touch ID ayarlama (oluşturma) işlemi ile benzerdir; tek fark, Face ID oluştururken yüzünüzü kullanıyorsunuz. iPad Pro (2018) yeni aldığınızda ilk (kurulum) ayarları yaparken Yüz Kimliği (Face ID) oluşturmanız istenir; fakat ‘Ayarlar (Settings)’ uygulamasından daha sonra da Face ID oluşturabilirsiniz.

 

 

iPad Pro (2018)’da ‘Face ID için Dikkat Gereksin (Require Attention for Face ID)’ Özelliğini Kapatma

‘Dikkat Gerektiren Özellikler’ özelliği aktif olduğunda, cihazınızın ekranına (doğrudan) bakmadığınızda Face ID, iPad’inizin kilidini açmayacak veya giriş yapma işlemini onaylamayacak veya herhangi birşey satın almanıza izin vermeyecek. Herhangi bir nedenden dolayı, Face ID yüz kimliği doğrulaması giriş yapma ve diğer işlemler için iPad Pro (2018) cihazınızın ekranına doğrudan bakamıyorsanız veya bakmak istemiyorsanız, ‘Dikkat Gerektiren Özellikler (Required Attention)’ özelliğini kapatabilirsiniz.

iPad Pro (2018)’da ‘Face ID için Dikkat Farkındalığı (Attention Awareness for Face ID)’ Özelliğini Açma

iPad Pro (2018)’de, Face ID’ye İkinci Bir Kişi(nin Yüz Kimliği) Nasıl Eklenir?

Apple, Face ID özelliği ile birlikte ‘Alternatif Yüz Kimliği (Alternative Appearance)’ ekleme özelliği ni de sunuyor. Cerrahi müdahale veya görünümünü değiştiren herhangi bir nedenden dolayı, belli bir süre için önemli ölçüde farklı bir görünüme ve kemik yapısına sahip olan kişiler için bu özelliğin kullanılması tavsiye ediliyor. Ama siz bu özelliği, Face ID ile iPad Pro (2018) cihazınızın kilidini açması için ikinci bir kişiyi Face ID’ye eklemek için kullanabilirsiniz.

 

iPad Pro (2018)’da Face ID Nasıl Resetlenir?

Yüzünüzün (önemli ölçüde) değişmesi nedeniyle ilk taramada tanıyamaması gibi bir nedenden dolayı Face ID çalışmıyorsa, Face ID’yi resetleyebilirsiniz. Reset işlemine geçmeden önce, Face ID’nin görünüşünüzü zamanla öğrendiğini belirmeliyim. Dolayısıyla ilk başta biraz yavaş öğrense de, sabaha kadar çalıştığınızdan dolayı gözleriniz şişik olduğunda, zamanla yaşlandığınızda, yüzünüzü elinize yasladığınızda ve hatta hapşırdığınızda Face ID sonunda sizi tanıyacak. Sonuç olarak, nadiren Face ID’yi resetlemek zorunda kalacaksınız.

Exit mobile version