Site icon TeknoDestek

iOS 15’te İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nasıl Kullanılır

iPhone 2FA, iOS 15 İki Faktörlü Kimlik Doğrulama

Bu makale, 2FA’nın nasıl açılacağı ve nasıl kapatılacağı dahil olmak üzere iOS 15’te İki Faktörlü Kimlik Doğrulama (2FA) nasıl kullanılacağını açıklar. İki Faktörlü Kimlik Doğrulama için Ayrı bir uygulama yerine iOS 15’te yerleşik kimlik doğrulayıcıyı kullanın.

Teknoloji Destek Hattı Baş Shake CSS
Aramayı başlatmak için tıklayın!

Basitçe:

iOS 15’te İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nasıl Kurulur

Bu özelliği destekleyen herhangi bir web sitesi veya uygulama için iOS 15’te iki faktörlü kimlik doğrulayıcıyı ayarlayabilirsiniz.

iOS 15’te yerleşik iki faktörlü kimlik doğrulayıcıyı nasıl kuracağınız aşağıda açıklanmıştır:

Ayarlar‘ı açın.

Teknoloji Destek Hattı Orta Pulse CSS
Aramayı başlatmak için tıklayın!

Daha fazla seçenek ortaya çıkarmak için yukarı kaydırın.

Şifreler‘e dokunun.

Kimlik doğrulayıcı ile kullanmak istediğiniz web sitesine dokunun.

Web sitesi listede yoksa + öğesine dokunun ve ardından web sitesini. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.

İstenirse parmak izinizi tarayın veya PIN’inizi girin.

Doğrulama Kodunu Ayarla‘ya dokunun.

Web sitesine gidin veya kimlik doğrulayıcı ile kurmak istediğiniz uygulamayı açın ve iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin.

Web sitesinde kimlik doğrulayıcı kurulum anahtarını veya QR kodunu bulun.

Genellikle hesap bölümünde veya şifrenizi değiştirdiğiniz yerde bulunur. Bir kimlik doğrulayıcı kurulum anahtarı veya QR kodu bulamıyorsanız web sitesi yöneticisiyle iletişime geçin.

Telefonunuzda, sayısal bir anahtar aldıysanız Kurulum Anahtarını Gir’e veya web sitesinde bir QR kodu görüntüleniyorsa QR Kodunu Tara’ya dokunun.

Kurulum anahtarını telefonunuza girin veya telefonunuzu QR koduna doğrultun ve Tamam’a dokunun.

DOĞRULAMA KODU alanında artık iki faktörlü kimlik doğrulama kodu mevcuttur.

Web sitesine bir sonraki girişinizde. Telefonunuzdaki Ayarlar > Şifreler > (web sitesi adı) bölümüne gitmeniz. Doğrulama kodunu almanız ve web sitesine yazmanız gerekecektir.

iOS 15’te Yerleşik Kimlik Doğrulayıcı Nasıl Kaldırılır

Belirli bir site için artık iki faktörlü kimlik doğrulama kullanmak istemiyorsanız veya farklı bir kimlik doğrulama uygulaması kullanmayı tercih ediyorsanız. İstediğiniz zaman yerleşik iOS 15 aracından bir siteyi kaldırabilirsiniz.

Bir web sitesinde, o web sitesini kimlik doğrulayıcınızdan kaldırmadan önce hesabınızda iki faktörlü kimlik doğrulamayı devre dışı bıraktığınızdan emin olun. Bunu yapmazsanız, o web sitesindeki hesabınızdan kilitlenirsiniz. Nasıl devre dışı bırakılacağını bilmiyorsanız. Web sitesinin yöneticileriyle iletişime geçin.

iOS 15’te iki faktörlü kimlik doğrulayıcıdan bir web sitesini nasıl sileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

Ayarlar‘ı açın.

Şifreler‘e dokunun.

iPhone 2FA’dan kaldırmak istediğiniz web sitesine dokunun.

DOĞRULAMA KODU alanında kırmızı eksi simgesine dokunun.

Sil‘e dokunun.

Web sitesinde veya uygulamada 2FA’yı devre dışı bırakana kadar Sil’e dokunmayın. Sil’e dokunduktan sonra. Web sitesi veya uygulama için 2FA kodları oluşturamazsınız. Bu nedenle 2FA hala etkinse kilitlenir siniz.

iOS 15’te İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Ayarlayamıyorum?

iPhone’unuzun Parolalar bölümünde iki faktörlü kimlik doğrulamayı ayarlama seçeneğiniz yoksa, iOS’un eski bir sürümünün bulunmadığından emin olun. Apple, yerleşik kimlik doğrulayıcıyı iOS 15 ile kullanıma sunmuştur, bu nedenle işletim sisteminin eski sürümlerinde bu özellik yoktur. Bu özelliği kullanmak için iOS’u güncellemeniz veya Authy veya Google Authenticator gibi bir üçüncü taraf kimlik doğrulayıcı yüklemeniz gerekir.

iPhone’da Yerleşik Kimlik Doğrulayıcı Var mı?

iOS’ta özel bir kimlik doğrulama uygulaması yoktur, ancak iOS 15, Ayarlar uygulamasının Parolalar bölümünde iki faktörlü kimlik doğrulamayı ayarlamanıza izin verir. Bir sitenin parolasını sakladıysanız, o site için iki faktörlü kimlik doğrulama ayarlayabilirsiniz. İki faktörlü kimlik doğrulama kodları daha sonra Ayarlar uygulamasının şifreler bölümünde de görüntülenir.

Bunu kurmak için, telefonunuzdaki Ayarlar uygulamasını açmanız, şifreler bölümüne gitmeniz ve iki faktörlü kimlik doğrulama ile kurmaya çalıştığınız siteyi veya uygulamayı seçmeniz gerekir. Site şifresini telefonunuza kaydetmediyseniz, önce kaydetmeniz gerekir.

İşlemi tamamlamak için ayrıca iki faktörlü kimlik doğrulama ile kullanmak istediğiniz siteden bir kurulum anahtarı veya QR kodu almanız gerekiyor. Genellikle hesap sayfanızda veya şifrenizi değiştirdiğiniz bölümdedir. Her web sitesi bunu farklı şekilde ele alır. Bu nedenle bir kurulum anahtarı veya QR kodu bulamıyorsanız web sitesi yöneticileriyle iletişime geçmeniz gereke bilir.
iOS 15’te yerleşik olarak bulunan iki faktörlü kimlik doğrulayıcı. Apple’ın yeni bir cihazda oturum açmak için güvenilir bir cihazdan bir kod almanızı gerektiren iki faktörlü kimlik doğrulama gereksiniminden farklıdır. Yerleşik kimlik doğrulayıcı, Apple cihazları için değil, web siteleri içindir.

iOS 15’te İki Faktörlü Kimlik Doğrulama nedir?

İki adımlı doğrulama olarak da adlandırılan iki faktörlü kimlik doğrulama. Çevrimiçi bir hesap için ek bir güvenlik katmanıdır. Bir kullanıcı adı ve şifre ile birlikte iki adımlı doğrulama. Metin, e-posta veya başka bir uygulama aracılığıyla gönderilen bir doğrulama kodu gerektirir.

Bir iPhone’da iki faktörlü kimlik doğrulamayı nasıl kapatırım?

Apple cihazlarda iki faktörlü kimlik doğrulama kapatmak bir iPhone gibi, iki faktörlü kimlik doğrulama. Apple kimliğiniz değil, cihazınıza bağlı olduğunu anlıyoruz. iOS Kimliğiniz için iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirdikten sonra. Özelliği devre dışı bırakmak için yalnızca iki haftanız var. 14 günlük ek süre boyunca, iki faktörlü kimlik doğrulama kayıt e-postasına erişin. Ardından hesabınızı önceki güvenlik ayarlarına döndürmek için bağlantıyı seçin.

iCloud için iki faktörlü kimlik doğrulamayı nasıl atlarım?

Apple Kimliğinizle güvenlik soruları ayarladıysanız ve güvenilir bir aygıta erişiminiz olmadığını fark ettiyseniz. Apple Kimliğinizi Kurtarın web sitesini ziyaret edin ve hesabınıza erişmek için talimatları izleyin.

Teknoloji Destek Hattı Son Shake CSS
Aramayı başlatmak için tıklayın!
Exit mobile version