Site icon TeknoDestek

İnteraktif Harita ile Dünyadaki Radyo İstasyonlarını Keşfedin ve Radyo Dinleyin!

İnteraktif Harita ile Dünyadaki Radyo İstasyonlarını Keşfedin ve Radyo Dinleyin!

Her biri yeşil bir nokta ile temsil edilen ve basit bir tıklama ile erişilebilen binlerce radyo istasyonunun yerini gösteren bir dönen dünya hayal edin.

İnteraktif tasarım firmaları Studio Puckey ve Moniker‘in mükemmel çalışmaları sayesinde, ancak hayalinizde gerçek olabileceğini düşüneceğiniz böyle bir özellik artık çevrimiçi (online) olarak mevcut ve sundukları bu ileri teknoloji ürünü olan harika serviste saatlerinizi geçireceğinizi garanti ediyoruz.

Radyo Garden, Netherlands Institute for Sound and Vision ile ortaklaşa geliştirilen bir masaüstü ve mobil uygulamadır.

Çok sayıda radyo uygulaması, ülkelere göre istasyonları aramanıza izin verirken, Bing tarafından sağlanan uydu görüntülerine sahip Radio Garden, büyüleyici olduğu kadar eğlenceli bir deneyim sunuyor. Ve ayrı Radio Garden’da betimlenen (gösterilen) tüm radyo istasyonları, yayın yapan radyolar ve hepsi de çalışıyor.

Radyo Garden web sitesinde Uzaktaki sesleri yaklaştırarak, radyo, insanları ve mekanları birbirine bağlıyor. Radyo Garden, dinleyicilerin tüm dünyada yayın yapma ve işitme kimlikleri süreçlerini keşfetmelerini sağlar şeklinde Radyo Garden tasvir ediliyor.

Sitenin çok sayıda ülkeye yayılmış çok sayıda istasyon barındıran ‘Canlı (Live)’ bölümü, dinleyicilerden “dünyadaki herhangi bir yeri ayarlamaya” teşvik ediyor ve dinleyicilere Hangi sesler (müzikler) tanıdık, hangi sesler (müzikler) yabancı geliyor?, Nereye seyahat etmek istersiniz? ve Evinizde gibi hissettiren sesler (müzikler) neler? diye sorular yöneltiyor.

Şu anda ABD ve Avrupa için, Asya ve Afrika’dan daha fazla istasyon var ve sitenin arkasındaki ekip, zaman içinde daha fazla eklemeyi planlamaktadır.

Radio Garden ayrıca, geçmiş zamanlara ait klipleri dinleyebileceğiniz bir ‘Geçmiş (History)’ sekmesi de sunar, ancak kuşkusuz bu erken aşamada fazla içerik yoktur.

Ve ayrıca, dinleyicilerin kişisel hesapları üzerinden radyo ile ilgili deneyimlerini sundukları ‘Hikayeler (Stories)’ menüsü de bulunuyor.

Radyo Garden ile ilgili özet bir bilgi verdikten sonra isteseniz, hem bilgisayar hem de mobil uygulama üzerinden kullanımı hakkında da bilgi verelim.

Mobil cihazlar için Radyo Garden uygulamasının kurulumu ve kullanımı hakkında bilgi verelim.

 

Exit mobile version