Site icon TeknoDestek

Instagram’da Mağaza (Alışveriş) Özelliği Nasıl Kullanılır?

İnstagram videoları donma problemi

Sıkı bir Instagram kullanıcısıysanız, haber akışınızda (zaman tünelinizde) sol-alt köşede küçük bir alışveriş çantası (sepeti) simgesi olan bazı paylaşımlar fark etmiş olabilirsiniz.

Bu simge, dünya çapında yüzlerce marka ve perakendeci (mağaza) tarafından sunulan ürünleri içeren, Instagram‘ın Mağaza (Alışveriş) özelliğinin simgesidir ve sosyal medya platformunun en akıllıca yatırımlarından biridir.

Analistler, Instagram‘ın alışveriş özelliğinin çok başarılı olacağını ve 2021-yılı sonuna kadar 10-milyar $’dan fazla gelir elde edeceğini söylüyor.

Instagram’ın Mağaza (Alışveriş) özelliğini kullanmak çok kolaydır. Alışveriş çantası (sepeti) simgesi olan herhangi bir paylaşımda, bir ürün veya onunla bağlantılı ürünler bulunur. Satın alma işlemine başlamak için ürün adına (ismine) dokunduğunuzda, daha sonra (alışverişe) devam etmek üzere kaydedebileceğiniz veya hemen (şimdi) satın alabileceğiniz açıklama sayfasına yönlendirilirsiniz.

Bazı ürünler, Instagram uygulamasından çıkmadan satın alınabilirken, diğer ürünler, satın alma işlemi tamamlamanız için sizi satıcının web sitesine yönlendirir.

Instagram’da Mağaza (Alışveriş) Özelliği Nasıl Kullanılır?

Bazı perakendeciler (mağazalar), Instagram uygulaması içerisinde ödeme işlemi sağlamak için Instagram ile iş ortaklığı yapmaktadır. Bu perakendecilerin çoğu Instagram‘ın @shop hesabında yer alır.

İşte, Instagram’ın Mağaza (Alışveriş) özelliğini kullanmak için yapmanız gerekenler!

Bir satın alma işlemini tamamlamak için bazen Instagram uygulamasından çıkmanız gerekebilir. Bu durumda, ürün açıklama sayfasında Web Sitesinde Görüntüle (View on Website) butonuna dokunun.

Web Sitesinde Görüntüle (View on Website) butonuna dokunduğunuzda, satın almak istediğiniz ürünü ve ürünün özelliklerini değiştirebileceğiniz ve ürünü satın alabileceğiniz markanın web sitesine yönlendirecektir.

Exit mobile version