Site icon TeknoDestek

instagram hikaye yorum ve gönderi ayarları

instağram hikaye yorum ve gönderi ayarları

Sosyal medya denilince akla ilk gelen uygulamalardan biri olan instagram 5 Ekim 2010 tarihinde iOS için ücretsiz bir fotoğraf düzenleme ve paylaşım uygulaması olarak geliştirildi. Uygulama çok kısa bir zaman dilimi içerisinde kullanıcılarından oldukça ilgi gördü.İnstagram uygulamasının büyük ilgi odağı olma sebeplerinden biriside kaliteli fotoğraf paylaşımı ve birden fazla filtresiyle çekilen fotoğrafları daha gösterişli hale getirdi. İnstagram uygulaması gün geçtikçe özelliklerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Tasarım değişikliğinin yanı sıra sürekli olarak güncellemeleriyle gündeme gelen Instagram’ın son güncellemelerinden birisi ise yorum engeli güncellemesi oldu. Kullanıcıların paylaşımlarına yorum yapılıp yapılmayacağını seçebilmelerine olanak sağlayan yeni güncellemedir. Bu gün ki makalemizde hep birlikte bu özelliği inceleyelim. Öncelik olarak instagram hesabımıza bir uygulama üzerinden giriş yapalım.

Hesaba giriş yaptıktan sonra profil kısmına gidelim profilimizde sağ üst kısımda yer alan menüye tıklayalım. Açılan penceremizde ayarlar bölümü olacaktır ayalara giriş yapalım.

Karşımıza gelen diğer ekranımızda ise bildirimler menüsüne giriş yapalım.

Bizi karşılayan bu ekranımızda ise gönderiler,hikayeler ve yorumlar menüsü olacaktıe bu menüye giriş yapalım.

Karşımıza bildirimler sıralanacaktır  ilk adımda begenmeler menüsü olacaktır bu alanda bizlere üç seçenek sunacaktır seçeneklerden Herkesten yazan butonu işaretleyeli.

İkinci adımda ise bulunduğumuz fotograflardaki beğenmeler ve yorumlar başlığı olacaktır bu alanda ise kendi isteğimize göre gene  herkez den gelen beğeni ve yorumları görmek istersek herkesten  yazan alandaki butonu işaretleyelim.

Üçüncü alanda ise  olduğun fotoğraflar başlığı olacaktır bu alanda da aynı şekilde herkesten yazan butonu aktif duruma getirelim

Dördüncü adımımız ise yorumlar alanı olacaktır bu alandada herkesten  yazan yazının karşısındaki butonu işaretleyelim.

Beşinci adımda ise yorum beğenmeleri ve başa tutturmalar alanı olacaktır burda da açık duruma getirelim.altıncı adım son adımımızda ise ilk gönderiler ve hikayeler alanı kısmındada herkesten yazan alanı açık konuma getirelim.

Tüm bu adımları kendi isteğimize göre şekillendirebiliriz tüm bu adımlarda yorum almamak yada gönderi yorumlarımızı dahil etmek istemiyorsak ilgili alanlardaki seçenekleri kapalı konuma getirebiliriz.

Exit mobile version