Site icon TeknoDestek

Google Kamera Uygulaması

Google Kamera Uygulamasi Herhangi Bir Android Telefonda Nasil Edinilir
Google Kamera Uygulaması Herhangi Bir Android Telefonda Nasıl Edinilir?
Teknoloji Destek Hattı Baş Shake CSS
Konuyla ilgili daha fazla destek almak için tıklayın. Aramayı başlatmak için tıklayın!

GCam, en iyi Android kamera uygulamasıdır. Ancak bu yalnızca Pixel telefonlar için değil, hemen hemen her Android cihazda kullanabilirsiniz.

Akıllı telefon fotoğrafçılığına gelince, en sıradan gözlemci bile yinelenen bir temayı fark etmiş olacaktır. Yazılım gerçekten önemlidir. Bu alandaki yerleşik lider, Pixel telefonlar için tasarlanmış Google Kamera uygulamasıdır. Android’in modlama topluluğu sayesinde Google Kamera artık çok daha yaygın bir şekilde kullanılabilir. Kameranızın tüm özelliklerinden yararlanmaya hazır olan uygulama, en gelişmiş görüntü işleme teknolojilerini telefonunuza getirir. Google Kamera’yı telefonunuza nasıl yükleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Google Kamera nedir?

Google’ın son teknoloji araştırma ve geliştirme bölümünden çıkan Google Kamera, Google’ın ilk Pixel telefonunun piyasaya sürülmesiyle ışığı ilk kez gören bir kamera uygulamasıdır. Diğer amiral gemisi akıllı telefonlarda göreceğiniz en gelişmiş kamera donanımına sahip değildir. Pixel cihazların en iyi mobil fotoğraflardan bazılarını ürettiği bilinmektedir.

Bir telefonun kamerasının her bir parçasını kullanmak için yazılım ihtiyacını gösterir. Google Kamera, kameranızın yerleşik uygulamasının yerini alarak, birçok gelişmiş özelliğe erişmenize olanak tanır. Ayrıca telefonunuzun görüntü çıktısının kalitesini önemli ölçüde yükseltir.

Teknoloji Destek Hattı Orta Pulse CSS
Aramayı başlatmak için tıklayın!

Google Kamera veya GCam olarak bilinen uygulama, telefonunuzun kamerasını daha önce hiç olmadığı gibi çalıştırır.

GCam’i Bu Kadar İyi Yapan Nedir?

Google Kamera’nın özellikleri, stok kamera uygulamanızın yerini alacak kadar gelişmiş mi? Kesinlikle! Sadece görüntü kalitesinde bir gelişme görmekle kalmaz. Aynı zamanda görüntüleri alma ve kullanma seçeneklerini de genişleteceksiniz.

Aşağıdaki özellikler, Google Kamera’yı sahip olmak için harika kılıyor:

  • Ağır Çekim: Telefonunuzun özelliklerine bağlı olarak videoyu 120 veya 240 fps hızında kaydedin. Hareketin ayrıntılarını gösteren ve onları viral olma potansiyeli ile dolduran videolar oluşturmak için ideal bir çözüm.
  • Hareketli Fotoğraflar: Üç saniyelik bir videonun hareketini, telefonun optik görüntü sabitleme (OIS) ve jiroskopu ile birleştirerek, bulanık olmayan video anlık görüntüleri oluşturabilirsiniz.
  • Lens Bulanıklığı: Esas olarak portre çekimleri için tasarlanmış olan bu özellik, arka planı bulanıklaştırır, nesnenin önünü ve merkezini vurgular ve geliştirir.
  • HDR +: Bir dizi fotoğraf çekerken akıllıca kısa pozlama süreleri kullanan HDR +, bulanıklığı ve görüntü parazitini azaltır ve dinamik aralığı artırır. Etkili bir şekilde, bir fotoğraf setinden, uygulama en net görüntüyü alır, her bir pikseli işleyerek algoritmik olarak geliştirir ve fotoğraf setinin ortalamasına uyan rengi seçer. Pek çok avantajı arasında, HDR +, fotoğrafları en çok düşük ışık koşullarında geliştirir.
  • Akıllı Seri Çekim: Google Kamera yüklüyken, telefonunuz deklanşör düğmesini basılı tutarak saniyede yaklaşık on fotoğraf çekebilir. Düğmeyi bıraktıktan sonra, uygulama otomatik olarak setteki en iyi fotoğrafı seçecektir. Bu, gözleri kapalı insanların fotoğraflarını ortadan kaldırmak istediğinizde sahip olmanız gereken harika bir özellik!
  • Video Sabitleme: Uygulama, hem OIS hem de dijital video sabitleme kullanarak deklanşör bozulma kusurlarını gidermek için video klipleri işler ve odak için düzeltme yapar. Sonuç olarak, siz onları sosyal medyada paylaşırken insanları rahatsız etmeyecek, hoş ve pürüzsüz videolar oluşturabilirsiniz.
  • Panorama: Çoğu kameranın bir panorama özelliği vardır, ancak GCam çoğundan daha iyidir. Ayrıca, Google Kamera derece veya açı ile sınırlı değildir. Bununla, 360 derecelik aralığın tamamı boyunca dikey, yatay ve geniş açılı panoramik çekimler yapabilirsiniz.

Bazı telefonlarda bu özelliklerden bazıları zaten vardır, ancak Google Kamera hemen hemen her alanda rakipsiz sonuçlar sunar. HDR ve düşük ışık performansı sayesinde temel çekimleri bile yükseltir.

Google Kamera ile Stok Kameranın Karşılaştırması

Google Kamera’nın özelliklerinin ortadan kalkmasıyla, fırında pişirilmiş kamera uygulamanıza kıyasla pratikte nasıl tercüme edildiğini görelim.

Daha iyi pozlama, daha fazla ayrıntı ve daha net çekimler elde edersiniz. Varsayılan kamera uygulamanızı Google Kamera ile değiştirme çabası buna değer. Neyse ki, bu çaba çok fazla çaba gerektirmiyor.

Google Kamera Nasıl Kurulur

Varsayılan kamera uygulamasından Google Kamera’ya sorunsuz bir geçiş için her şey telefonunuzun uyumluluğuyla ilgilidir.

Ön Koşullar Nelerdir?

XDA Developers bağlantı noktası hub listesi güncellenmeye devam edecek, bu nedenle listede Android telefonunuzu görmezseniz tümü kaybolmayacaktır. Ancak, telefonunuzun Google Kamera’yı yüklemeye olası bir aday olduğundan emin olmak için Camera2 API’yi desteklemesi gerekir.

Camera2 API, geliştiricilere lensi, kare başına flaş, deklanşör hızı, otomatik odaklama, RAW Yakalama, HDR +, OIS ve kamera sensörü üzerindeki her son kontrolü sıkıştırmak için telefonunuzun kamera özelliklerine erişim sağlar.

Camera2 API, Android 5.0 Lollipop sürümüyle başlamasına rağmen, Android 7.1.1 ve sonraki sürümlerin uyumlu olma olasılığı çok daha yüksektir. Telefonunuzun buna sahip olduğundan emin olmak için , Google Play Store’dan ücretsiz Camera2 API Probe uygulamasını yüklemeniz yeterlidir.

Uygulama olabildiğince basit. Açtıktan sonra göreceğiniz ilk ekran, telefonunuzun Camera2API için uyumluluk listesidir:

Donanım Destek Seviyesi bölümü en önemli kısımdır. Hem arka hem de ön kameralarınız için uyumluluğu içerecektir. İşte dört seviyenin anlamı:

  • ESKİ: Camera1 API desteği, tek yeşil onay işaretiyse, telefonunuzda Google Kamera’dan yararlanamayacağınız anlamına gelir.
  • SINIRLI: Çok çeşitli Camera2 API yetenekleri için destek.
  • TAM: Tüm önemli Camera2 API yetenekleri için destek.
  • LEVEL_3: YUV yeniden işleme, RAW görüntü yakalama ve ekstra çıktı akışı seçenekleri için ek destek.

Daha yüksek seviyelerde, Camera2 API’niz etkinleştirilmişse, kurulum işlemi için hepiniz hazırsınız.

Durum böyle değilse, telefonunuzu BuildProp Editörü ve build.prop dosyasını BuildProp Editor ile düzenlemeniz gerekecektir. Yine de bu çok daha gelişmiş ve bu kılavuzun kapsamı dışında.

Yani, Android cihazınızı köklendirmek mi istiyorsunuz? İşte bilmeniz gereken her şey.

Kurulum Süreci Kendisi

Uyumluluk sorunları sıralandığında ilk adım, Google Kamera Bağlantı Noktası Hub’ına gidip GCam Bağlantı Noktasının cihazınız için kullanılabilir olup olmadığını kontrol etmektir. Desteklenen düzinelerce model arasında, tümü üretici tarafından Asus’tan Xiaomi’ye alfabetik sıraya göre özenle düzenlenmiştir.

APK indirme dosyasına dokunduğunuzda, bir uyarı ekranı göreceksiniz ve onaylamanız gerekecek.

Biz musluk istiyoruz böylece Tabii ki, biz böyle bir dosya ne yaptığını biliyor OK ardından, Ayarlar> Güvenlik’e gidin ve Bilinmeyen Kaynaklardan yüklenecek uygulamaları etkinleştirin.

Son olarak, iyi bir dosya yöneticisi ile indirdiğiniz APK dosyasını seçin ve devam etmek için kurulum için APK dosyasını seçin.

Şimdi ayarlı ve GCam’in harikalarını keşfetmeye hazır olmalısınız.

Google Kamera Kaynağına Dokunmayı Düşünün

GCam, mevcut akıllı telefon kameranızdan daha fazlasını elde etmenin kolay bir yoludur. Aldığınız çekimlerden memnun değilseniz, araştırmaya değer.

Android telefonunuz henüz desteklenmiyorsa veya Camera2 API gereksinimi nedeniyle desteklenemeyecek kadar eskiyse, telefonunuzu bir dahaki sefere yükselttiğinizde Pixel’e geçmeyi düşünebilirsiniz. Böyle bir senaryoda, internet devinin sunabileceği tüm son teknoloji özelliklerle maksimum donanım ve yazılım uyumluluğundan yararlanacaksınız.

Veya bu arada deneyebileceğiniz birçok harika Android kamera uygulaması var.

Teknoloji Destek Hattı Son Shake CSS
Aramayı başlatmak için tıklayın!
Exit mobile version