Site icon TeknoDestek

Fotoğraflarınızı Online Satabileceğiniz En Kârlı 14 Platform!

Fotoğraflarınızı Online Satabileceğiniz En Karlı 14 Platform kapak

İnsanların para ödemeye istekli olacağı fotoğraflar çektiğinize inanıyorsanız, fotoğrafları çevrimiçi (online) satmak için en kârlı yerleri bilmeniz gerekir.

Neyse ki, çektiğiniz bu fotoğrafları paraya çevirmenize yardımcı olabilecek bazı saygın ve popüler web siteleri var. Fotoğraflarınızı online (çevrimiçi) satmanız, gelirinizi çeşitlendirmenize de yardımcı olabilir.

 

·       Alamy

Alamy‘nin web sitesinde satılık 160 milyondan fazla video ve fotoğraf bulunmasının bir nedeni var. Fotoğrafçılara, satılan her fotoğraf için %50 oranında büyük bir telif hakkı ödemesi sunuyor. Site aynı zamanda fotoğrafçıların, fotoğraflarını başka bir yerde satmalarına da izin veriyor, ancak bunlar için yalnızca %40 komisyon alabiliyorsunuz. Bu, Alamy‘nin, her biri fotoğraflarınız için potansiyel müşteri olan çok sayıda aylık ziyaretçisinin olduğu dünyanın en büyük fotoğraf pazarı haline gelmesini sağladı.

 

·       Shutterstock

Shutterstock piyasaya sunulduğundan bu yana, fotoğraflarını satan kullanıcılarına 500.000.000$ (500 milyon $) ödemiştir. Platforma bir fotoğraf yüklediğinizde, telif hakkına sahip oluyorsunuz. Ayrıca, fotoğraflarınızın boyutuna bağlı olarak fotoğrafların satış fiyatının %30 kadar telif hakkı ödemesi kazanabilirsiniz. Şu anda, ödeme 0,25$’dan başlıyor ve özel resimler ve fotoğraflar için 120$’a kadar çıkabiliyor.

 

·       iStock Photo

Online satış yapmak için en iyi fotoğraf türlerini öğrenmek istiyorsanız, iStock Photo‘ya göz atın. Popüler forumları ve kaynakları, rotanızı belirlemenize ve online olarak fotoğrafları nasıl satabileceğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır.

Fotoğraflarınızı satmaya başlamadan önce başvuru yapmanız gerekir. Başvuru süreci, Contributor by Getty Images uygulaması aracılığıyla birkaç örnek fotoğraf göndermekten ibarettir. iStock Photo ve Getty Image ortak olduğu için, başvurunuz ve başvurunuzun sonucu her iki platform için geçerlidir.

Site, ne kadar ödeme alabileceğiniz ile ilgili herhangi bir bilgi sunmaz, ancak sattığınız her fotoğraf için belli bir yüzde (%) kazanacağınızı belirtir.

 

·       PhotoShelter

Fotoğraflarınızı online olarak satmak istiyorsanız, ancak bu satışları kendi siteniz aracılığıyla yapmak istiyorsanız, PhotoShelter bunun için harika bir platformdur.

Temel olarak, hemen hemen her web sitesine entegre edebileceğiniz fotoğraf odaklı bir e-ticaret platformudur. Bu platform, fotoğraflarınız için bulut depolama, yerleşik bir alışveriş sepeti, sürükle ve bırak web sitesi şablonları, sezgisel bir arayüz, iyi bir SEO (arama motoru optimizasyonu) ve çeşitli sosyal medya entegrasyonlarını içerir.

Bu platform, fotoğraflarınızın nasıl görüntüleneceği konusunda tam kontrol sağlamayı, rakip fotoğrafların kendi fotoğraflarınızın yanında gösterilmemesi ve satış fiyatından çok daha fazlasını kazanma olanağı gibi avantajları içerir.

Maalesef, bu hizmet için bir abonelik ücreti ödemeniz gerekecek. En düşük üyelik, ayda 10$‘dan başlar ve minimum miktarda özellik ile birlikte gelir.

 

·        Adobe Stock

Adobe Stock, fotoğraflar için %33, vektör resimler için %35 telif hakkı veren güzel bir site. Bu telif haklarını, 25$’lık bir miktara ulaştıktan sonra banka hesabınıza yatırabilirsiniz. Adobe Stock, Adobe’un uygulamalarına entegre olup, fotoğrafınızın fark edilme olasılığını arttırır.

Adobe, fotoğraflarınızı yükleme şeklini basitleştirdi. Tüm resimlerinizi etiketleme işlemini manuel olarak ve yavaş bir şekilde yapmak zorunda değilsiniz; Adobe’un akıllı etiketleme sistemi bunu sizin için yapar. Adobe, hayatınızı daha da kolaylaştırmak için fotoğraflarınızı Adobe Lightroom CC, Adobe Bridge CC veya web sitesi aracılığıyla yüklemenizi sağlar.

 

·       SmugMug

SmugMug Pro, PhotoShelter‘a bir alternatiftir. Platform, çalışmalarınızı büyük ölçüde özelleştirilebilir bir vitrinde sergilemenizi ve yıllık abonelik ücreti karşılığında siparişlerinizi yönetmenizi sağlar. SmugMug Pro’un ana ayırt edici özelliği, baskı (print) servisini, fotoğraflarınızdan baskılar (çıktılar), kitaplar ve tebrik kartları oluşturmak için kullanma yeteneğidir. Kupon oluşturma, fotoğraf paketleri ve yerleşik analitik gibi bazı ek özellikleri de vardır. Ayrıca satışlarınızdan, %85’e varan oranlarda kazanç elde edebilirsiniz.

 

·       Can Stock Photo

Fotoğraflarınızı online olarak satmak için kolay bir yol arıyorsanız, Can Stock Photo uygun bir seçenektir. Sitenin editörlerine 3-adet resim gönderdikten sonra, satışa başlama onayı almak için 24-saat beklemeniz gerekir.

Siteye fotoğraf yüklediğinizde, Can Stock Photo aynı zamanda çalışmanızı (fotoğrafınızı), en büyük fotoğraf (resim) veritabanlarından biri olan Fotosearch’e gönderecektir. Sitedeki telif ücretlerinden %50‘ye kadar kazanç sağlayabilir ve bakiyeniz 50$‘a ulaştığında paranızı PayPal ile çekebilirsiniz. Posta çeki istiyorsanız, 100$ kazanana kadar beklemeniz gerekir.

 

·       123RF

Bu site 110 milyondan fazla dosyaya (fotoğraf dosyası) sahiptir ve her gün yaklaşık 100.000 kişi eklenmektedir. Ödenecek telif hakları, katkı payınıza bağlı olarak %30 ile %60 arasında değişmektedir. Bu, ne kadar çok fotoğraf yüklerseniz, ödemenin o kadar yüksek olacağı anlamına geliyor. Siteye 999’dan daha az resim yüklerseniz, %30 oranında bir kazanç elde edersiniz; bu da, indirilen her fotoğraf için 0.216$’a tekabül eder. 1 milyondan fazla resim yüklerseniz, indirme başına 0,432$ ile %60‘a tekabül eden ödeme alırsınız.

 

·       Dreamstime

Stok fotoğrafçılık dünyasında, Dreamstime ünlü ve saygın bir oyuncudur. Bu ünü ve saygınlığı, tüm (fotoğraf) yüklemelerin(in), (kendileri tarafından belirlenen) yüksek standartları yerine getirip getirmediklerini kontrol ederek ve böylece (yüksek) kaliteyi sağlayarak başarmıştır.

Fotoğraflarınız onaylandıktan sonra %25 – %50 oranında telif alacaksınız. Ancak, bir münhasırlık sözleşmesi imzalarsanız, bu oran tüm resimlerde %60‘a kadar yükselebilir. Bu münhasırlık anlaşmasını imzalarsanız, onaylanan ilk 100 gönderiminiz için 0,20$ ek bonus da alırsınız.

 

·       FineArtAmerica

FineArtAmerica, çekici bir portföy oluşturmak ve çekimlerinizin (fotoğraflarınızın) fiziksel baskılarını satmak için mükemmel bir yerdir. Her fotoğrafı tuval baskı, poster, çerçeveli baskı, metal baskı, akrilik baskı, tebrik kartı, telefon kılıfı olarak satabilirsiniz.

Satış yaptığınızda, sipariş (baskı –print– dahil) şirketin kendi baskı –print– servisi tarafından yerine getirilebilir. Baskı –print– bedeli ödemek zorundasınız, ancak ürünün fiyatını yükselterek kârınızı artırabilirsiniz.

Başka bir deyişle, bir kanvas baskıyı –print– FineArtAmerica’nın yapması 50$ ise, (siz de) fiyatı 75$’a çıkarabilirsiniz, bu şekilde bir siparişten 25$ kazanabilirsiniz.

Kendi dijital fotoğraflarınızı online olarak basabiliyorsanız, resimleri Etsy gibi bir sanat sitesinde satmayı düşünebilirsiniz.

 

·       Snapped4U

Etkinliklerde (partiler, konserler, festivaller, düğünler) fotoğraf çeken bir fotoğrafçıysanız, Snapped4U‘da bu resimleri online olarak kolayca satabilirsiniz. Ayrıca fotoğraflarınızı bağış, yardım toplamak için de satabilirsiniz.

Fotoğraflarınızı satmak için Snapped4U’a yüklediğinizde, sipariş işleme, baskı ve posta kâbusuyla uğraşmanıza gerek kalmaz. Snapped4U sizin adınıza tüm bu işlemleri yapar. 5$ veya daha düşük olan satılan her fotoğraf için, bu işlemlerin karşılığı olarak 0,50$ ödemeniz gerekir. Eğer fotoğraf 5$’dan fazla bir ücrete satılırsa, Snapped4U %10 komisyon alır.

 

·       Fotomoto

Zaten bir web sitesi sahibi olan, ancak fiziksel baskılar satmak isteyen fotoğrafçılar için Fotomoto idealdir. Bu site (platform) tüm baskı, paketleme ve nakliyi işlemlerini gerçekleştirir, böylece siz sadece fotoğraf çekmeye konsantre olabilirsiniz. Tüm yapmanız gereken, Fotomoto’nun kodunu kopyalayıp web sitenize yapıştırmak ve bu işlemden sonra fotoğraflarınızı online olarak satmaya başlayabilirsiniz.

Temel abonelik planı ücretsizdir ancak işlem ücretlerinde %22 komisyon ödemeniz gerekir.

 

·       Stocksy

Stocksy, en yüksek telif ücreti ödeyen platformlardan biridir ve bu nedenle online olarak fotoğraf satabileceğiniz en iyi siteler arasında yer alır. Başvurmak için, kendinizle ilgili bazı bilgilerin yanı sıra en az 25 fotoğraf göndermeniz gerekir. Kabul edilirseniz, %50 – %75 arasında değişen telif ücretleri alabilirsiniz.

Stocksy, yüksek çözünürlüklü görüntüler çeken profesyonel sınıf fotoğrafçıları işe alıyor; bu yüzden harika fotoğraflar çekmek için ihtiyacınız olan tüm gerekli fotoğraf ekipmanına sahip olduğunuzdan emin olun. Ayrıca, Stocksy‘de satmak istediğiniz tüm fotoğrafların özel ve özgün olmasını gerektirdiğini unutmayın.

 

·       EyeEm

EyeEm, kendi telif haklarınızı saklamanıza (korumanıza) izin verirken, fotoğraf yükleyip online olarak satmanıza olanak sağlayan inovatif ve kreatif bir topluluk uygulamasıdır. Daha da iyisi, birisi tarafından fotoğraflarınızdan biri satın alındığında, telif ücretlerinden %50 oranında kazanç elde edersiniz.

Bu site diğer fotoğraf (satış) platformları ile eşleşerek, resimlerinizi birçok platformda sergiler ve dolayısıyla daha fazla para kazanabilirsiniz. Sizi harekete geçirecek harika fikirler aklınıza gelmiyorsa, diğer profesyonel fotoğrafçılardan ilham almak için EyeEm uygulamasındaki topluluk sayfasını ziyaret edin.

 

 

Ekstra Para Kazanmak için Fotoğraf Satın!

Fotoğrafçılık çok eğlenceli bir hobidir. Sevdiğiniz şeyi (hobi) yaparak para kazanmak ise bir bonus. Bu fotoğraf satış siteleri, fotoğraflarınıza hak ettiği değeri verebilir.

Umuyoruz ve diliyoruz ki, fotoğrafçılık becerilerinizi geliştirirken, daha fazla satılan ve daha büyük karlara öncülük eden, iyi fotoğrafları bulmaya başlayacaksınız!

Exit mobile version