Site icon TeknoDestek

Facebook’ta Arkadaşlarınızın Doğum Gününü Bulma

Facebookta Arkadaslarinizin Dogum Gununu Bulma kapak

Bu yazımızda Facebook‘ta arkadaşlarınızın doğum gününü bulma konusu ve işlem adımları ile ilgili detaylı bilgi vereceğiz.

Facebook’taki arkadaşlarınızın doğum günlerini Etkinlikler (Events) bölümünden; veya kullandığınız telefona bağlı olarak, arama işlevi aracılığıyla bulabilirsiniz.

Kendi doğum gününüzü de değiştirebilirsiniz. Ancak doğum günü değiştirme sayısında bir limit vardır.

Gizlilik ayarlarından, doğum tarihinizi kimlerin görebileceğini de belirleyebilirsiniz.

Facebook, arkadaşlarınız ve aile bireylerinizle iletişim kurmak için harika bir platformdur. Facebook ile, doğum gününü unuttuğunuz birisinin doğum gününü öğrenebilirsiniz.

Ancak, doğum günü ve tarihini profilinde paylaşmamayı tercih eden bir arkadaşınızın doğum gününün gösterilmeyeceğini unutmayın.

Facebook‘ta doğum gününüzü gizleme veya kimin ya da kimlerin görebileceğini sınırlama seçeneğiniz de vardır. Ve isterseniz, Facebook hesabınızdaki doğum gününüzü değiştirebilirsiniz.

Facebook’ta, Arkadaşlarınızın Doğum Gününü Nasıl Bulabilirsiniz?

Arkadaşlarınızın doğum gününün ne zaman olduğunu hem bir bilgisayarda Facebook web sitesinden; hem de Facebook mobil uygulamasından öğrenebilirsiniz.

Bilgisayarda Facebook Web Sitesinden Arkadaşınızın Doğum Gününü Bulma

Arkadaşlarınızın doğum günleri, arama yaptığınız tarihte olan doğum günlerinden başlayarak, yakın zamanda (birkaç gün içerisinde) olacak olan ve yaklaşan doğum günleri takip ederek ekranda görünecektir.

Not: Bir arkadaşınızın doğum gününü görüntülemek için, profil sayfasındaki Hakkında (About) sekmesine tıklayın. Ardından, soldaki İletişim ve Temel Bilgiler (Contact and Basic Info) menüsünü seçin. Gelen ekranda doğum günü bilgisini görüntüleyebilirsiniz. Kullanıcıları, doğum günlerini gizlemedikleri sürece, doğum günü bilgisi İletişim ve Temel Bilgiler (Contact and Basic Info) menüsü altında listelenecektir.

Facebook Mobil Uygulamasında, Arkadaşlarınızın Doğum Gününü Nasıl Bulabilirsiniz?

Not: Bir arkadaşınızın doğum gününü; profil resminin ve isminin altındaki … adlı kişinin Hakkında Bilgilerini Gör (See [name]’s About Info) menüsüne dokunarak, profil sayfasından da görüntüleyebilirsiniz. Doğum günlerini gizlemedikleri sürece; doğum günü bilgisi, Temel Bilgiler (Basic Info) menüsü altında görülebilir.

Facebook’ta Doğum Gününüzü Nasıl Değiştirebilirsiniz?

Facebook profilinizde görüntülenen doğum gününüzü değiştirebilirsiniz; ancak, doğum günü değiştirmede bazı kısıtlamalar vardır:

Not: Doğum gününüzü, mevcut yaşınızı 13’ten küçük yapan; ya da Facebook hesabınızı oluştururken, yaşınızın 13‘ten küçük olduğunu gösteren bir tarihle değiştirirseniz, Facebook hesabınız bloke edilebilir.

Bilgisayarda Facebook Web Sitesinden Doğum Gününüzü Değiştirme

Bu işlem ile, Facebook hesabınızdaki doğum tarihiniz güncellenir; ancak, bu değişiklik ile ilgili arkadaşlarınıza herhangi bir bildirim gönderilmez.

Facebook Mobil Uygulamasından Doğum Gününüzü Değiştirme

Facebook’ta Doğum Gününüzü Nasıl Gizleyebilirsiniz?

Doğum gününüzün Facebook profilinizde görünmesi; arkadaşlarınız ve aile üyeleriniz için faydalı olabilir. Ancak gizliliğe çok önem veriyorsanız ve doğum tarihinizi gizlemek istiyorsanız, aşağıdaki adımları uygulayın.

Bilgisayarda Facebook Web Sitesinden Doğum Gününüzü Gizleme

Facebook Mobil Uygulamasından Doğum Gününüzü Gizleme

Bu yazımızda Facebook‘ta arkadaşlarınızın doğum gününü bulma konusu ve işlem adımları ile ilgili detaylı bilgi verdik.

Konu hakkındaki sorularınızı ve yorumlarınızı, aşağıdaki yorum bölümünden bize iletebilirsiniz.

Ayrıca, yorumlar bölümünden, web sitemizde hangi konularla ilgili içerikler görmek istediğinizi iletebilirsiniz. Hangi teknik konularda arama motorlarında daha çok arama yaptığınızı belirtebilrisiniz. Böylece sitemizin içeriğinin daha alakalı ve zengin olmasına katkı sunabilirsiniz.

Hazıladığımız içerikleri beğeniyorsanız, bu içeriklerin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için, yazılarımızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ve böylece daha çok kişinin bu içeriklerden istifade etmesine yardımcı olabilirsiniz.

Exit mobile version