Site icon TeknoDestek

Facebook Hesabını Silme ve Tüm Kişisel Verileri Kaydetme

Facebook Hesabini Silme ve Tum Kisisel Verileri Kaydetme kapak

Facebook hesabınızı silme nedeniniz ne olursa olsun, Facebook hesabını silme işlemi, Facebook hesabını silmekten (ya da silmeye karar vermekten) daha kolaydır. Çünkü Facebook, günlük yaşantımıza o kadar yerleşti ki, hesabınızı silme ihtimali gözünüzü korkutabilir.

Hesabınızı silmeden önce, birçok uygulamanın, Facebook hesabınıza giriş yaparak çalıştığını göz önünde bulundurmalısınız. Diğer uygulamalarda ya da platformlarda giriş sorunu yaşamamanız ve hesaplarınızın birden bire çökmemesi için, Facebook ile tüm bu uygulamaların ya da platformların bağlantılarını kestiğinizden emin olmalısınız. Aksi durumda, bu uygulamalarda ya da platformlarda yeni hesaplar oluşturmanız gerekecek.

Son olarak, hesabınızı sildiğinizde, hesabınızdaki tüm fotoğraflarınıza, videolarınıza ve paylaşımlarınıza artık erişemeyeceksiniz; dolayısıyla, hesabınızı silmeden önce bunları arşivlemek isteyebilirsiniz. Neyse ki Facebook, hesabınızı silmeden önce bunu yapmanız için size bir şans veriyor.

Facebook‘suz bir hayata hazır olduğunuzdan eminseniz, tarayıcı veya mobil uygulamayı kullanarak Facebook hesabınızı nasıl silebileceğinizi öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin!

Facebook Hesabınızı, Bilgisayardaki Bir Tarayıcı ile Nasıl Silebilirsiniz?

Bu muhtemelen en iyi seçenektir; çünkü verilerinizi indirme sürecini ve hesabınızı hızlı ve hatasız bir şekilde silme sürecini en iyi şekilde birleştirmenize olanak sağlar. Ancak verilerini zaten indirmiş olanlar için bu işlem, mobil uygulamadaki işlem ile aynıdır. İşte, tarayıcı ile verilerinizi indirmek ve daha sonra da hesabınızı silmek için yapmanız gerekenler:

Hesabınızı sildikten sonra, Facebook‘un, verilerinizi tamamen silmesi 90-gün kadar sürer. Ve 30-gün içinde hesabınıza giriş yaparsanız, hesabınızın silinme işlemini iptal edebilir ve hesabınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Facebook Hesabınızı, Facebook Mobil Uygulama ile Nasıl Silebilirsiniz?

Facebook hesabınızı mobil uygulama üzerinden silmek, tarayıcıdaki hesap silme işlemine benzer. Size, tüm verilerinizi indirme seçeneği buradan da sunulacak olsa da, özellikle indirilecek çok şey varsa, bunu bir bilgisayarda yapmak daha iyi bir fikirdir. Bunu göz önünde bulundurarak, mobil uygulamada hesabınızı silmek için aşağıdaki adımları izleyin:

Web tarayıcıda hesap silme işleminde olduğu gibi, hesabınızın tamamen silinmesi 90-gün sürebilir ve silme işlemini iptal etmek için, hesabınızın silme işlemini başlattığınız tarihten itibaren 30-gününüz vardır.

Exit mobile version