Site icon TeknoDestek

Excel’de Tablo Oluşturma ve Biçimlendirme

excelde tablo olusturma ve bicimlendirme 1

Excel’de Tablo ile bir aralığı tabloya dönüştürerek, çalışma tablosunun geri kalanından bağımsız olarak tablo verileriyle çalışabilirsiniz. Excel’de Tablo ‘ları sütun başlıklarında otomatik olarak görünen filtre düğmeleri sütunları daha da hızlı filtrelemenizi ve sıralamanızı sağlar. Ayrıca toplam satır ekleyip, tablo biçimlendirmesini hızla uygulayabilirsiniz.

Excel’de Tablo Oluşturma

Düzenli bir veri aralığınız varsa, bunu bir tabloya çevirebilirsiniz. Bir veri aralığını tabloya dönüştürmeden önce boş satırları ve sütunları kaldırın ve tek bir sütunun içinde farklı türde veriler olmadığından emin olun.

Bu adımlarla Excel’de tablo oluşur. Filtreler her sütuna eklenip, tablonun otomatik olarak biçimlenmesini sağlar. Şeritteki Tablo Araçları altında, Tasarım sekmesi görünür.

Excel, veri aralığınızı veya tabloyu seçtiğiniz stilin için önizlemesiyle otomatik olarak biçimlendirir. Ancak bu stili yalnızca onayladığınızda uygular. Fare veya klavyenizin yön tuşları ile tablo formatları arasında geçiş yapabilirsiniz.

Tablo Stili Uygulama

Önceden ayarlanmış bir tablo biçimlendirme stili uygulayın. Böylelikle tablonun görünümünü istediğiniz zaman değiştirin.

Bir Aralığa Dönüştürme

Bir tabloya artık ihtiyacınız yoksa, bu tabloyu normal bir veri aralığına geri döndürebilirsiniz. Aşağıdaki adımları izleyin.

Tablo normal bir hücre aralığına geri döner, ancak tablo biçimlendirmesi yine de uygulanır. Tablo biçimlendirmesinin uygulanmasını istemiyorsanız, Tasarım sekmesindeki Hızlı Stiller düğmesini tıklayıp ardından tabloyu bir aralığa dönüştürmeden önce Yok‘u seçin.

Exit mobile version