Site icon TeknoDestek

Excel ’e Satır ve Sütun Ekleme veya Silme

excel e satir ve sutun ekleme veya silme 1

Excel ‘ de satır, sütun ve hücre ekleyerek ya da silerek çalışma sayfanızı daha iyi düzenleyin. Daha faydalı dokümanlar elde edebilirsiniz.

Bu makalemizde sizlere Excel de doküman oluştururken en çok kullanılan satır ve sütun işlevlerini anlatacağız. Veri içeren sütunlar ve satırlar silindiğinde, veriler de silinir. Bu kayıplar, silinen sütun ve satırlardaki verilere başvuran formülleri ve grafikleri de etkiler. Veri içeren sütunları veya satırları yanlışlıkla silerseniz, verilerinizi geri almak için şeritteki geri al özelliğini kullanın.

Kısayol Tuşlarını Kullanarak Satır ve Sütun Ekleme

Çalışma sayfasına satır veya sütun eklemek için kullanılan klavye tuş kombinasyonları aşağıdaki gibidir.

Bir satır eklemeden önce, komşusunu seçerek yeni satırın nereye eklenmesini istediğinizi Excel’de işaretleyin. Bu, bir klavye kısayolu kullanılarak da yapılabilir.

Shift + Boşluk Çubuğu Bu işlemle Excel, yeni satırı seçilen satırın üstüne ekler.

Klavye Kısayolu Kullanarak Tek Bir Satır Eklemek

Klavye Kısayolunu Kullanarak Birden Çok Bitişik Satır Eklemek

Excel’e, aynı sayıda varolan satırı seçerek çalışma sayfasına kaç yeni bitişik satır eklemek istediğinizi seçin. İki yeni satır eklemek istiyorsanız, yenilerinin bulunmasını istediğiniz mevcut iki satırı seçin. Üç yeni satır istiyorsanız, mevcut üç satırı seçin.

Çalışma Sayfasına Üç Yeni Satır Eklemek

Bağlam Menüsünü Kullanarak Satır Ekleme

Çalışma sayfasına satır ekleyen içerik menüsündeki seçenek Ekle seçeneğidir. Bu işlevin diğer adı sağ tıklama menüsüdür. Yukarıdaki klavye yönteminde olduğu gibi, satır eklemeden önce Excel’e komşusunu seçerek yenisinin nereye eklenmesini istediğinizi belirleyin. Bağlam menüsünü kullanarak satır eklemenin en kolay yolu, satır başlığını seçerek satırın tamamını seçmektir.

Excel ‘e Tek Satır Eklemek

Birden Çok Satır Eklemek İçin; Excel’e, aynı sayıda varolan satırı seçerek çalışma sayfasına kaç yeni satır eklemek istediğinizi belirtin.

Çalışma Sayfasına Üç Yeni Satır Eklemek

Excel Çalışma Sayfasındaki Satırları ve Sütun Silme

Satırları veya sütunları silmek için klavye tuş kombinasyonu kullan.

Ctrl + “- ” (eksi işareti)

Bir satırı veya sütunu silmenin en kolay yolu silinecek satırın tamamını seçmektir. Bu bir klavye kısayolu kullanılarak yapın: Shift + Spacebar ‘ dır.

Klavye Kısayolunu kullanarak Tek Bir Satırı veya Sütunu Silmek;

Bir çalışma sayfasındaki bitişik satırları seçmek, hepsini bir kerede silmenizi sağlar. Bitişik satırların seçilmesi, ilk satır seçildikten sonra klavyedeki ok tuşlarını kullanarak yapılır.

Exit mobile version