Site icon TeknoDestek

Ethernet Kablosuyla Işık Hızında Dosya Aktarmak

ethernet kablosuyla isik hizinda dosya aktarmak thumbnail

Yüksek boyutlu dosyaları bir buluta yüklemek veya kaynağından tekrar indirmek yerine dosyanın halihazırda bulunduğu bir bilgisayardan başka bir bilgisayara aktarmak çok daha basit ve hızlı. Bu makalemizde sizlere, kısa ve öz bir şekilde nasıl ışık hızında veri aktarımı yapabileceğinizi anlatacağız.

Öncelikle ihtiyacımız şeylerden biri ortalama kalitede bir adet Ethernet kablosu, kablonuzun kalitesi, aktarım hızını oldukça etkileyecektir. Dilerseniz, daha yavaş ama kablosuz bir şekilde de aktarım yapabilirsiniz, nasıl yapacağınızı öğrenmek için bu makaleyi okumanızı öneriyoruz. Eğer Ethernet kablosunun nasıl bir şey olduğunu bilmiyorsanız, aşağıdaki görselde görebilirsiniz.


Eğer adımları doğru bir şekilde yerine getirdiyseniz, paylaştığınız dosya karşınıza çıkacaktır. Yapmanız gereken şey dosyaya sağ tıklayıp kopyalamak (CTRL + C) ve ardından kendi bilgisayarınıza yapıştırmaktır (CTRL + V). Yanlışlıkla kısayol oluşturmamaya dikkat edin, aksi takdirde Ethernet kablosunu çıkardığınız zaman dosyalara erişemezsiniz.

Not: işlemleri tamamladıktan sonra güvenlik açığı oluşmaması nedeniyle paylaşım ayarlarınızı eski haline getirmenizi öneririz (Ağ ve Paylaşım Merkezi).

Exit mobile version