Site icon TeknoDestek

EBA Hakkında Merak Edilenler

Bütün dünyayı saran Corona virüs nedeniyle okullar geçici olarak uzaktan eğitime geçiş yaptı. Millî Eğitim Bakanlığı detaylı bir açıklama yaparak EBA TV (ilkokul-ortaokul-lise) uydu bilgilerini paylaştı.

3 ayrı kanal, SD ve HD kalitede 6 kanaldan yayın hayatına start verdi.

Kanal adları olarak da EBA TV İlkokul, Ortaokul ve Lise olmak üzere üç ayrı kanal olarak eğitimler başladı.

 

Eğitim veya derslere eba.gov.tr ana sayfasında ve trt.net.tr web sitesinden günlük veya haftalık yayın müfredatına ulaşabilirsiniz. Ayrıca her akşam yayın bittikten sonra ve sabah yeni yayın gelene kadar tekrarları devamlı yayınlanacaktır.

 

Öğrenci veya veliler Eba tv ‘den veya eba.gov.tr üzerinden ders programını takip ederek ve kendi sınıflarına göre ders anlatımlarını, haftanın hangi gün ve saatinde yayınlanacağını öğrenip ve sınıfa göre belirlenen saat aralığında yayını takip edeceklerdir.

Dersler günlük olarak 2-3 defa tekrarlanacak olup ayrıca eba.gov.tr adresinden de geçmiş derslere ulaşabileceksiniz.Eba.gov.tr adresinde dersleri durdurup geri veya ileri sarma şeklinde de oynatma yapılabilecektir.

Dersleri alanında en başarılı öğretmenler tarafından anlatılacağı da ayrı MEB tarafından bilgilendirilmiştir.

2 veya 3 çocuğunuz varsa dersler ayrı ayrı zamanlarda tekrar verildiği için sorun olamayacağı da dipnot olarak iletebiliriz.

Soru sorma ihtiyacı olabileceğinden ayrıca eba.gov.tr adresinden dersler kısmından sorular yöneltebilecek ve cevaplarını alabileceklerdir. Ayrıca çoğu dijital platformlarda kanal ekleme gibi bir uygulamaya gerek duyulmadan yeniden kanal kurulum yapıldığında kanalar eklenmiş bir şekilde listelenecektir.

TÜRKSAT uydu parametreli de aşağıda ki gibi belirtilmiştir.

HD Yayın bilgileri:
Alış frekansı :12.084 MHz
Polarizasyon : Yatay (H)
Sembol oranı : 13.750
FEC : 2/3

SD Yayın bilgileri:
Alış frekansı :11.916 MHz
Polarizasyon : Dikey (V)
Sembol oranı : 30.000
FEC : ¾

SD yayın da Eba tv İlkokul , Eba tv Ortaokul , Eva tv Lise  kanallar. TURKSAT üzerinden 1916 MHz, Vertical (Dikey), Sembol Oranı:30.000 FEC:3/4 parametler ile yayın yapmaktadır. TURKSAT Kanal Güncelle Sistemi sistemine sahip uydu alıcılar tv’lerde Eba tv İlkokul  89. kanallardan, Eba TV Ortaokul 90. Kanallardan, Eba tv Lise 91. kanallardan izleyebilirsiniz.

HD yayın da ise  Eba tv İlkokul , Eba tv Ortaokul HD, Eba tv Lise HD kanalları TURKSAT uydusu üzerinden 12084 MHz, Horizontal (Yatay), Sembol Oranı:13750 FEC:2/3 parametresi ile yayınlanıyor. TKGS sisteminde ki  uydu alıcıların da ya da  tv’lerde Eba tv İlkokul HD 86. kanaldan, Eba tv Ortaokul HD 87. kanaldan, Eba tv Lise HD 88. Kanallardan izleyebilirsiniz

 

Exit mobile version