Site icon TeknoDestek

DLINK DSL-2640U Kablosuz Ağ Yapılandırılması

Modeminizi ethernet kablosu ile bilgisayara bağlayınız. Web tarayıcınızı (İnternet Explorer, Firefox, Chrome,Opera, Safari v.b.) açın ve adres kısmına modemin  192.168.1.1 IP adresini yazıp ENTER tuşuna basınız.

Kablosuz ayarlarınızda değişiklik yapmak için ana menüden “Kablosuz Ağ/Temel Ayarlar” bölümüne giriniz. “SSID” kısmında yazan isim, kablosuz ağ bağlantı adıdır. Kablosuz ağ adını değiştirebilir; kendi belirlediğiniz bir isim verebilirsiniz. SSID değiştirdikten sonra herhangi bir değişiklik yapmadan “Uygula” düğmesine basınız.

Kablosuz güvenlik ayarlarını yapılandırmak için “Kablosuz Ağ / Güvenlik Ayarları” linkine tıklayınız. Karşınıza gelen yeni ekranda ağ şifreleme metodunu WPA-PSK/WPA2-PSK seçiniz veya bunlardan sadece birini de seçebilirsiniz. PSK Şifreleme Anahtarının karşısına, en az 8 karakterden oluşan yeni şifrenizi yazınız ve “Uygula” düğmesine basınız.

Ayarlarınızın kalıcı olarak kaydedilmesi için önce Sistem’e sonra Kaydet’e basınız.

İşlem başarı ile tamamlanınca Tamam butonuna basınız. Kablosuz ağ ayarlarınız yapılandırılmıştır. Kablosuz ağa bağlanabilirsiniz.

 

Exit mobile version