Site icon TeknoDestek

Bozuk WAV Dosyaları Nasıl Düzeltilir

Bozuk WAV Dosyaları Nasıl Düzeltilir
Bozuk WAV Dosyaları Nasıl Düzeltilir.
MP3 ve WAV’ın en popüler olanları olduğu birçok ses formatı vardır.

Ses dosyalarını çalmak kolaydır, dosyaları medya yürütücünüze aktarmanız ve Yürüt düğmesine basmanız yeterlidir. Ancak bazen ses dosyaları bozulur.

WaveForm ses dosyası olarak da bilinen bir WAV dosyası, temel olarak Windows bilgisayarlarda bulunan standart bir ses biçimidir.

Bu tür dosyalar sıkıştırılmamış, sıkıştırmayı destekleseler ve sıkıştırılmamışken MP3 gibi ana ses formatlarından daha büyüktür. Bu şekilde WAV dosyaları, özellikle müzik dosyalarını paylaşırken veya çevrimiçi müzik satın alırken her zaman tercih edilen ses formatı olarak kullanılmaz.

Dosyalar beklenmedik bir bilgisayar kapatma veya yazılım hatası gibi çeşitli nedenlerle bozulur. WAV dosyaları için, onları çalıştıran, yöneten, düzenleyen ve düzelten ses düzenleme yazılım programlarını kullanarak bozuk olanları onarmanın ve / veya düzeltmenin yolları vardır.

WAV dosyalarını açmanın yaygın yolları arasında VLC, iTunes, Windows Media Player, Microsoft’un Groove Music, Winamp ve QuickTime gibi özellikler vardır.

Bozuk bir WAV dosyasını düzeltmek için kullanabileceğiniz bazı çözümler.

Bozuk wav dosyalarını düzeltme?

1. Dosyanın hasarlı olup olmadığını belirleme

Bunu yapmak için:

2. Dosyayı onarmak için Adobe Audition’ı kullanın

Bozuk WAV dosyalarını manuel olarak düzeltmek için zamanınız yoksa, sesi otomatik olarak onarmak ve geri yüklemek için Adobe Audition’ı kullanabilirsiniz.

Araç, bozuk ses dosyalarını düzeltmenize, gürültüyü azaltmanıza, ses efektleri eklemenize veya kaldırmanıza ve daha pek çok şeye yardımcı olacak bir dizi sorun giderme seçeneği sunar.

Sorunlu WAV dosyasını seçin, Adobe Audition’da açın ve Efektler Menüsüne gidin.

Sorunları tespit etmek ve onarmak için Teşhis seçeneğini seçin.

Aud Adobe Audition’ı indirin

3. VLC kullanın

VLC, bozuk bir ses veya WAV dosyasını düzeltmek için kullanır. Bunu yapmak için:

Bu çözümlerden herhangi birini kullanarak bozuk wav dosyasını onarabildiniz mi? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin.

SSS: WAV dosyaları hakkında daha fazla bilgi edinin

WAV dosyaları, ses verilerini ve bit hızı ve örnekleme hızı gibi ses özelliklerini depolamak için kullanılan sıkıştırılmamış kayıpsız ses dosyalarıdır.

WAV dosyasının özelliklerini kontrol etmek için, ilgili dosyayı sağ tıklatıp içerik menüsünü açın ve ardından Özellikler’i seçin.

WAV dosyalarının diğer ses formatlarına kıyasla bir dizi avantajı vardır: kayıpsızdır, yani kayıtta ses kalitesi kaybı yoktur, yüksek kalitede ve diğer formatlara dönüştürülmesi kolaydır.

Exit mobile version