Site icon TeknoDestek

Boot Camp ile Mac Bilgisayara Windows 10 Nasıl Yüklenir?

Boot Camp ile Mac Bilgisayara Windows 10 Kurulumu kapak

Bir Mac bilgisayarda nasıl Windows 10 kullanabilirim?

Mac bilgisayarınıza Windows 10’u nasıl yükleyebileceğinizi merak ediyorsanız, Boot Camp bunu yapmanın en iyi yoludur. İster mükemmel bir oyun deneyimi için, ister Windows 10’u Apple’ın zarif donanımı (hardware) üzerinde denemek için olsun, makalemizin devamında adımları uygulayarak Windows 10’u Mac bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

 

Mac Bilgisayarınıza Windows 10 Yüklemeden Önce Neye İhtiyacınız Olacak?

Kurulum işlemine başlamadan önce, Windows 10 kurulumunu destekleyen bir Mac bilgasayarınız olduğundan emin olmanız gerekiyor. Apple’ın sayfasından, Windows 10 kurulumunu destekleyen modelleri bulabilirsiniz.

 

Windows 10’un yüklenebileceği ve çalışabileceği bir Mac bilgisayarınız var mı? Güzel! Windows 10 kurulumu için, Mac bilgisayarınızın hard diskinde (sabit sürücüsünde) en az 64GB boş alan olduğundan emin olun. Kurulum işlemi esnasında, sabit sürücüde (hard diskte) yeteri kadar (boş) alan olduğu sürece, Windows 10’u kuracağınız (disk) bölümü(nü) istediğiniz boyutta ayarlayabilirsiniz.

Son olarak da Mac bilgisayarınızın işletim sistemini (macOS), uyumluluk sorunu olmadığından emin olmak için güncelleyin.

 

Windows 10 ISO Dosyası Nasıl İndirilir?

Kurulum için, Windows 10 ISO dosyasını Microsoft’un web sitesinden indirmemiz gerekiyor. Doğrudan Mac bilgisayarınızın (dahili) sabit sürücüsüne (hard diskine) indirebilirsiniz.

ISO dosyası indirme işlemi tamamlandıktan sonra bir sonraki adıma geçin.

 

 

Boot Camp ile Windows 10 Nasıl Yüklenir?

 

Boot Camp Yazılımı Windows 10 Bölümüne (Partition) Nasıl Kurulur?

Windows 10’u kurduktan sonra Mac bilgisayarınızı Windows 10 ile ilk defa açtığınızda (başlattığınızda), Boot Camp yazılımı yükleyicisi otomatik olarak açılacak.

Bu işlem, Windows 10 deneyiminizi Mac bilgisayarınızda olabildiğince iyi hale getirmenize yardımcı olacak birçok sürücü (driver) ve yazılım yüklediğinden dolayı önemli bir işlemdir.

 

Windows 10’dan macOS’a Nasıl Geri Dönülür (Geçiş Yapılır)?

Boot Camp’in en iyi özelliklerinden biri, işletim sistemleri (macOS ve Windows 10) arasında geçiş yapmanın (bir sistemden diğerine geçmenin) oldukça kolay ve basit olması.

Mac bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve açıldığında macOS’a geçiş yapmış olacaksınız. Window10’a geri dönmek için (bu geçiş yöntemini Window10’da macOS’a geçiş yapmak için de kullanabilirsiniz), Mac bilgisayarınızı yeniden başlatın ve ‘önyükleme (boot) menü’sü ekrana gelene kadar, klavyede ‘Option (Seçenek)’ tuşuna basın. ‘Önyükleme (boot) menü’sü ekrana geldiğinde, bu ekrandan hangi işletim sisteminin yükleneceğini seçebilirsiniz.

 

 

Windows 10’u Güncelleme ve Daha Fazlası

Artık Mac bilgisayarınızda kurulu bir Windows 10 işletim sisteminiz var! Windows 10 işletim sisteminizin güncellemelerini kontrol edip, (güncelleme var ise) güncellemeleri indirip kurarak, Windows 10’unuzu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Güncellemeleri denetlemenin ve kurmanın en kolay yolu, ‘Windows Update (Windows Güncelleme)’i kullanmaktır.

Mac’inize kurduğunuz Windows 10 için herhangi bir güncelleme yayınlanmış ise, güncellemeleri indirme işlemi başlayacaktır. İndirilen güncellemelerin kurulumu için ekrandaki yönlendirmeleri takip etmeniz yeterli.

Exit mobile version