Site icon TeknoDestek

Bir Bluetooth Kulaklığı Mac Bilgisayara Bağlama

Bir Bluetooth Kulakligi Mac Bilgisayara Baglama kapak

Bu yazımızda bir Bluetooth kulaklığı Mac bilgisayara bağlama işlemi ile ilgili detaylı bilgi vereceğiz.

Bluetooth kulaklığı bir Mac bilgisayara bağlamak için Sistem Tercihleri… (System Preferences…) menüsünü; ya da menü çubuğundaki Bluetooth kısayolunu kullanabilirsiniz.

Bluetooth kulaklık Mac bilgisayarınızla eşleşmiyorsa, yaygın olarak kullanılan birkaç farklı sorun giderme adımını deneyebilirsiniz.

Belirli bir süre kullandıktan sonra, Bluetooth kulaklığınızı artık Mac ile kullanmak istemiyorsanız; bilgisayarınızla bağlantısını kesebilirsiniz.

Bluetooth kulaklıkları, klavyeleri, mouse’ları ya da Bluetooth özellikli diğer cihazları Mac bilgisayarınıza kolayca bağlayabilirsiniz. Bluetooth kulaklıklar, video çekerken veya bir konferans görüşmesi sırasında hareket ederken, size, ekranınızdan daha uzakta oturma özgürlüğü verir.

İşte, bir Mac bilgisayara Bluetooth kulaklık veya Bluetooth özellikli bir cihazı bağlamak ve bağlantısını kesmek için yapmanız gerekenler!

Mac Bilgisayara Bluetooth Kulaklıkları Nasıl Bağlayabilirsiniz?

Bir Mac bilgisayara Bluetooth kulaklıkları bağlamanın üç yöntemi vardır.

Bluetooth kulaklıkları Mac bilgisayara bağlama işlemine başlamadan önce; kulaklıkların açık ve keşfedilebilir modda olduğundan emin olun. Bluetooth cihazı açmak için, bir zil sesi çıkarana kadar cihazın güç butonuna basılı tutun. Üreticiden ve cihaz markasından kaynaklanabilecek ayrıntılar için, cihazın kılavuzuna bakmanız gerekebilir.

Sistem Tercihleri… (System Preferences…) Menüsü ile Bluetooth Kulaklıkları Mac’e Bağlama

Denetim Merkezi (Control Center) Menüsü ile Bluetooth Kulaklıkları Mac’e Bağlama

Not: Ekranın üst kısmındaki menü çubuğunda Bluetooth simgesi yoksa ve bu simgeyi menü çubuğuna eklemek istiyorsanız; Sistem Tercihleri… (System Preferences…) uygulamasında Bluetooth seçeneğine tıklayın. Açılan ekranın alt kısmında, Menü çubuğunda Bluetooth’u göster (Show Bluetooth in the menu bar) etiketinin yanındaki kutucuğu işaretleyin.

Menü Çubuğu Kısayolu ile Bluetooth Kulaklıkları Mac’e Bağlama

Bluetooth Bağlantı Sorunları ve Çözümleri

Cihazlarınızı Mac bilgisayarınıza bağlarken sorun yaşıyorsanız; sorunu gidermenizi sağlayacak birkaç standart sorun giderme çözümlerini uygulayabilirsiniz!

Not: Mac bilgisayara aynı anda birden fazla Bluetooth cihaz bağlamak mümkündür. Ancak birden fazla kulaklık seti bağlamak istiyorsanız, Audio MIDI uygulamasını kullanmanız gerekir. Audio MIDI uygulamasını, Uygulamalar (Applications) → Yardımcı Programlar (Utilities) klasöründe bulabilirsiniz.

Bluetooth Kulaklıkların Mac ile Bağlantısını Kesme

Bluetooth kulaklıkları, Mac bilgisayarınızla artık kullanmayacaksanız; aşağıdaki iki yöntemden birini kullanabilirsiniz.

Mac’te, Bluetooth Cihazlar Listesinden Bluetooth Kulaklıkları Kaldırma

Bu yazımızda bir Bluetooth kulaklığı Mac bilgisayara bağlama işlemi ile ilgili detaylı bilgi verdik.

En güncel teknoloji konuları ile ilgili teknik destek ve çözüm içeren videolar için Teknodestek YouTube kanalımızı da takip edebilirsiniz.

Ayrıca, yorumlar bölümünden, web sitemizde hangi konularla ilgili içerikler görmek istediğinizi belirtebilirsiiniz. Ve hangi teknik konularda arama motorlarında daha çok arama yaptığınızı iletebilirsiniz. Böylece sitemizin içeriğinin daha alakalı ve zengin olmasına katkı sunabilirsiniz.

Hazıladığımız içerikleri beğeniyorsanız, bu içeriklerin daha fazla kişiye ulaşması için, yazılarımızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Böylece daha çok kişinin bu içeriklerden istifade etmesine yardımcı olabilirsiniz.

Exit mobile version