Akıllı telefonlar için geliştirilen anlık mesajlaşma uygulamalarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Hiç şüphesiz ki bu alandaki en popüler uygulama Whatsapp Messenger ancak, bu alandaki pastanın boyutunu bilen uygulama geliştiricileri her geçen gün yeni bir uygulama geliştiriyor. Bip Messenger da bunlardan biri.
Uygulamayı kullanabilmek için öncelikle akıllı telefonunuz uygulama marketine girerek Bip Messenger uygulamasını telefonumuza indiriyoruz. Uygulama kurulduktan sonra gelen açılış ekranındaki alana cep telefonu numaramazı girerek hattımızı o telefondaki Bip uygulamasına tanımlamış oluyoruz. Bu tanımlama işleminin ardından Bip den bizlere onay sms gönderilecektir. Bu sms ile birlikte gelen onaylama kodunu da bir sonra ki doğrulama ekranına giriyoruz.
Daha sonra uygulamaya kişisel bilgilerimizi tanımlıyoruz. (Görünecek isim (2), profil fotoğrafı(1),kişisel durum mesajı(3))
Uygulama açıldığında girişteki büyük posta işaretine bir kere tıkladığımızda o anda rehberimizde kayıtlı olan bütün Bip Messenger kullanıcıları bize listeleniyor.
Görüşme başlatmak istediğimiz kullanıcının üzerine bir kere tıkladığımızda kişinin bilgi kartı önümüze geliyor ve bu bölümden kişiyle nasıl bir iletişim kuracağımızı seçiyoruz.
1 numarayla işaretlenmiş olan butondan kişiye Bip Messenger üzerinden arama yapabiliyor, 2 numarayla işaretlenmiş olan butondan kişiye mesaj gönderebiliyor, 3 numarayla işaretlenmiş olan alandan ise o güne kadar kişiye gönderilen veya o kişiden alınan medyaları (resim,müzik,video vb) görebiliyoruz.
Ayrıca uygulamanın kontrol panelinde hesabım bölümünden veri kullanım miktarınızı görebiliyorsunuz. Bunun için uygulama ana ekranında bulunan sol üstteki durum çubuğuna bir kere tıklayıp sol da açılan menüden “Ayarlar”a girmek ve o bölümden de “Hesabım” bölümüne geçmeniz gerekecek.
Daha sonra “Hesabım” bölümünde bulunan “kullanım” bölümüne tıklamanız halinde veri kullanım miktarınızı görebilirsiniz..(1)
Uygulama üzerinden bulunan bütün eski mesajları silmek için ise aynı bölümdeki “Geçmişi Sil” butonuna tıklıyoruz. (2)
O an uygulama üzerinde kayıtlı olan bütün mesajların yedeğini almak isterseniz de “Geçmişi e-posta ile gönder” seçeneğini tuşluyorsunuz. (3)
Uygulamayı artık kullanmamaya karar verdiğinizde uygulamayı telefonunuzdan silmeniz yeterli olmayabiliyor. Ya da eski kullandığınız sim kart yerine farklı numaraya sahip yeni bir sim kart kullanırsanız uygulama üzerinde yeni bir hesap açmanız gerekebilir. Yeni bir hesap açmak ancak eskisini silmekle mümkün olacaktır. Tüm bu işlemler için yine “hesabım bölümünde bulunan “Hesabımı Sil” e basmanız yeterli olacaktır. (4)
Sohbet ve arama ayarları içinse “Hesabım” bölümünün hemen üstündek“Sohbet ve arama ayarları” bölümüne giriyorsunuz.
Sohbet ayarları bölümünde kişilerimiz tarafından gönderilen veriler alınırken hangi bağlantı yönteminin kullanılacağını seçebiliyor, alınan mesajları gönderen kişilere mesajı okuyup okumadığımız bilgisini gönderilip gönderilmeyeceğini seçebiliyor ve Bip Messenger üzerinden telefon araması yaptığımızda hangi veri bağlantısının kullanılacağını seçebiliyoruz. Aynı zamanda sohbet arka planlarında durabilecek resimleri de yine bu bölüme bulunan”Duvar kağıdı” bölümünden seçebiliyoruz.
Uygulamada ses bildirim ayarlarını yapılandırmak içinse “Ayarlar” menüsü altındaki “Bildirimler” bölümüne giriyoruz. Bu bölümde uygulama içi ses,tireşim ayarlarını yapılandırabiliyoruz. Gelen mesajların içeriğinin kilit ekranında gözükmemesini istiyorsak bu bölümdeki “Önizlemeyi Göster” seçeneğini kapalı konumuna getiriyoruz.
Bip Messenger sohbet arayüzü bakımından Whatsapp Messenger a oldukça benziyor.
Kişiye sesli mesaj gönderebiliyor, ileti kısmına özel karakterler ekleyebiliyor ve medya gönderimi yapabiliyoruz.
Bip Messenger anlık sohbet uygulamarı sıralamasında hangi sırada yer alır bilinmez ancak bu uygulama en az Whatsapp Messenger kadar işlevsel diyebiliriz.
Hazırlayan: Uğurcan ÜN