Ana Sayfa Destek Binance Vadeli İşlemler testi cevapları ve daha fazlası..

Binance Vadeli İşlemler testi cevapları ve daha fazlası..

0

Binance Vadeli İşlemler testi cevapları

Binance Vadeli İşlemler hesabınızı açarken riskler ile ilgili bir testi tamamlamanız gerekebilir. Şıkları işaretleyip testi tamamladığınızda hangi şıkların doğru olduğu gösteriliyor.

Bu şekilde doğru şıkları gördükten sonra yanlış cevaplarınızı düzeltip vadeli işlemler hesabınızı açabilirsiniz.

Kısacası testi yanlış cevapladığınız da bir şey olmuyor. Önemli olan doğru şıkları işaretleyip testi tamamlamak.

Vadeli işlemler hesabınızı açarken kod kısmına ”10indirim” girebilirsiniz. Bu şekilde vadeli işlemler için %10 komisyon indirimi kazanacaksınız.

Binance Vadeli İşlemler pozisyon kapatma

İşlemin kapanmasını istediğiniz fiyatı belirlemek için ”close position” kısmından limit seçeneğine tıklayarak fiyat girebilirsiniz.

Pozisyonu anında kapatmak için market’e tıklayabilirsiniz. Bu şekilde emir piyasa fiyatından kapatılacaktır.

Pozisyonu market seçeneği ile kapatırsanız iki katı komisyon ödersiniz. (%0.02 yerine %0.04). Daha az komisyon ödemek için piyasa yapıcı olacak şekilde bir fiyat girebilirsiniz.

Binance PNL nedir?

Binance’te vadeli işlemler veya diğer adıyla Futures kısmında işlem yaparken bilmeniz gereken diğer bir konuda PNL.

Binance’te long veya short herhangi bir pozisyon açtığınızda pozisyonunuz ile ilgili bilgilerin olduğu kısımda yeşil veya kırmızı şekilde sürekli değişen PNL (ROE) bilgisi görebilirsiniz.

PNL, profit and loss yani kar ve zarar durumunuzu gösteren bir gösterge. Binance’te PNL kısmında anlık fiyat değişimlerine göre hem miktar olarak hem de yüzde olarak kar zarar durumunuzu görebilirsiniz.

futures 4

Binance ADL nedir?

Vadeli işlem yaparken ADL (auto-deleveraging) nedeniyle pozisyonunuz siz kapatmadan kapanabilir.

Bu durumda pozisyon likidite olmuyor, sadece ADL gerçekleştiği anda mevcut kar veya zararınız gerçekleşmiş ve pozisyonunuz kapanmış oluyor.

Piyasada yukarı veya aşağı yönlü çok büyük fiyat değişimleri olduğunda ve vadeli işlemler için kullanılan sigorta fonu kaybı karşılayamadığında özellikle çok yüksek kaldıraçlı pozisyonlar otomatik olarak kapatılabiliyor.

Böyle bir duruma ADL ilk önce en yüksek kaldıraçlı pozisyonlardan kapatmaya başlıyor. ADL göstergesi ise sizin riskinizi gösteriyor.

50x, 100x gibi çok yüksek kaldıraç kullanmıyorsanız bu konuda endişe etmenize gerek yok. Ayrıca Binance’te ADL olma olasılığı diğer borsalara kıyasla çok daha düşük.

Binance Vadeli İşlemler kar al / zarar kes emirleri

Ayrıca aşağıdaki görseldeki görebileceğiniz gibi Binance Futures platformuna yeni eklenen özellik ile herhangi bir pozisyon açarken kar alma (take profit) ve stop loss fiyatı koyabilirsiniz.

Ancak tetikleyici fiyat (trigger price) ve miktar belirlemek istiyorsanız pozisyon açtıktan sonra stop limit seçeneği ile emir koymalısınız.

Daha ayrıntılı bilgiyi aşağıda stop loss kullanımı başlığında bulabilirsiniz.

 

Binance Vadeli İşlemler hedge modu nedir?

Binance vadeli işlemlerdeki yeni özelliklerden biri hedge modu. ”Position Mode” kısmından normalde ”one-way mode” olan modu hedge mode olarak değiştirebilirsiniz.

Vadeli işlemlerde hedge modu sayesinde bir işlem çiftinde aynı anda hem long hem de short pozisyon açabileceksiniz.

Pozisyon modunuzu değiştirebilmek için açık bir pozisyonunuz veya işlem emrinizin bulunmaması gerekiyor.

 

Binance’te kaldıraçlı işlemler yapmak gördüğünüz gibi temelde gayet basit. Ancak ilk aşamada karışık gelebilir ve bu gayet normal.

Bu yüzden size göre düşük bir miktar ile başlayıp düşük kaldıraç oranları ile işlem yapmanız daha iyi olacaktır.

Bu şekilde fazla risk almadan genel olarak işlemlerin nasıl gerçekleştiğini gözlemleyebilir daha sonra yüksek miktarlar ile işlem yapmaya başlayabilirsiniz.

Kaldıraçlı Bitcoin işlemleri yapmak için bilmeniz gereken diğer konu ise stop loss kullanımı.

Binance COIN-M Vadeli İşlemler nedir?

Binance’te USDⓈ-M kısmında yapacağınız işlemlere ek olarak COIN-M vadeli işlemler kısmında da işlem yapabilirsiniz. Burada yapacağınız işlemlerde USDT’ye ihtiyacınız yok.

Coin-M vadeli işlemler kısmında işlem çiftleri BTC/USD, ETH/USD şeklinde. Pozisyon açmak için ise işlem yaptığınız çifte göre doğrudan Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paraları kullanıyorsanız.

Coin-M kısmında USDⓈ-M’ye kıyasla fazla altcoin yok. Burada işlem yaptığınızda kazanç kayıp doğrudan işlem yaptığınız kripto para üzerinden oluşuyor.

Aynı şekilde komisyon ve fonlama da işlem yaptığınız kripto para bazında kesiliyor.

USDⓈ-M vadeli işlemler kısmında ise işlemler USDT ile yapıldığı için hem daha anlaşılır hem de birçok farklı altcoin bulunuyor.

Ancak özellikle boğa piyasasında yani piyasa yukarı yönlü iken kripto paralarınızı USDT’ye çevirmek yerine doğrudan COIN-M çiftlerinde long pozisyon açabilirsiniz.

Örneğin piyasa yukarı yönlü iken USDT ile uğraşmak istemiyorsanız doğrudan ETH/USD çiftinde pozisyon açabilirsiniz. Bu durumda kazancınız da doğrudan ETH bazında olur.

USDT çiftlerine kıyasla pozisyonu kapattığınızda USDT bazında ana para + kazancı geri ETH’ye çevirmenize gerek kalmaz. COIN-M çiftlerinde ana paranız ve kazancınız ETH bazında olacaktır.

Aynı mantıkla diyelim bir ayı piyasası içerisindesiniz ve piyasa aşağı yönlü. Böyle bir durumda kripto paralar değer kaybettiği için USDT gibi stablecoin’ler tutmak daha avantajlı.

Elinizde tuttuğunuz USDT ile de doğrudan short pozisyon açabilirsiniz. Bu şekilde değer kaybeden kripto paralar ile uğraşmadan doğrudan USDT çiftlerinde short açmak daha avantajlı.

Genel olarak kazanç / kayıp açısından değerlendirirsek fark eden bir şey olmuyor. Hem USDs-M hem de COIN-M çiftlerinde pozisyon açabilirsiniz. Bu sadece sizin tercihinize kalmış bir durum.

Binance 10x ne demek?

Binance’te normal alım satım (spot) kısmında kripto paraların yanında 3x, 5x ve 10x gibi ifadeler görebilirsiniz.

Bu ifade, bu kripto paralarda 5x, 10x kaldıraçla cross veya isolated şekilde margin trading yapabileceğiniz anlamına geliyor.

Margin trading vadeli işlemlere göre biraz daha karmaşık ve ayrıca daha kısıtlı olabilir. Bunun yerine kaldıraçlı işlemler yapmak için doğrudan vadeli işlemler kısmını kullanabilirsiniz.