Site icon TeknoDestek

Bilgisayarlar Arasında Dosya Paylaşımı Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım)

Bilgisayarlar Arasında Dosya Paylaşımı Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım)

Bu yazımızda siz değerli makale okuyucularımız için bilgisayarlar arasında dosya paylaşımının nasıl yapılabileceğini görsel ve yazılı olacak şekilde paylaşacağız.

İşyerlerinde ve ofislerde, bilgisayarlar arası dosya paylaşımı yapmak isteyen fakat bu işlemi nasıl yapabileceğini bilmeyen birçok kullanıcılar kullanıcı olabiliyor. Konunun araştırmasını sizler için gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Artık herhangi bir teknik servis ya da bir bilgisayarcı desteğine gerek kalmadan, bilgisayarlar arası dosya paylaşımını sağlayabileceksiniz. Bunun için yapmanız gereken tek işlem aşağıdaki adımlarınızı izlemek olacaktır.

Özellikle belli bilgisayarlar arasında sıklıkla dosya paylaşımı olacaksa, o bilgisayarlar için statik IP tanımlaması yapılabilir. Biz bu makale için 2-bilgisayar arasında sürekli dosya paylaşımı yapılacağını varsayarak, 2-bilgisayar için statik IP tanımlaması yapıyoruz. Siz, daha çok bilgisayar için yoğun dosya paylaşımı yapacaksanız, bu makalede anlattığımız işlemleri, her bilgisayar için farklı statik IP tanımlaması yaparak aynen uygulayabilirsiniz.

  1. bilgisayar IP adresi: 192.168.1.25

 

Not: Kullandığınız modeme göre tanımlayacağınız IP adresleri farklılık gösterebilir. Tanımlayacağınız IP adresleri, modeminizin IP havuzu içerisinde olmalıdır.

 

Mesela AirTies modem kullanıyorsanız, tanımlanacak IP adresleri,

  1. bilgisayar IP adresi: 192.168.2.24
  2. bilgisayar IP adresi: 192.168.2.25

 

Varsayılan ağ aeçidi: 192.168.2.1 (Modemin -arayüz- IP adresi) olacaktır.

 

 

 

 

 

olarak belirledikten sonra alt kısımdaki Tamam’ butonuna tıklıyoruz.

Açılan pencerede Paylaşım’ sekmesine tıklıyoruz ve daha sonra bu sekmede bulunan ‘Gelişmiş Paylaşım…’ butonuna tıklıyoruz

 

 

 

 

 

 

 

kutucuklarını işaretledikten sonra sağ alt kısımda bulunan Uygula’ butonuna tıklıyoruz.

 

 

Bir sonraki makalede buluşmak üzere…

Exit mobile version