Mercusys'in MU6H
Mercusys'in MU6H

Mercusys’in MU6H model Wi-Fi adaptörü, bilgisayarında Wi-Fi olmayan ya da Wi-Fi gücü yeterli olmayan kullanıcılara çözüm sunuyor. Çift bant destekli ve yüksek kapasiteli döndürülebilen antenli bu ürün ile bilgisayarların Wi-Fi performansı artırılıyor.
Bilgisayarının Wi-Fi performansından memnun olmayan, hem sinyal erişimini hem de bağlantı hızını artırmak isteyenler için çözümlerden biri de Wi-Fi adaptörler.

Mercusys'in MU6H
Mercusys’in MU6H

Bütçe dostu ağ markası Mercusys®’in USB’den bilgisayara takılarak kullanılan MU6H model Wi-Fi adaptörü, sağladığı avantajlara oranla benzerlerine oranla uygun fiyatıyla bu kategoride dikkat çekiyor. Mercusys MU6H, çift bant desteğine sahip. Kullanıcılara hem 5GHz hem de 2.4 GHz bantlarını kullanma olanağı sunarak mevcut Wi-Fi bağlantısından maximum performans almalarını sağlıyor. Yüksek hız gerektiren online oyun gibi uygulamalar. 5 GHz bandına. Wi-Fi gücü  e-posta gönderme gibi. Daha düşük hızla yapılabilecek uygulamalar. Sonra 2.4 GHz bandına yönlendirir. Böylece ağda tıkanıklık sorunu engellenir. 256-QAM teknolojisini kullanan adaptor, hız performansını yüzde 33 artırıyor. MU6H, toplam 650 Mbps kablosuz hızlara ulaşabiliyor.

Daha Geniş Wi-Fi Sinyal Alanı

Mercusys MU6H’nin çevrilebilen yüksek kazançlı (5 dBi) anteni, daha geniş alanda Wi-Fi sinyallerine ulaşabiliyor. Dolayısıyla evde bilgisayarını alıp odasına gittiğinde sinyal sorunu yaşayan kullanıcılar, bu sorunu çözebiliyorlar. Cihaz üzerinde yer alan anten istenen yöne doğru çevrilebiliyor. Wi-Fi gücü 180 derece yatay, 90 derece dikey hareket ettirilebilen anten, farklı ortamlarda daha güçlü sinyal için en uygun pozisyona ayarlanabiliyor.

Ürünün kurulumu da çok basit.Ancak Herhangi bir CD gerektirmeyen (Windows işletim sistemleri için) ürün, bilgisayara takıldığında saniyeler içinde ağa bağlanıyor ve dahili sürücüsü kullanıcıları yönlendirmeye başlıyor. Ekrandaki talimatları izleyerek ürün kolayca çalışır hale getiriliyor.

 

WİNDOWS 10’DA ZAYIF WİFİ SİNYALİ NASIL ARTIRILIR

Dizüstü Bilgisayarda ve Bilgisayarda Zayıf WiFi Sinyali Nasıl Onarılır
Windows 10 PC’de zayıf WiFi sinyalini düzeltmenize yardımcı olacak birkaç basit ve karmaşık yöntem vardır.

 

1 – WiFi Sürücüsünü Güncelleyin
Bilgisayarınızdaki WiFi Ağ Sürücüsü güncel değilse veya hatalıysa, tüm soruna neden oluyor olabilir. Windows 10 dizüstü veya PC’de WiFi sinyalini düzeltmek için ilk yöntem olarak WiFi sürücüsünü güncellemeyi deneyebilirsiniz. Aşağıda verilen adımları izleyin:
Aşama 1 : Tuşuna basın. Windows + X klavyenizdeki tuşlar. İtibaren Galibiyet + X menü, tıklayın Aygıt Yöneticisi .

 

Adım 2 : Aygıt Yöneticisi, sürücü listesiyle açılacaktır.

Aramak Ağ Adaptörleri sürücü listesinde açılır. Genişletmek için Ağ Adaptörleri seçeneğine tıklayın, ardından Kablosuz internet sürücüsü . WiFi sürücüsüne sağ tıklayın ve Sürücü yazılımını güncelleyin seçeneği.

Aşama 3 : İçinde Sürücüyü güncelle açılan pencereyi tıklayın. Güncellenmiş sürücü yazılımını otomatik olarak arayın seçeneği. Bilgisayarınız, WiFi ağ sürücüsünün güncellenmiş bir sürümünü aramaya başlayacaktır. Yeni bir sürüm bulunduktan sonra, WiFi sürücüsü güncellenecektir.

 

Güncelleme işlemini tamamlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sürücünüz zaten en son sürüme güncellendiyse veya güncelleme yapılmadıysa zayıf WiFi sinyalini düzelt PC’nizde sonraki yöntemi deneyin.

 

2 – Sorunlar için WiFi Kartını Kontrol Edin
Bir PC kullanıyorsanız, WiFi ağ kartınıza bir çek vermelisiniz. Bazen sorunlara neden olan WiFi kartıdır. WiFi kartı bilgisayarınıza gevşek bir şekilde bağlıysa veya kartta ve bağlantı noktalarında biriken toz varsa, zayıf bir WiFi sinyaline yol açabilir.

Çalışıp çalışmadığını görmek için WiFi kartını yeniden bağlamayı deneyin.Ve eski WiFi kartı, bilgisayarınızın yeterli WiFi sinyali almamasının nedeni de olabilir. Çok eski olduğunu düşünüyorsanız, bilgisayarınızın WiFi kartını değiştirebilirsiniz.

 

Bir WiFi kartının ne olduğunun farkında değil misiniz veya bilgisayarınızın donanımına aşina değil misiniz? PC donanımı konusunda uzman birinden yardım alın.

3 – Windows 10’da zayıf WiFi sinyalini düzeltmek için WiFi Bağdaştırıcı Performansını En Üst Düzeye Çıkarın
Ortadan maksimuma WiFi Adaptörünün performansını en üst düzeye çıkarmak yardımcı olabilir. WiFi bağdaştırıcısı, orta performansla çalışacak şekilde ayarlanmıştır.

Aşama 1 : Basın pencereler düğmesini tıklayın ve Aramayı başlat çubuğuna yazın Güç seçenekleri . Seçiniz Güç seçenekleri arama menüsünden.
Adım 2 : Açılan yeni pencerede, Plan ayarlarını değiştir kullandığınız güç planının.

Aşama 3 : Tıkla Gelişmiş güç ayarlarını değiştirin .

4. adım : Yeni bir pencere açılır.

Burada, ara Kablosuz Adaptör Ayarları . Genişletmek için üzerine tıklayın. Sonra genişletin Güç tasarrufu modu . Masaüstündeyseniz, adında yalnızca bir seçenek göreceksiniz. Ayar . Bir dizüstü bilgisayardaysanız, göreceksiniz Pilde ve Fişe takılı seçenekler. Seçeneklere tıklayın ve Maksimum performans seçeneğe tıklayın

Bu yöntemin Windows 10’da WiFi aralığını artırmak için işe yarayıp yaramadığına bakın. Değilse, sonraki yöntemi deneyin.

4 – WiFi Duyarlılık Değerini Maksimuma Ayarlayın
WiFi Duyarlılığı değerinizi en yüksek kapasiteye ayarlayabilir ve birkaç ayarı daha değiştirebilirsiniz. dizüstü veya PC’de WiFi sinyalini artırın Windows 10’da çalışıyor. Yapmanız gerekenler:

Aşama 1 : Basın Galibiyet + X klavyenizdeki tuşlar. Menüden tıklayın Aygıt Yöneticisi .

Adım 2 : Aygıt Yöneticisi’ndeki aygıt sürücüleri listesinden WiFi sürücünüzü bulun. Üzerine sağ tıklayın ve Özellikleri seçeneği.

Aşama 3 : Özellikler penceresinde, ileri sekmesi. Orada, adlı listede Emlak , aramak Dolaşım Hassasiyet Düzeyi, Dolaşım Eğilimi veya Dolaşım Saldırganlığı . Bulunduğunda seçin ve Değer açılır listeyi seçin.

4. adım : Şimdi listeden şunu seçin: Wi-Fi gücü  Anten Çeşitliliği seçeneği ve değerini şu şekilde değiştirin: Oto .

Adım 5 : Aramak Bant Tercihi veya BSS Modu . 5G bağlantısı kullanıyorsanız, değeri şu şekilde ayarlayın: 802.11a . Normal bir 2,4 GHz bağlantı kullanıyorsanız, değeri şu şekilde ayarlayın: 802.11g veya 802.11b .
Not : 802.11a değeri yalnızca WiFi kartınız 5G’yi destekliyorsa kullanılabilir.

6. Adım : Bu değerleri değiştirdikten sonra ayarları uygulamak için. Bundan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Bu değişiklikleri yapmanın Windows 10 bilgisayarınızda zayıf WiFi sinyalini artırmaya yardımcı olup olmadığına bakın. Hiçbir şey değişmediyse, sonraki yöntemi deneyin.