Eğer bilgisayar sürekli açılıp kapanıyor ancak ekran görüntüsü gelmiyorsa, bu makalede sunulan çözümler size yardımcı olacaktır. Bu tür sorunlar genellikle donanım hatalarından kaynaklanır. Sorun aynı zamanda güç kaynağı ile de ilgili olabilir.
Bilgisayarım sürekli açılıp kapanıyorsa ne anlama gelir?
Bilgisayarınız sürekli olarak açılıp kapanıyorsa, bunun nedeni bir donanım hatasıdır. Bunun yanı sıra, güç sorunları da bu tür sorunlara neden olabilir. CPU ve RAM, bu tür bir soruna neden olabilen en yaygın donanımlardır.
Bilgisayar Sürekli Açılıp Kapanıyor ancak Ekran Görüntüsü Gelmiyor
Aşağıdaki öneriler, bilgisayarınız sürekli olarak açılıp kapanıyor ancak ekran görüntüsü gelmiyorsa size yardımcı olacaktır.
Güç kablosunu çıkarıp tekrar takın
İlk yapmanız gereken adım, güç kablosunu bilgisayar kasanızdan çıkarıp tekrar takmaktır. Bunun öncesinde, gücün kapatılması için duvardaki prizden gelen gücü kesmek için anahtarı kapatın. Bazen, gevşek bir güç kablosu bağlantısı bu tür bir soruna neden olabilir.
Bilgisayarınızı başka bir prizde deneyin
Sorun, duvardaki prizle ilgili olabilir. Eğer duvardaki priz arızalıysa, bağlı olduğu tüm elektronik cihazlarda sorunlar oluşturabilir. Bu nedenle, bilgisayarınızı başka bir prize bağlayıp açmayı denemenizi öneririz. Şimdi, sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.
Eğer bu sorunu düzeltiyorsa, bir teknisyen çağırıp arızalı prizi tamir ettirin çünkü bağladığınız herhangi bir cihazı bozabilir.
Bir batarya olmadan laptopunuzu başlatın
Eğer bir dizüstü bilgisayar kullanıcısıysanız ve bu sorunu sisteminizde yaşıyorsanız, laptopunuzu bir batarya olmadan başlatmanızı öneririz. Bu, sorunun dizüstü bilgisayar bataryasından kaynaklanıp kaynaklanmadığını size gösterecektir.
CMOS’u sıfırlayın
CMOS’un sıfırlanması, BIOS ayarlarını varsayılan olarak sıfırlar. CMOS’u sıfırlamanın iki yolu vardır; biri jumper yöntemiyle, diğeri CMOS pilini çıkararak.
RAM’i yerine oturtun
Sık sık yeniden başlatma, hatalı bir RAM’in belirtilerinden biridir. Eğer birden fazla RAM çubuğunuz varsa, bunlardan biri hatalı olabilir. Windows 11/10 bilgisayarlarında RAM’in sağlığını test etmek için dahili bir araç bulunur, bu da Memory Diagnostic Tool’dur. Ancak sizin durumunuzda bilgisayar sürekli açılıp kapanıyor. Bu nedenle bu aracı kullanamazsınız.
CPU’yu yeniden oturtun
Son temizlediğinizde bilgisayarınızı açıp kapatırken bir hata yapmış olabilirsiniz. Bilgisayarınızı tamamen kapatın ve CPU’yu dikkatlice çıkarın. Şimdi, pinlerine dikkatlice bakın. Pinlerin hasar görmemiş olduğundan emin olun.
Arızalı PSU veya Anakart
Bilgisayarınız sürekli olarak açılıp kapanıyor. Bu durum, güç kaynağı sorunlarından kaynaklanabilir. Güç Kaynağı Ünitesi AC voltajını DC voltaja dönüştürür ve ardından anakarta aktarır. Eğer PSU arızalıysa, bu tür sorunlarla karşılaşabilirsiniz. PSU’nuz arızalı olabilir.
BIOS’u Güncelleyin
BIOS’un güncellenmesi, bazı donanım uyumsuzluklarını çözebilir veya sistem performansını artırabilir. Ancak, BIOS’un güncellenmesi ciddi bir işlemdir ve doğru bir şekilde yapılmalıdır. BIOS güncellemesiyle ilgili talimatları üretici web sitesinden veya kullanım kılavuzundan dikkatlice okuyun.
Ekran Kartını Kontrol Edin
Bazen no display sorunları, grafik kartıyla ilgili olabilir. Grafik kartınızı yeniden takarak veya farklı bir grafik kartı deneyerek sorunu teşhis edebilirsiniz.
Güç Kaynağını Test Edin
Birçok bilgisayar mağazasında veya servis merkezinde güç kaynağınızı test ettirebilirsiniz. Böylelikle güç kaynağının doğru çalışıp çalışmadığını belirleyebilir ve sorunun kök nedenini tespit edebilirsiniz.
Soğutma Sistemini Kontrol Edin
Bazen aşırı ısınma, bilgisayarınızın sürekli olarak açılıp kapanmasına neden olabilir. Soğutma sisteminizi kontrol edin ve gerektiğinde temizleyin veya güncelleyin.
Veri Kurtarma ve Yedekleme
Sorun giderme sırasında önemli verilerinizi kaybetmek istemezsiniz. Bu nedenle, bilgisayarınızı tamir etmeden önce verilerinizi yedekleyin ve gerektiğinde veri kurtarma hizmetlerinden yardım alın.
Uzmana Başvurun
Eğer yukarıdaki adımları uygulamanıza rağmen sorun devam ediyorsa, en iyisi bir bilgisayar uzmanından yardım almaktır. Profesyonel bir teknisyen, sorunun kök nedenini belirleyebilir ve uygun çözümü sağlayabilir.
İlgili: Bilgisayarda Anakart Arızası
Bilgisayar sürekli açılıp kapanıyor sorunu ve ekran görüntüsü alamamanız gibi sorunlar can sıkıcı olabilir. Ancak, yukarıdaki adımları dikkatlice takip ederek ve gerektiğinde uzman yardımı alarak bu sorunların üstesinden gelebilirsiniz. Unutmayın, donanım sorunları ciddi olabilir, bu yüzden dikkatli ve özenli olunması önemlidir.
Anakartınız düzgün çalışıyorsa, sorun anakartınızla ilgili olabilir. PC anakartı çeşitli donanım bileşenlerini içerir. Bu bileşenlerden herhangi biri arızalanırsa, bilgisayar sisteminizde sorunlar yaşamaya başlarsınız. Sorunun nedenini belirlemek ve bu sorunu düzeltmek için profesyonel bir bilgisayar tamir teknisyenine bilgisayarınızı götürmenizi öneririz.