Site icon TeknoDestek

Ayrılmamış Alan Olarak Görünen Disk Nasıl Kullanılır Duruma Getirilir?

diskpart4

Yeni satın aldığınız Hard Diski bilgisayarınıza bağladığınızda bazen Bilgisayarım bölümünde görünmeyebilir. Çoğu kullanıcı bu durumda hard diskin arızalı olduğunu düşünerek, iade etme ya da servise gönderme gibi aksiyonlar alıyorlar. Oysa ki öncelikle ‘’Disk Yönetimi’’ bölümünden kontrol edilmesi gerekir.

Yeni satın alınmamış olsa bile bilgisayara bağlanan harici herhangi disk ( Hard disk, flash disk, hafıza kartı) bilgisayar tarafından görülmüyorsa diskin, Disk yönetiminden kontrol edilmesi gerekiyor.

Disk yönetimine girdiğinizde Diskiniz, ‘’Ayrılmamış Alan’’ olarak görünüyorsa aşağıdaki işlemleri uygulayarak kullanılabilir duruma getirebilirsiniz.

Dikkat: Bu yazı ‘’Ayrılmamış Alan’’ olarak görünen Disklerin kullanılabilir duruma getirilmesi konusunda bilgi amaçlı hazırlanmıştır. Eğer Diskinizde verileriniz var ise ve hata sonucu ‘’Ayrılmamış Alan’’ olarak gördüğünüzü düşünüyorsanız, burada anlatılan adımları uygulamayınız.  Herhangi bir veri kaybından www.teknodestek.com.tr sorumlu tutulamaz.

Aşağıdaki adımları takip edelim;

Exit mobile version