Ana Sayfa Bilgisayar Artık Google Verilerinizi Otomatik Olarak Silebilirsiniz

Artık Google Verilerinizi Otomatik Olarak Silebilirsiniz

0

Artık Google’ı belirli bir süre sonra verilerinizi otomatik olarak silmeye zorlayabilirsiniz. Bu, söz konusu verileri hatırladığınız gibi manuel olarak silmek zorunda kalmanızı önler. Dahası, otomatik silme özelliği yeni kullanıcılar için varsayılan olarak etkinleştirilecektir.

Yazma sırasında, Google’ın otomatik silme denetimleri Web ve Uygulama Etkinliğiniz, Konum Geçmişiniz ve YouTube Geçmişiniz için kullanılabilir. Artık üçünün de Google hesabınızın Etkinlik Denetimleri sayfasında etkinleştirilebilen bir otomatik silme seçeneği var.

Google Artık Verilerinizi Otomatik Olarak Silecek

11858 teknik destek
11858 teknik destek

Otomatik silme denetimleri ilk olarak Mayıs 2019’da tanıtıldı. Anahtar Kelime ile ilgili bir yayında Google, verilerinizin “Google ürünlerini sizin için daha kullanışlı hale getirmesine” yardımcı olduğunu açıkladı.

İlk olarak Google’a verilerinizi vermek zorunda olmadığınıza dikkat edilmelidir. Google’ın etkinliğinizi kaydetmesini durdurmak için, Etkinlik Denetimleri sayfasındaki kaydırıcıları sola kaydırmanız yeterlidir. Ancak bunu yapmanız Google’ın deneyiminizi kişiselleştirmesini engelleyecektir.

Bu, otomatik silme seçeneğinin devreye girdiği yerdir. Bu özellik, Google’ın 3 ay veya 18 ay sonra (sizin tercihiniz) sileceğini bilmenin yanı sıra etkinliklerinizi hizmetlerine kaydetmesine (ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmasına) izin verebileceğiniz anlamına gelir.

Google Verileriniz Otomatik Silinsin

11858 teknik destek
11858 teknik destek

Google’ın etkinlik verilerinizi otomatik olarak silmesi için Google hesabınıza giriş yapın ve Etkinlik Kontrolleri sayfasını ziyaret edin. Bunu manuel olarak bulmak için profilinizi tıklayın, ardından Google Hesabınızı Yönetin> Veri ve Kişiselleştirme> Etkinlik Denetimlerinizi Yönetin’i tıklayın.

Web ve Uygulama Etkinliği, Konum Geçmişi ve YouTube Geçmişi altında Otomatik sil seçeneğini görmeniz gerekir. Bu seçeneğin üzerine tıklayın ve “3 aydan eski etkinliği otomatik sil” veya “18 aydan eski etkinliği otomatik sil” seçeneğini belirleyin.

Önceden, sahip olduğunuz tek seçenek verilerinizi manuel olarak silmekti. Artık yeni otomatik silme denetimleriyle, parmağınızı kaldırmadan Google’ın verilerinizi silmesini sağlayabilirsiniz. Ve yeni kullanıcıların varsayılan olarak otomatik silme özelliği etkin olacaktır.

 

Konu hakkında destek almak için 11858'i arayabilirsiniz.
Konu hakkında destek almak için 11858'i arayabilirsiniz.
TIKLA ARA