Site icon TeknoDestek

Apple’dan Tüm Kişisel Verilerinizi Nasıl İndirebilirsiniz?

Apple'dan Tüm Kişisel Verilerinizi Nasıl İndirebilirsiniz?

Apple’ın, sizinle ilgili ne tür bilgilere sahip olduğunu hiç merak ettiniz mi? 17 Ekim 2018 tarihinden itibaren Apple bunu öğrenmenize izin veriyor.

Apple’ın Veri ve Güvenlik sayfası, Apple uygulamalarının ve servislerinin kaydettiği kişisel verilerinizin bir kopyasını indirebileceğiniz bir araç (tool) içeriyor artık. Avrupa’daki Apple kullanıcıları, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Kanunu (European Union’s General Data Protection Regulation) gereğince bu haktan (Apple’dan kişisel verilerinin kopyasını indirme) Mayıs 2018’den beri yararlanmaktalar. Apple şimdi bu Amerika (U.S.)’daki Apple kullanıcılarına da sunuyor.

Apple’ın, daha fazla kullanıcıya kişisel verileri indirme aracını (tool) ve hakkını sunması sürpriz değil. Nitekim bu ay başında Vice News’e açıklamalarda bulunan Apple CEO’su Time Cook, ‘Gizliliği, mahremiyeti, özgürlüğün merkezi’ olarak gördüklerini ifade etmişti.

Peki Apple’ın kayıtlarında ne tür kişisel bilgilerinizi bulmayı umuyorsunuz? Bu, Apple’dan talep edeceğiniz veri miktarına bağlı. Talep edebileceğiniz verileri aşağıdaki gibi listeleyebiliriz:

Uygulama (apps) kullanımı ve aktiviteleri JSON, CSV, XML veya PDF formatında sunulurken; kişiler (rehber), takvimler (calendars) ve yer imleri (bookmarks) VCF, ICS veya HTML formatında sunuluyor. Dökümlanları, fotoğrafları, videoları ise orjinal formatında iCloud’dan çekebilirsiniz.

Aşağıdaki adımları uygulayarak Apple’dan kişisel verilerinizi indirebilirsiniz.

Artık, kişisel verilerinizi indirme işlemine başlayacağınız sayfadasınız. Bu sayfada ‘Başla (Get Started)’ linkine tıklayın.

Kişisel verilerinizin bir kopyasını indirme isteği oluşturduğunuzda, talebinizin (verilerin kopyasının hazırlama işleminin hangi aşamada) olduğunu Apple’ın Gizlilik bölümünden kontrol takip edebilirsiniz.

Exit mobile version