Site icon TeknoDestek

Apple Kimliği Hesabı Nasıl Silinir ve Değiştirilir

apple kimligi hesabi nasil silinir ve degistirilir 3

iOS cihazı kullanmak için bir Apple kimliği gereklidir. Fakat Apple cihazınızı artık kullanmayacaksanız, dijital izlerinizi temizlemek için hesabınızı silmeniz gerekir. Hesabınızı devre dışı bırakmak istemenizin nedeni ne olursa olsun, Apple bunu Veri ve Gizlilik web sitesinde yapmanızı sağlar.

Apple Kimliği Hesabı Silme

Apple kimliğinize bir daha ihtiyaç duymayacağınızı düşünüyorsanız ve kalıcı olarak devre dışı bırakmak istiyorsanız, Apple’ın Veri ve Gizlilik web sitesini kullanabilirsiniz. Hesabınızı sildikten sonra aşağıdaki durumları yaşarsınız.

Tüm bu durumları kontrol ettikten sonra hesabınızı silmek için aşağıdaki adımları izleyin.

Apple daha sonra bunun geçerli bir istek olduğunu manuel olarak doğrulayacaktır. Silme işleminizin tamamlandığına dair genellikle yaklaşık bir hafta içinde onay alırsınız.

Apple Kimliği Hesabı Devre Dışı Bırakma

Apple kimliğinizi kapatıp kullanılmasını engellemek istiyorsanız, fakat verilerinizi tamamen silmeye ve Apple hizmetlerini bırakmak istemeyebilirsiniz. Bunun için hesabı silmek yerine hesabınızı devre dışı bırakın. Bu geçici bir önlemdir; verileriniz silinmez ve hesabınızı kolayca yeniden etkinleştirilir. Hesabınızı devre dışı bıraktığınızda karşılaşacağınız durumlara göz atalım.

Hesabınızı devre dışı bırakmak istediğinizde aşağıdaki adımları izleyin.

Devre dışı bırakmanın Apple tarafından işlenmesi ve onaylanması yaklaşık bir hafta sürer. Tamamlandığında bir bildirim gelir. Apple ayrıca, isterseniz hesabınızı nasıl yeniden etkinleştireceğinize dair talimatlar da gönderir.

Exit mobile version