Site icon TeknoDestek

Android’de, Konumunuza Erişim Yetkisi Olan Uygulamaları Bulma!

Androidde Hangi Uygulamaların Konumunuza Erişebildiğini Bulma kapak

Uygulama yüklerken, konum bilgilerimize (anlık olarak) erişmek isteyen ve bunun için erişim izni isteyen uygulamalarla sıkça karşılaşırız. Uygulamayı Android cihazımıza yüklememiz gerektiğinden dolayı, genellikle bu izni düşünmeden veririz. Google Haritalar (Google Maps) gibi belli bazı uygulamaların konum izinlerine sahip olmaları, uygulamaların işlevi açısından anlaşılabilir ve normaldir. Fakat bununla birlikte, örneğin hesap makinesi gibi, konum bilgilerinize erişmesi ve konum bilgilerinizi bilmesi için hiçbir geçerli sebebi olmayan birçok uygulama da var.

Bu makalemizde, Android telefonunuzda hangi uygulamaların konum erişim iznine sahip olduğunu nasıl öğrenebileceğinizi ve konum bilgilerinize erişmesini istemediğiniz uygulamaların konum erişim iznini nasıl iptal edebileceğinizi (devre dışı bırakabileceğinizi) göstereceğiz.

 

Konum Bilgilerine Erişim İznine Sahip Uygulamaları Kontrol Etme

Takip edeceğimiz işlem adımları, 6.0 – 8.0.0 arası Android sürümlerinde sorunsuz çalışır ve işlem adımları birebir uygulanabilir. Diğer sürümlerde birkaç işlem adımında farklılık olabilmekle birlikte, benzer adımlar uygulanabilir.

Exit mobile version