Site icon TeknoDestek

Android Telefonlarda Ekran Kaydı Nasıl Alınır ve Düzenlenir?

Android Telefonlarda Ekran Kaydi Nasil Alinir ve Ekran Kaydi Nasil Duzenlenir kapak

Geçmişte, Android cihazınızda bir ekran kaydı almak istediğinizde, üçüncü taraf (parti) bir uygulama indirmeniz veya telefonunuzun üreticisinin, telefonunuzla birlikte bir ekran kaydı uygulaması sunuyor olmasını ummanız gerekirdi.

Artık şimdi tüm yeni Android telefonlarda yerleşik bir ekran kaydedici uygulama var. Bu uygulama ile hemen hemen tüm uygulamaların ekran kaydını almak oldukça kolay. Fakat Netflix gibi bazı uygulamalar için size yalnızca siyah bir ekran kaydı verdiği bazı istisnai durumlar da vardır.

Not: Ekran kaydedici özelliğini kullanabilmek için Android 11 veya üstü bir Android sürümü kullanıyor olmanız gerekiyor. Telefonunuzda Android 11 kullanamıyorsanız veya kullanmak istemiyorsanız, üçüncü taraf (parti) uygulamalarla kayıt yapma işlemini anlattığımız bölüme geçebilirsiniz.

Android Telefonda Ekran Kaydı Nasıl Yapılır?

Android’de Ekran Kaydını Bulma ve Düzenleme

Kaydınız tamamlandıktan sonra, telefonunuzun varsayılan video ve resim kaydetme konumunda (çoğu telefonda bu, Google Fotoğraflar  – Google Photos – konumudur), ekran kaydı videonuzu bulabilirsiniz.

Google Fotoğraflar (Google Photos) uygulamasını, ekran kaydınızı düzenlemek için de kullanabilirsiniz; videonun başındaki ve sonundaki istenmeyen kareleri (görüntüleri) kaldırmak için, videonun başlangıcını ve sonunu kırpabilirsiniz.

Üçüncü Taraf (Parti) Bir Uygulama Kullanarak Android’de Ekran Kaydı Alma

Android 11 veya daha güncel bir Android sürümüne sahip değilseniz, AZ Screen Recorder uygulamasını kullanarak Android’de ekran kaydı almak için aşağıdaki adımları izleyin!

Exit mobile version