Site icon TeknoDestek

Android Cihazlarda Senkronizasyon Sorunu ve Çözümü (Resimli Anlatım)

Android Cihazlarda Senkronizasyon Sorunu ve Çözümü (Resimli Anlatım)

Android işletim sistemine sahip cihazlarda resetleme (format) sonrası senkronizasyon sorunlarıyla karşılaşıyorsanız, belirteceğimiz işlemleri uygulayarak sorununuzu çözebilirsiniz.

İlk olarak belirtmemizde fayda var ki, kullandığınız cihazlarda sorun veya arızalarla karşılaşmanız durumunda ilk etapta servis ile irtibata geçmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Android cihazlarımıza gelen her güncelleme ardından, güncelleme ile gelen birçok yenilik ve değişim de bizi karşılıyor. Gelen güvenlik veya yama(patch) güncellemeleri öncesinde, cihazlarımızdaki  veri ve belgeler, kayıtlı olan mail adresine (kişisel veya kurumsal mail adresimiz) yedekleniyor. Bu durumda cihazmızda bulunan tüm verilerimiz, telefonumuza hesap eklerken kullanmış olduğumuz mail adresine yedeklenmiş oluyor.

Fakat cihazımızda Google hesabı oluştururken kullandığımız mail hesabını iptal etmeden (senkronizasyonu kapatmadan) telefonu resetlememiz (format atmamız) durumunda, format (recovery) sonrası cihaz açıldığında senkronizasyon sorunu ile karşılaşıyoruz.

Sorunun nereden çıktığını tespit ettiğimize göre, artık çözümü için gerekli adımları izleyebiliriz.

 

 

Karşılaşmış olduğumuz sorun ile ilgili birkaç işlem ile sonuca ulaşmamız mümkün:

Exit mobile version