Her sosyal medya platformunun kullanım koşulu vardır. Bu makalemizde İnstagram kullanım koşulları nedir bunlardan bahsedeceğiz. Bu koşulların değil, ayrı koşulların geçerli olduğunu açıkça ifade ettiğimiz ve Instagram Hizmeti (“Hizmet”) hakkında aşağıda belirtilen bilgileri sağladığımız durumlar dışında Instagram’ı kullanımınız bu Kullanım Koşulları’na (veya “Koşullar”) tabidir. Bir Instagram hesabı oluşturduğunuzda veya Instagram’ı kullandığınızda bu koşulları kabul etmiş olursunuz. Facebook Hizmet Koşulları, bu Hizmet için geçerli değildir.

Instagram Hizmeti

Size Instagram Hizmetini sunmayı kabul ediyoruz. Hizmete, Instagram’ın misyonunu ileri taşımak için sağladığımız tüm Instagram ürün, özellik, uygulama, hizmet, teknoloji ve yazılımları dahildir: Sizi sevdiğiniz insanlarla ve şeylerle yakınlaştırmak. Hizmet, aşağıdaki unsurlardan oluşmaktadır:
  • Yaratmak, bağlantı kurmak, iletişim kurmak, keşfetmek ve paylaşmak için kişiselleştirilmiş fırsatlar sunmak.
  • Her insan birbirinden farklıdır. Gerçekten önemsediğiniz ortak deneyimler üzerinden ilişkilerinizi güçlendirmek istiyoruz. Bu nedenle, başkalarının ve sizin kimlere ve nelere önem verdiğinizi anlamaya çalışan sistemler geliştiriyoruz ve bu bilgileri, önemseyeceğiniz deneyimlere katılıp bu deneyimlerde içerik oluşturmanıza, bulmanıza ve paylaşmanıza yardımcı olmak için kullanıyoruz. Instagram’da ve başka yerlerde yaptığınız ve başkalarının yaptığı şeyler doğrultusunda ilgilenebileceğiniz içerik, özellik, teklif ve hesapları göstermek ve Instagram’ı deneyimlemeniz için size çeşitli yollar sunmak bunun bir parçasıdır.
  • Pozitif, kapsayıcı ve güvenli bir ortam geliştirmek.

Topluluk üyelerimizin yardıma ihtiyaç duyabileceğini düşündüğümüz zamanlar da dahil olmak üzere, olumlu ve herkesin keyif alabileceği deneyimler yaşamasına yardımcı olan araçlar geliştirip kullanıyor ve kaynaklar sunuyoruz. Buna ek olarak, hem istismarla, hem Koşul ve ilkelerimizin ihlaliyle hem de zararlı ve aldatıcı davranışlarla mücadele etmek için çaba gösteren ekip ve sistemlerimiz bulunuyor. Platformumuzu güvende tutmak amacıyla, sizin bilgileriniz dahil olmak üzere elimizdeki tüm bilgileri kullanıyoruz. Buna ek olarak, kötüye kullanım veya zararlı içerikler hakkında bilgileri diğer Facebook Şirketleri veya kolluk kuvvetleri ile paylaşabiliriz

  • Büyüyen topluluğumuza sürekli hizmet sunmaya devam etmemize yardımcı olan teknolojileri geliştirmek ve kullanmak.
    Büyüyen topluluğumuz için bilgileri düzenlemek ve analiz etmek, Hizmetimizde önemli bir rol oynar. Hizmetimizin önemli bir parçası, son derece geniş bir küresel topluluk için Hizmetimizi devasa bir ölçekte kişiselleştirmemize, korumamıza ve geliştirmemize yardımcı olan modern teknolojiler oluşturmak ve kullanmaktır. Sanal zeka ve makine öğrenimi gibi teknolojiler, bize Hizmetimizin genelinde karmaşık işlemler uygulayabilme yetkisi verir. Otomatikleştirilmiş teknolojiler de Hizmetimizin işlevselliğini ve bütünlüğünü sağlamamıza yardımcı olur.
  • Diğer Facebook Şirketi Ürünlerinin tamamında tutarlı ve kusursuz deneyimler sunmak.
    Instagram; daha iyi, daha emniyetli ve daha güvenli hizmetler sunmak amacıyla sizin hakkınızda sahip olduğumuz bilgiler dahil olmak üzere bilgi, teknoloji, sistem ve istatistik paylaşımı yapan Facebook Şirketlerinin bir parçasıdır. Ayrıca kullandığınız Facebook Şirketi Ürünleri arasında etkileşim kurabileceğiniz yollar sunuyoruz ve Facebook Şirketi Ürünleri arasında kusursuz ve tutarlı bir deneyim sağlamak için çeşitli sistemler tasarladık.
  • Hizmetlerimize erişimi sağlamak.
    Küresel Hizmetimizi gerçekleştirebilmek için verileri dünyanın dört bir yanındaki (ikamet ettiğiniz ülke haricindeki ülkeler de dahil olmak üzere) sistemlerimize dağıtarak buralarda saklamamız gerekmektedir. Bu global altyapının kullanılması, Hizmetlerimizi sağlamak için gerekli ve zorunludur. Bu altyapı Facebook, Inc., Facebook Ireland Limited veya iştiraklerinin mülkiyetinde bulunabilir veya bu şirketler tarafından işletilebilir.
  • Önemsediğiniz marka, ürün ve hizmetlerle bağlantı kurmanızı sağlamak.
    Instagram’dan, diğer Facebook Şirketi Ürünlerinden ve üçüncü taraf ortaklardan aldığımız verileri, size anlamlı bulacağınızı düşündüğümüz reklamlar, teklifler ve diğer sponsorlu içerikleri göstermek için kullanıyoruz. Ayrıca bu içerikleri, Instagram’daki diğer tüm deneyimleriniz kadar ilgili bulmanız için çaba gösteriyoruz.
  • Araştırma ve yenilikler.
    Topladığımız bilgileri, Hizmetimiz üzerinde çalışmalar gerçekleştirmek ve hem Hizmetimizi iyileştirecek hem de topluluğumuzun refahına katkıda bulunacak araştırmalarda başkalarıyla işbirliği yapmak için kullanıyoruz.