Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Tiktok sorun bildirimi hakkında bilgi vereceğiz.

TikTok özellikle pandemi sürecinde gösterdiği üye kazanımı ile oldukça yüksek sayıda kullanım kitlesine ulaşmayı başardı.

Sosyal medya devleri arasında Twitter ve Facebook’u geride bırakan şirket, Instagram’ın en büyük rakibi haline geldi.

ABD ile Çin devletleri arasındaki üstü kapatılmaya çalışılan soğuk savaş da farklı bir boyut kazandırdı. TikTok, kimilerine göre ABD’li sosyal medya devi Facebook ve iştiraklerine rakip olması amacıyla geliştirildi.

TikTok’un son dönemde parlayan yıldızının sebeplerini araştırdığımızda, en büyük katkıyı şirketin tüketicilere sunduğu Kazan&Kazan politikasıdır.

Kullanıcıların gerekli kriterleri gerçekleştirmesi halinde hem keyifli zaman geçirip hemde gelir elde bildiği bir platformdur. TikTok pazar payını her geçen gün genişletmeye devam ediyor. Her büyüyen operasyon gibi, TikTok platformunda da kullanıcı sayısının artmaktadır. Ayrıca birlikte çeşitli sebeplerle şikayet ve geri bildirim oranları da aynı orantıda yükseliyor.

Kullanıcıların dönem dönem uygulama üzerinden çalışmayabiliyor. Kullandığı geri bildirim ‘tehdit, şantaj, taciz ve zorbalık’ bildirimi hakkında da kullanılabiliyor. TikTok uygulamasında Sorun Bildirimi işlemi nasıl yapılır konusunu sizler için derledik.

İşlemlerimize TikTok uygulamamızı açarak başlıyoruz. Uygulama giriş ekranında sağ altta bulunan Ben butonuna basıyoruz.

Tiktok Sorun Bildirimi

Sonrasında açılan ekranlarda bulunan ‘…’ menüsünü tuşluyoruz ve ana menüye erişiyoruz.

Tiktok Sorun Bildirimi

Bir sonraki ekranda ise Bir Problemi Rapor Et menüsünü tuşluyoruz.

tiktok sorun bildirimi 3

Daha sonra açılan Geri bildirim ve yardım alanında bulunan Mesaj işaretini tuşlayarak sorun bildirimi yapabileceğimiz alana erişiyoruz.

Tiktok Sorun Bildirimi

Bize geri bildirimlerinizi bildirin‘ butonuna bastığımızda problemimizi hem yazılı hemde görsel olarak yazılı olarak iletebileceğimiz alana giriyoruz.

tiktok sorun bildirimi 5

İlgili problem detaylarını iletmemizin ardından Rapor Et butonuna basarak işlemlerimizi tamamlıyoruz.

tiktok sorun bildirimi 6