Her geçen gün daha da gelişen mobil teknolojilerin hayatımıza kattığı kolaylıklar, gün geçtikçe artıyor. Yeni işletme kuran, işyeri açan girişimcilerin yaşadıkları en büyük sorunlardan biri de müşterilerine sundukları ödeme seçeneklerinin ilk zamanlarda dar olmasıdır.

Bankalara yapılan ve sonrasında prosedürel ve bürokratik işlem süreleri sebebiyle işletmeye ulaşması biraz zaman alan POS cihazları işletme sahiplerini biraz üzmekte.

Biz de sizler için akıllı telefon veya tabletinizi mobil POS cihazına çeviren Ödeal İşyerim Mobil Uygulamasını sizler için inceledik.

Ödeal İşyerim Mobil uygulamasına, cihazınızın uygulama marketinden ücretsiz şekilde erişebiliyorsunuz.

Uygulamaya yasal zorunluluk gereği TC Kimlik numaranız ile kayıt oluyorsunuz. Gerekli e-posta ve cep telefon numarası bilgilerimizi de girmemizin ardından ve aktivasyon işlemi için gerekli bilgileri verdikten sonra Ödeal İşyerim Mobil Uygulama Merkezinden bilgi teyidi için aranıyoruz. Bilgi teyidinin ardından gerekli aktivasyon işlemi de tamamlanmış olacaktır.

Uygulamaya, banka hesabımızın IBAN numarasını da tamamlamamızın ardından Mobil POS cihazımızı aktif şekilde kullanabiliyoruz.

Ödeme alma işlemine başlamak için ana ekranda bulunan Yeni İşlem tuşuna basıyoruz. Daha sonra karşımıza çıkan ekranda tahsil edeceğimiz tutarı girdikten sonra Ödeme Al tuşuna basıyoruz.

Ödeme Al tuşuna basmamızın ardından ödeme tipimizi seçiyoruz. Ödeme seçeneklerinin arasında 3D güvenli ödeme seçeneğinin de yer alması, Ödeal İşyerim Mobil uygulamasının güvenirliğini teyit ediyor.

Ödeme metodunu seçmemizin ardından taksit seçenekleri belirecektir. Bu ekranda bulunan Yaklaşık Hizmet Bedelini Hesapla tuşuna basarak uygulamanın bizlerden tahsil edeceği komisyon tutarını görebiliyoruz. Tek çekim ödeme ve taksit seçeneklerinden vadeye göre komisyon tutarının artmakta olduğunu söylemekte fayda var.

Taksit seçenekleri ekranından sonra ise karşımıza müşterimizin bilgilerini gireceğimiz cep telefonu numarası ve isim soyisim ekranı gelecektir.  Gerekli bilgileri girmemizin ardından müşterimizin kart numarasını okutabileceğimiz veya manuel olarak girebileceğimiz ekranlar gelecektir. Bu adımda dilersek akıllı cihazımızın kamerasını kullanarak müşterimizin kredi kartını okutabiliyoruz, dilersek cihazımızdaki NFC teknolojisini kullaranak temassız ödeme alabiliyoruz; dilersek de müşterimizin kredi kartı numarasını manuel olarak girebiliyoruz.

Kart tanımlama işleminin ardından ise müşterimizin cep telefonuna gelen ödeme onayı SMS’indeki doğrulama koduyla birlikte ödeme işlemini tamamlıyoruz. İlgili tahsilat bir kaç saat içerisinde Ödeal İşyerim Mobil uygulamasında tanımlı olan hesabımıza ilgili komisyon kesintisinin ardından aktarılacaktır.